Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   169 / 1388
(#) levii válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Nem hiszem hogy gyorsabb, nekem néhány másodperc alatt megvan ecsettel.
Van egy ilyen "sekély" műanyag tálcám és abban szoktam
beleöntöm az előhívót bele a nyákot ecsettel megdörgölöm ha mindenhol lejött a lakk ahol kell akkor be a víz alá.

Üdv!
(#) WaRL0 hozzászólása Júl 12, 2008 /

hello mindenkinek
lenne 1 kerdesem:szeretnek epitteni egy erositoot itt van a link is http://tehnikservice.net/?p=77 ...erosittot mar epitettem de nyakot meg nem csinaltam. na es azt szeretnem kerdezni h hogy csinaljam meg ezt a nyakkot(LINK)?
elore is koszonom!
(#) gulasoft válasza WaRL0 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Könyörgöm! Csak legalább ezt az egy lapot olvasd végig!!!
(#) WaRL0 válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

kosz sokat segitetel ennyi erovel vegig olvashatnam azt a 4000oldalt! szeretem a brainereket
(#) mex válasza WaRL0 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Azért nem árt olvasni! Ha végképp nincs időd akkor vegyél marásálló filcet és a linktől kinyomtatott nyáktervet fektesd rá a nyáklapra,de előzőleg a furatoknál szúrd át egy tűvel. Miután a rajzolattal a fóliás oldal felé rögzitetted a lapot,az előzőleg átszúrt furatokat pontozd át a nyákra. Ha kész,vedd fel a papirt és a pontok köré rajzolj forrszemet a filccel. Ezután a rajz alapján kösd össze a megfelelő részeket. Figyelmesen dolgozz,mert tükörképet rajzolsz a fóliára és könnyű eltéveszteni.
Ez a legegyszerűbb módszer a számodra,a többit nem is emlitem. Maratni vaskloridot ajánlok,kevésbé veszélyes mint a sósav-hidrogénperoxidos lötty.

Most látom a linken nem méretarányos a rajz....
A beszerzett alkatrészek függvényében valószinűleg kicsinyitened kell.
(#) szamóca válasza WaRL0 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Ez is egy megoldás számodra de van még többféle is. Sőt vész esetére van olyan is mint ez.
(#) Simon Balázs válasza skoda555 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Nézd meg ezt:Bővebben: UV Ledek
(#) skoda555 válasza Simon Balázs hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

ebből több kell nem? remélem nálunk is lehet kapni ilyeneket.
(#) Simon Balázs válasza skoda555 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Miért nálatok??? Online bolt! Leadod a rendelést és a futár kiviszi.És ez egy pesti üzlet én is innen rendelek
(#) Simon Balázs válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Mennyiért vetted az UV-ledeket? És hol? Üdv!
(#) skoda555 válasza Simon Balázs hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

jó de úgy szerintem nem érné meg a postaköltség miatt. azért szétnézek, itt is van 2 elektro bolt, hátha.
(#) gulasoft válasza WaRL0 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Ezen a lapon van a link, arról hogyan kell nyákot csinálni fotó eljárással!
(#) mex válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

A kérdező még a nyákrajzot sem tudja elkésziteni szerintem,márpedig a fotózás előfeltétele a jóminőségű maszk. Ezt is vedd figyelembe és ne kiabálj.....
(#) gulasoft hozzászólása Júl 12, 2008 /

Még egy óra és talán felvánszorog a 4. rész is a youtube-ra. 35 perc a teljes hossz, aki életében nem fotózott, az is meg tudja csinálni a nyákot ez alapján.
(#) gulasoft válasza Simon Balázs hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Chipcad
Bővebben: Link

Árlista
CREE teljesítmény ledek

Új termék az árlistában LED meghajtó Step-Down, max. 10 led 1 990 Ft

Új termék az árlistában XR7090UV-L1-UV8-11 395-400 nm, 210-250 mW 1 030 Ft van szabad készlet

A led meghajtót ki lehet váltani pár alkatrésszel, ezen a fórumon van rá minta, én beruháztam inkább rá.
Az árak az áfát nem tartalmazzák.
Van akinek 2 leddel megy, Én nem apróztam, tettem rá 3-at
(#) Moderátor hozzászólása gulasoft hozzászólására (») Júl 12, 2008

A kiabálást eltávolítottam...

Akár naponta 15-ször is meg fogom kurtítani a hozzászólásaidat, ha szükséges.

Lassan észbe kéne kapni, hogy mióta itt vagy, majdnem minden második héten warn-od van valamiért... nagyon nem lesz ez így jó a továbbiakban. És nem nekünk...
(#) mex válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Az előző hsz. azért iródott mert láttam a videódat (én is csak helyeselni tudom ezt a segiteniakarást),de abban nem volt szó a maszk elkészitésének hogyanjáról. Enélkül pedig egy kezdő nem tud vele boldogulni.
(#) gulasoft válasza mex hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Ez azért érdekes, mert az elmúlt 20 évben egy percig nem foglalkoztam elektronikával, (előtte elektroműszerész suliba jártam) és anno még mi is a tus és alkoholos filc megoldásokkal készítettünk nyákot. (4 év alatt ha 4-et csináltunk sokat mondok)
Most hogy nekikezdtem az első dolgom volt beírni a google-ba, hogy nyák tervezés.
Írjátok be nyugodtan, és nézzétek meg mi jön ki!
Ezek után idejönni, és azt kérdezni hogyan kell nyákot tervezni kissé kiakasztó.
(#) Moderátor hozzászólása gulasoft hozzászólására (») Júl 13, 2008

Az OFF-TOPIC része a hozzászólásnak eltávolítva!
(#) feki00 válasza WaRL0 hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Ha annyit mondok hogy csak 327 oldal van akkor elolvasod? Nem tudom miért esik nehezére az embereknek olvasni, mert a szádba nem fogják bele rágni amit eddig itt leírtak.
Topi írt is egy szuper
cikket ahol el van magyarázva minden.

(#) WaRL0 válasza feki00 hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

igen elolvasnam! es csak kerdeztem ha valaki akar segitteni!
(#) Moderátor hozzászólása WaRL0 hozzászólására (») Júl 13, 2008

Esetleg kezdd a fórum szabályzattal. Sokat segítenél mindannyiunknak és Magadnak is!

Téma befejezve, a további, nem a topic témájához tartozó, mindennemű hozzászólást szó nélkül törölni fogunk!
(#) skoda555 hozzászólása Júl 14, 2008 /

Ha veszek 2-3 UV LED-et és sorba kötöm, az már elég levilágításhoz, vagy kell valami kicsit bonyolultabb áramkör neki?
(#) Thomy válasza skoda555 hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

Ha Cree-t veszel, ott nagyon lényeges a hűtés. Figyelni kell a megfelelő áramra, áramgenerátor javallott.
A forrasztás is fontos, nézz adatlapot (könnyen kuka lehet belőle).

2 led is elég, 3 még jobb, csak $
(#) szilva hozzászólása Júl 14, 2008 /

Üdv!

El tudná mondani nekem valaki (vagy esetleg egy linket adni, ahol le van írva), hogy hogyan készíthetek 30%-os sósavból és 30%-os hidrogén-peroxidból panelmaratót? Arányokat, keverési sorrendet nem tudom, valamikor 20 évvel ezelőtt lögyböltem ilyet utoljára

Előre is köszönöm!
(#) szabi83 válasza szilva hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

(#) szilva válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

Köszi!
(#) kaqkk válasza szilva hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

Én úgy csinálom hogy a tálba teszem a panelt sósavat öntök rá majd ebbe csorgatok hidrogén peroxidot . elkezd
pezsegni akkor megmozgatom a tálkát és 30 sec után kész a maratás! (én teliföldes nyákokat csinálok )
a normál nyák maratása tovább tart attól függően mekkora a lemaratandó réz felület.
(#) skoda555 válasza Thomy hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

Értem, köszi. És ha simát?
(#) Attila86 válasza szilva hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

Üdv.!

A 30%-os hidrogén-peroxid jó úgy ahogy van. Viszont 30%-os sósavat soha se használj maratásra!!! Fel kell hígítani 20%-osra. Én ezt így szoktam:
A sósavat 1l-es flakonban adják. Fogok egy másik 1l-es flakont, ami üres. Félig teletöltöm a sósavval, így félig lesz tele mind a két flakon. Ez után mindkét flakonba annyi vizet engedek, hogy kb. háromnegyedéig legyen tele mindkét flakon.
És máris készen van 2*0,75l 20%-os sósav. (Ha utánaszámolsz, akkor kijön a 20%.)

A maratáskor annyi (már felhígított) sósavat öntök a tálba, hogy ellepje a nyákot. Utána löttyintek rá egy kis hidrogén-peroxidot, csak úgy érzéssel. (Kb, egy kupaknyi.)
Következő: »»   169 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem