Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB átalakító

Témaindító: drinker14, idő: Jún 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) drinker14 hozzászólása Jún 9, 2008 /

Hello! Olyan gondom volna hogy valami baja van az alaplapomnak és szétcseszi a hálókártyáimat és szeretnék egy átalakítót csinálni hogy usb-ről jöjjön a net láttam is már olyat de sehol se találok és gondoltam tudnátok segíteni tehát egy tök egyszerű átalakítót szeretnék utp-ről usb-re.! előre is köszi!
(#) Moderátor hozzászólása drinker14 hozzászólására (») Jún 9, 2008

Ha megépíteni szeretnéd, az a hozzászólásod minőségéből és irományodból azt sejteti számomra, hogy tutira nem fog menni.

Ha pedig érdeklődsz/venni/szerezni akarsz egy ilyet, akkor rossz lapra jöttél, ez nem számtech-fórum még mindig!
(#) Topi válasza drinker14 hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Én szeretnék építeni egy USB-Szobanövény átalakítót. Van kapcsolási rajzotok?

Pf... Ez a téma. A zárolásra szavazok.

Mellesleg az USB-UTP átalakítóhoz csak egy forrasztó páka kell és két USB csati. Ugyanis az USB egy csatlakozó és egy interface szabvány, az UTP pedig egy kábel fajta. UTP végére két USB és máris kész az UTP-USB átalakító!
(#) fg válasza Topi hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Én még adnék egy esélyt a témának... Engem ugyanis nagyon érdekel valami, ami majdnem ide passzol:

Ez pedig az aktív USB-hosszabbító. Ilyen szívesen utánépítenék, ha tudnám mi alapján.
A lényeg, hogy maga a hosszú kábel UTP (asszem), és a végén van a lényeg: ott van az aktív eszköz, egyik vége USB, másik vége RJ-45 (ha nem keverem... amin szgépes hálózat megy.. Ethernet)
És persze párban van

Ehhez nem tud valaki kapcsolási rajzot, nincs valakinek ilyen?
pl ez itt

vagy ez Bár ez nem olyan felépítésű, de ez is érdekel.
(#) Feri007 válasza drinker14 hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Bár a topiknyitó kérdése nem egyértelmű, lehet kapni
USB-s ethernet csatolót. Egy Vaterástól vettem pár napja, ha nem találsz, magánban keress meg.
(#) Topi válasza Feri007 hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Venni igen. De építeni...
(#) Feri007 válasza Topi hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Idézet:
„De építeni...”

Jaaa... hát úgy tízszer annyiba kerülne. Annyiba volt nekem az egész, mint egy ethernet trafó.
Ha még mindig építene a topikgazda itt az adatlap.
(#) fg válasza fg hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Aktív USB hosszabbítóra nincs senkinek sem kapcsolási rajza? Már csak érdekességképpen is...
Google-t próbáltam, de nem vezetett eredményre. Majd még angolul próbálom.
(#) mackopajtas hozzászólása Jún 9, 2008 /

Hello ezt szerintem pont neked és azoknak találták ki akiknek gondjuk van a hálókártyájukkal

na figyu itt a link
Ethernet USB átalakitó

nem kerül sokba inkább megéri egyben megvenni minthogy egy hibás kötéssel tönkretedd a modemedet netán a gépedet

Üdv Macko
(#) AMD válasza mackopajtas hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Az jó oldal. Videóbigyulák, cédé, dévédé, madzagok, hangbigyók stb... Szerintem is többet ér megvenni mint házilag utánépíteni.
(#) Feri007 válasza fg hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Az a baj az USB hosszabbitással, hogy időzítési okok miatt max 5m lehet egy kábel.
5m-enként aktiv ismétlő kell, és max 5 ismétlő (HUB) lehet 2 eszköz között. Ez limitálja az áthidalható távolságot 30m-re.
Persze csinálhatsz usb-ethernet-hossszukabel-ethernet-usb összeköttetést,
de akkor már nem az USB-t hosszabitod, hanem ethernetet csinálsz, USB interfésszel. ;
(#) fg válasza Feri007 hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Aha, köszi Ezzel rávilágítottál 1-2 dologra.
Persze azt tudtam, hogy max 5 méter lehet, afelett aktív eszköz kell.. Csak azt nem tudtam, hogy pl. aktív eszközök száma miért van limitálva 3-5 darabban.
Akkor a két linkem közül az egyik ilyen aktív jelismétlő, a másik meg USB-ethernet-USB verzió, ugye?
(egyébként 35m, nem 30
Hát belátom, hogy ilyet nem lehet házilag eszkábálni.
(#) Lucifer hozzászólása Jún 10, 2008 /

Tehát a cél két olyan kütyü építése amelyen van egy USB dugó meg egy RJ45-ös aljzat.

Szvsz. az a megoldás felejthető, hogy szoftverrel rendelkező eszköz legyen benne. Értem ezt úgy, hogy az USB-n bejövő érzékelése, hálón elküldése valamilyen embedded eszközzel biztosan nem kifizetődő.

Inkább FPGA-ban kellene gondolkodni, ami dekódolja az NZRI kódolást valós időben és ennek megfelelően birizgál egy ethernet trafót. Ezzel persze megint ott tartunk ahol a part szakad. Ha meg is valósítható mert miért ne, akkor sem egy egykönnyen és olcsón utánépíthető cucc lesz.

Mondjuk ennél olcsóbb lenne.
(#) Feri007 válasza fg hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Idézet:
„egyébként 35m”

Mondom: harminc. 5hub van, és 6 db 5m-es kábel.
(#) Feri007 válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

http://www.c-enter.hu/archivum/akciok/2004_03/usb_hosszabbito_utp_5...0.html
Ez a cucc mintha csak USB1.1-et tudna. Lehet, hogy ott nagyobb távolságok engedhetők meg?
(#) Müszi válasza drinker14 hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Vannak olyan modemek, amiket USB-n is lehet csatlakoztatni a géphez, így a gép hálókártyaként ismeri fel. Az én Motorola SB5100E kábelmodemem is ilyen.

üdv: Müszi
(#) miklosch hozzászólása Júl 15, 2008 /

Sziasztok!

Nem találtam jobb topikot, így itt teszem fel a kérdésemet!
Van két router, amit össze kellene kötnöm, csak egyik a másiktól két emeletnyire van, wifi már nem jön szóba, mert a jel nem megy át két szintet, új kábelt nem lehet behúzni már sehova, viszont van használatlan 4 eres kábel a két routertől nem messze. Azon gondolkodtam, létezik-e olyan megoldás, hogy az UTP-t átalakítani 8ból 4 vezetékesre, majd visszaalakítani 8eresre?
(#) denes44 válasza miklosch hozzászólására (») Júl 16, 2008 /

Ha nem gigabites a háló úgy is csak négy vezeték kell a nyolcból, tehát meg lehet próbálni, de ilyen távolságon nem ajánlott sima 4 eres telefonvezeték. Erre találták ki a sodrott érpárat.
(#) Trovo válasza miklosch hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Nos! A Wlan kizárt, mivel a Rooter az hozzáférési pont és nem add-hoc hálózat. A vezetékes megoldás pedig annyit:

A négy vezeték elég, de az nem szerencsés ha valami csillárkábelre akarod rávezetni a jelet. Az nem erre van kitalálva. Emelett az Ethernet hálózat csavart érpáron működik és nem véletlenül.

Szóval ha a 4 ér amit mondasz valami fogyasztót látott el még fénykorában, akkor mégiscsak érdemes lenne behúzni az az UTP-t
(#) kovacsbence hozzászólása Dec 18, 2010 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy USB bemenetet és egy FireWire kimenetet (4 pinest) összekötve létrejönne-e a kapcsolat az USB ezköz és a FireWire olvasó közt? Magyarul egy átalakítót szeretnék csinálni. Esetleg valaki tud adni kapcsolási rajzot? Előre is köszönöm.

Remélem érthető hogy mit szeretnék alkotni ha nem akkor jobban kifejtem
(#) lokátoros válasza kovacsbence hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szia,
Direktben nem jön össze, más a bitsebesség a protokoll stb... A legegyszerűbb PC-n keresztül lehet megoldani.
Vagy itt nézz körül:
IEEE1394-USB konverter
(#) idlob válasza lokátoros hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Egyetértek, de az átalakító helyett inkább egy Firewire kártyát szerezz be. Asztali gépbe már 1 kFt környékén, laptopba PCMCIA vagy Expresscard 1500-5000 Ft. Ezek mindamellett, hogy könnyebben beszerezhetőek és olcsóbbak, megőrzik a natív Firewire előnyeit.
Nyugodtan nézz körül aukciós portálokon, PCbontókban, ezek go/no go cuccok, ha még működik, akkor teljesen megfelel.
(#) hege88 hozzászólása Dec 25, 2010 /

Sziasztok!

XBOX Classichoz kötődő kérdésem van:
Úgytudom, hogy a gép előlapján lévő 4 dugalj, ahova a kontrollerek menne, szabván 1.1-es USB-k, csak
a formájuk lett egyedi.
Lehet ilyen dugót kapni, mert szeretnék egy USB portot a gépre.
Esetleg ha valakikészít ilyen,, vagy van bekötéri rajza, azt is kköszönettel venném.

Kellemes Karácsonyt!
(#) abcdabcd válasza hege88 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Ha teszel fel ide képet akkor lehet, hogy olyan is tud segíteni, akinek nincs XBOX-a...
(#) szabo_zoran09 válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Sziasztok!
Nincs valakinek printszerver kapcsolása PIC-el.
(#) koncsik03 hozzászólása Jún 18, 2011 /

helló!
Szeretnék építeni egy usb-ps2 dugó átalakítót.
Valaki tudna segíteni?
kösz!
(#) neocska válasza koncsik03 hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

PlayStation2 vagy PS/2 port a szgépböl(billentyüzet/eger) ?
(#) telectro válasza koncsik03 hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Néhány 100 Ft-ért lehet venni készen.
(#) elzer01 hozzászólása Aug 12, 2011 /

Sziasztok!

A probláma abból adóódik, hogy 1db presenterrel (távirányítóval nem irányítható 2db számítógép.
Tehát: Van 1db magyar és 1 db angol nyelvű prezentáció ppt.-ben megírva. De a szükség miatt (vagy lehet a biztonsás is) két gépen kellene szinkronban menni a ppt-knek. Ugye 1 db gépen 1db presenterrel símán megoldod. De hogyan vagy mivel lehet megoldalni, hogy a presenter (rádiós egér, vagy bármi mi) egyetlen vevőjét két részre osszuk, így két laptopot tudjunk vezérelni?

Ha a szétosztás nem megoldható bármi más is érdekes lehet.

Előre is köszönöm: *

* Ne írd ki az emilt, ha valakinek kell, látja az adatlapodon .
(#) digitibi válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Nem éri meg vela vacakolni, mikor már egy TP Link-eset 5-6eFt-ért megkapsz. Pl.: Bővebben: Link
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem