Fórum témák
» Több friss téma |
Kérlek szépen , nézd meg ezt a kártyát is , ezt is kaptam , képes -e elhajtani a Stelláriumot , ATI RADEON 9250 , a panelon a jelzés A30527-GM rev.1.0, mik a paraméterei , előre is köszönöm
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2022
Ha egy talált vga adatai érdekelnek legtöbb esetben beírod a nevét típus számát, jelen esetben radeon 9250 hozzáírod hogy specs és 99% hogy kiírja mit is tud, innentől megnézed az adott program igényét, stellárium open gl 2.0 vagy nagyobb, ezeket össze hasonlítva láthatod hogy képes-e ellátni a feladatot vagy sem!
Khm... OpenGL 3.1 kell neki, ahogy jóval korábban megírtam.
ATI RADEON 9250 - nagyon nagyon gyenge...
Az pedig már egyáltalán ne zavarjon, hogy ez a még régebbi kártya AGP szabványú! (elég érdekes lenne a PCI Express slotos alaplapodba belerakni) Legegyszerűbb és legjobb megoldás lenne, ha elvinnéd a gépedet egy használtcikkel is foglalkozó üzletbe, megmondod mi az igényed és kész. Egy ilyen káryát, ami megfelel a programodnak, ha szerencséd van már 2-3000 Ft-ért kapsz. És még bele is szerelik, lepróbálják! A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2022
Az én régi gépemen fut 2-6FPS-el, igaz telepítéskor panaszkodott.
Korábban írtam, mit javasolok, csak valaki kitrollkodta. Ha megírod mit szánsz rá, keresek pár HA linket, amit érdemes választani. (Vagy Bpn tudok kölcsönadni párat, hogy lásd mi felel meg az igényeidnek, ha nem tudod.)
Ezek amiket mutattál még xp alatti böngészéshez valók kb, de nem ritkák, így sajnos kb a nyáklap kilóárat érik. Az alaplapinál is gyengébbek, HD 7000 széria a legeslegalja, alatta nincs driver support sem igazán és szemét minden szempontból.
Az igen, végigülted a telepítőt, de legalább kiderült. Mondjuk a te GPU-d OpenGL 2.0-t tud már, az közelebb van sokkal, de így is meglepő.
Bővebben: Link Viszont ez alapján, amint mondtam, a Quadroval sem menne sokra, a HD7770 meg R9 370 meg úgy 2 nagyságrenddel erősebb... Mondjuk jó kérdés, hogy mire tudja hazsnálni azt a gépet GPU nélkül, amiko ra proci is gyenge minden létező "modern" osnek, ami nem linux alapú A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2022
Csak erre gondoltam: Bővebben: Link
Nem értem ez hogy jön ide. Nyilván amit mutatott az nem is PCI-e, szóba sem jöhet, de korábban valaki el akart adni neki nagyon egy olyan NVS kártyát és arra írtam, hogy semmire sem menne azzal sem, én meg a HD7700-at és R9 370-et írtam két árkategóriára.
A tied is baromi gyenge a kártya, persze ha diagnosztikának tartod mint régi gép, arra jó, de napi használatra vagy akár műhelybe is a kínszenvedés kategória Legalább a Pentium 4 m 3GHz-es, de így is necces Win7-re.
Mindazon kollégák szíves figyelmébe ajánlom ezt a hírt, akik lenézik a régebbi (nem Win11, nem 12 generációs processzoros gépek, 16 GB alatti memóriával) alkalmazásokat.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2022
Itt azért van némi félre értés, szerintem legtöbbünk ha tehetné sosem váltott volna Os-t, de a mai programok megkövetelnek egy szintet, míg az a műhold egy stabil rendszert kér és 2 dolgot produkál a felhasználó irányában.Személy szerint nekem még van nosztalgia laptopom, iszonyú nehéz iszonyú lassú de a korához hűen hozza amit ígért, persze nem próbálok rajta hd filmet és modern játékot játszani, nem arra való.
Nem ez volt a lényege a mondandómnak, én általánosságban írtam , akár a super mario-t is vehettem volna példának .
De megcsináltam a házi feladatot is, és nem 3.1 kell neki! 3D graphics card which supports OpenGL 3.0 and GLSL 1.3 or OpenGL ES 2.0
Attól függ biztos, melyik verzióét nézed...
Bővebben: Link
Legújabbat
Gondolom azért csak optimalizálgatnak javítgatnak De lényeg a lényeg egy gt710-es vga-nak ez nem okozhat gondot
Nincs Office, még valami őskövület verzió (pl. 97) sem, így ez nem járható.
Köszönöm a sok infót , és a segíteni akarást , igazán jó és hasznos javaslatot nyertem ,
egy alacsony strukturájú HP gépem van, majd keresem a jobb kártyát , de itt a közelben nincs , a fiam hozzáértő , megbízom ha találkozunk , köszönök mindet
core 2 quad proci és nem istúl gyenge, ma már nagyon nem javasolnám ilyennek a vásárlását, de még használható lehet pár évig.
Új kártyát nem tudok javasolni, mert 50 ezerért gyengébbet fogsz kapni, mint használtan 20e alatt, a konfig alapján továbbra is tartom, ha olcsó kell, akkor HD7000 szériából vegyél valamit, ha meg több évre tervezel, akkor egy GTX 780 vagy R9 370 nem rossz ár-érték arányú és van 4GB-os verzió is. Vagy picit többért egy RX470. használt piaccal óvatosan azért, nagyon sok a csaló, de tudok neked konkrét embereket javasolni, akiktől korábban vásároltam/ ismerem őket. Amúgy nem túl pc specifikus a dolog, bármi belemegy fizikailag, ami pci-e kártya és amit a tápod bír.
Audacity programmal a számítógépen megszólaló hangokból szeretnék rögzíteni. A neten azt írják, hogy a "Windows WASAPI"-t válasszam ki a "host"-nál, de nálam ez az opció hiányzik! Mit és hol kellene beállítanom?
Aki ezt távoltól megmondja neked a gép pontos ismerete nélkül...
Ugye nem win7 alatt próbálkozol vele? A hiányzó loopback funkció win7 óta egészen biztos a windows része, ha a drivereid jól fent vannak, működnie kéne. Ha nem sztereo hang van beállítva, hanem valami furcsa 5.1 vagy hdmin is átviszed a hangot, az tud audacity errorokat okozni, de ha nincs is opció rá, azt aztán ki nem találom. Akár azt is kérdezhetnéd, hova mentetted el azt a sütemény receptet, ugyanannyi érdemi tanácsot lehetne mondani.
Inkább a virtuális audió kábelt ajánlom a figyelmedbe, az tutira működik hangkártyától függetlenül.
Windows 10 van jelenleg, korábban Win8.1 alatt szépen megvolt és működött, de most nyoma sincsen. Próbáltam a rögzítő eszközöknél a "Sztereó keverő" nevű eszközt is, de csak süket csendet kaptam eredményként, ami nem jó. Ugyanúgy az alaplap DVD-jéről van fent a hang driver, mint korábban.
Idézet: „az alaplap DVD-jéről van fent a ... driver” Mindig ezek a rémtörténetek.
bbb: A VB-audio cuccai nagyon jó minőségű donationware-ek, most is VB-cable és Voicemeeter banana párost használok és bármi megoldható vele, akár megbeszélések audiojának külön rögzítése is mindkét oldalról, külön a lejátszott desktop audio rögzítése és megosztása is nagyon praktikus.
De ha átlagfelhasználó telepíti, akkor utána naponta kapod majd a kérdést, hogy ez miért nem szól, az miért nem jó, miért van a hangszóró ikonnál két csúszka (ezt azóta is lusta voltam megoldani, hangszóró ikon után rá kell kattintani, hogy melyiket akarod állítani, ami plusz kényelmetlenség) , a laptop funkciógombjaira miért nem reagál és annyi opciója meg jobbgomb menüje van, hogy távolról képek alapján is képtelenség a hibakeresés . 2010 óta NEM telepítünk drivert optikai lemezről! A számítógépes képzésen nem mondták ezt el? Sokkal újabb verzió lesz a gyártó honlapján, vagy a windows update catalog-ról is leszedheted. Szerintem a problémától függetlenül érdemes lenen a drivereket lefrissíteni, ha a windows magától nem jött rá, hogy baromi régiek és oldotta meg magától. Win10 alatt ezzel a problémával sosem találkoztam és nagyon egyedi körülményektől függhet, azt mondanám drivereket rakd újra és utána az audacityt is és reménykedj megoldja. Win 7 fölött WASAPI-nak teljesen jól működnie kéne általános felhasználásra.
Ha win update catalogra nem jönnél rá, a leszedett cab filet megnyitod, a tartalmát kimásolod egy mappába és eszközkezelőben az illesztőprogram frissítésénél kézzel megadod a mappa címét és akkor nem kell papancssorból telepíteni a cab file alapján.
Vagy simán csak a gyártó oldaláról leszeded, de régi vagy egzotikus hardvernél lehet az nem elérhető. Vagy csak simán Asust vettél, akiket baromira nem érdekel, ha a letöltő oldaluk egy hétig nem működik és az összes google találat a kezdőoldalra irányít.
Én arra használom, hogy az SDR-rel elkapott zajt tudjam rögzíteni és utána megetetni másik programmal Érdekes, nálam nem jött elő ez a két csúszka probléma, viszont az tény, hogy tudni kell mit miért csinál vele az ember, mikor melyikre állítja a hangfelvételt/lejátszást.
Lefuttattam a hang driverek telepsítését az alaplap DVD-jéről újra, de nem változott semmi, a "Windows WASAPI" egyszerűen hiányzik. Próbáltam a neten keresgélni, de csak haszontalan köröket futok. Próbáltam frissebbre cserélni az audio drivert, de sajnos eredménytelenül.
Hogyan kell ezt konfigurálni? Megpróbáltam, kijelöltem a "CABLE Output (VB-Audio Virtual Cable)"-t, de így is csak süket csend van. A lejátszóeszközt nem merem átállítani a "CABLE Input"-ra, nehogy megszűnjön a hang a rendes kimeneteimen.
Abszolút nem létezik a dvdn van a legújabb driver. De mindegy, távolról nem mondja meg senki, akkor használj virtual cablet, csak értsd meg mi mit csinál, különben szenvedős.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |