Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem hiszem hogy gyorsabb, nekem néhány másodperc alatt megvan ecsettel.
Van egy ilyen "sekély" műanyag tálcám és abban szoktam beleöntöm az előhívót bele a nyákot ecsettel megdörgölöm ha mindenhol lejött a lakk ahol kell akkor be a víz alá. Üdv!
hello mindenkinek
lenne 1 kerdesem:szeretnek epitteni egy erositoot itt van a link is http://tehnikservice.net/?p=77 ...erosittot mar epitettem de nyakot meg nem csinaltam. na es azt szeretnem kerdezni h hogy csinaljam meg ezt a nyakkot(LINK)? elore is koszonom!
Könyörgöm! Csak legalább ezt az egy lapot olvasd végig!!!
kosz sokat segitetel ennyi erovel vegig olvashatnam azt a 4000oldalt! szeretem a brainereket
Azért nem árt olvasni! Ha végképp nincs időd akkor vegyél marásálló filcet és a linktől kinyomtatott nyáktervet fektesd rá a nyáklapra,de előzőleg a furatoknál szúrd át egy tűvel. Miután a rajzolattal a fóliás oldal felé rögzitetted a lapot,az előzőleg átszúrt furatokat pontozd át a nyákra. Ha kész,vedd fel a papirt és a pontok köré rajzolj forrszemet a filccel. Ezután a rajz alapján kösd össze a megfelelő részeket. Figyelmesen dolgozz,mert tükörképet rajzolsz a fóliára és könnyű eltéveszteni.
Ez a legegyszerűbb módszer a számodra,a többit nem is emlitem. Maratni vaskloridot ajánlok,kevésbé veszélyes mint a sósav-hidrogénperoxidos lötty. Most látom a linken nem méretarányos a rajz.... A beszerzett alkatrészek függvényében valószinűleg kicsinyitened kell.
Nézd meg ezt:Bővebben: UV Ledek
ebből több kell nem? remélem nálunk is lehet kapni ilyeneket.
Miért nálatok??? Online bolt! Leadod a rendelést és a futár kiviszi.És ez egy pesti üzlet én is innen rendelek
Mennyiért vetted az UV-ledeket? És hol? Üdv!
jó de úgy szerintem nem érné meg a postaköltség miatt. azért szétnézek, itt is van 2 elektro bolt, hátha.
Ezen a lapon van a link, arról hogyan kell nyákot csinálni fotó eljárással!
A kérdező még a nyákrajzot sem tudja elkésziteni szerintem,márpedig a fotózás előfeltétele a jóminőségű maszk. Ezt is vedd figyelembe és ne kiabálj.....
Még egy óra és talán felvánszorog a 4. rész is a youtube-ra. 35 perc a teljes hossz, aki életében nem fotózott, az is meg tudja csinálni a nyákot ez alapján.
Chipcad
Bővebben: Link Árlista CREE teljesítmény ledek Új termék az árlistában LED meghajtó Step-Down, max. 10 led 1 990 Ft Új termék az árlistában XR7090UV-L1-UV8-11 395-400 nm, 210-250 mW 1 030 Ft van szabad készlet A led meghajtót ki lehet váltani pár alkatrésszel, ezen a fórumon van rá minta, én beruháztam inkább rá. Az árak az áfát nem tartalmazzák. Van akinek 2 leddel megy, Én nem apróztam, tettem rá 3-at
A kiabálást eltávolítottam...
Akár naponta 15-ször is meg fogom kurtítani a hozzászólásaidat, ha szükséges. Lassan észbe kéne kapni, hogy mióta itt vagy, majdnem minden második héten warn-od van valamiért... nagyon nem lesz ez így jó a továbbiakban. És nem nekünk...
Az előző hsz. azért iródott mert láttam a videódat (én is csak helyeselni tudom ezt a segiteniakarást),de abban nem volt szó a maszk elkészitésének hogyanjáról. Enélkül pedig egy kezdő nem tud vele boldogulni.
Ez azért érdekes, mert az elmúlt 20 évben egy percig nem foglalkoztam elektronikával, (előtte elektroműszerész suliba jártam) és anno még mi is a tus és alkoholos filc megoldásokkal készítettünk nyákot. (4 év alatt ha 4-et csináltunk sokat mondok)
Most hogy nekikezdtem az első dolgom volt beírni a google-ba, hogy nyák tervezés. Írjátok be nyugodtan, és nézzétek meg mi jön ki! Ezek után idejönni, és azt kérdezni hogyan kell nyákot tervezni kissé kiakasztó.
Az OFF-TOPIC része a hozzászólásnak eltávolítva!
Ha annyit mondok hogy csak 327 oldal van akkor elolvasod? Nem tudom miért esik nehezére az embereknek olvasni, mert a szádba nem fogják bele rágni amit eddig itt leírtak.
Topi írt is egy szuper cikket ahol el van magyarázva minden.
igen elolvasnam! es csak kerdeztem ha valaki akar segitteni!
Esetleg kezdd a fórum szabályzattal. Sokat segítenél mindannyiunknak és Magadnak is!
Téma befejezve, a további, nem a topic témájához tartozó, mindennemű hozzászólást szó nélkül törölni fogunk!
Ha veszek 2-3 UV LED-et és sorba kötöm, az már elég levilágításhoz, vagy kell valami kicsit bonyolultabb áramkör neki?
Ha Cree-t veszel, ott nagyon lényeges a hűtés. Figyelni kell a megfelelő áramra, áramgenerátor javallott.
A forrasztás is fontos, nézz adatlapot (könnyen kuka lehet belőle). 2 led is elég, 3 még jobb, csak $
Üdv!
El tudná mondani nekem valaki (vagy esetleg egy linket adni, ahol le van írva), hogy hogyan készíthetek 30%-os sósavból és 30%-os hidrogén-peroxidból panelmaratót? Arányokat, keverési sorrendet nem tudom, valamikor 20 évvel ezelőtt lögyböltem ilyet utoljára Előre is köszönöm!
Én úgy csinálom hogy a tálba teszem a panelt sósavat öntök rá majd ebbe csorgatok hidrogén peroxidot . elkezd
pezsegni akkor megmozgatom a tálkát és 30 sec után kész a maratás! (én teliföldes nyákokat csinálok ) a normál nyák maratása tovább tart attól függően mekkora a lemaratandó réz felület.
Üdv.!
A 30%-os hidrogén-peroxid jó úgy ahogy van. Viszont 30%-os sósavat soha se használj maratásra!!! Fel kell hígítani 20%-osra. Én ezt így szoktam: A sósavat 1l-es flakonban adják. Fogok egy másik 1l-es flakont, ami üres. Félig teletöltöm a sósavval, így félig lesz tele mind a két flakon. Ez után mindkét flakonba annyi vizet engedek, hogy kb. háromnegyedéig legyen tele mindkét flakon. És máris készen van 2*0,75l 20%-os sósav. (Ha utánaszámolsz, akkor kijön a 20%.) A maratáskor annyi (már felhígított) sósavat öntök a tálba, hogy ellepje a nyákot. Utána löttyintek rá egy kis hidrogén-peroxidot, csak úgy érzéssel. (Kb, egy kupaknyi.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |