Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » IPTV, azaz, TV-zés internet szolgáltatón keresztül
Témaindító: lobelflesh, idő: Márc 7, 2010
Témakörök:
Mit jelent az, hogy ki van lőve a DHCP?
Ha vannak HD adások, akkor az IP TV-hez Gigabites kapcsolat kell. Tehát lehet közé rakni Gigabites switch-et vagy Gigabites routert és mennie kell, ha jók a beállítások.
Üdv!
Na akkor mint ex magentás IPTV létesítő nyilatkoznék A modem az jó eséllyel valami home gateway lesz, ami önmagában egy wifis router is. A két sávos dologban és a sebességben keveredést érzek Ha optikán/koaxon kapod az IPTV-t, akkor egy másik alhálózatban megy a modemig a TV adás, amiben csak multicast streamként csak az adások vannak. Itt kb konstans 300MBit/s forgalom van, amiből a HGW/ONT csak az általad éppen nézett adásokat továbbítja a belső hálózatod felé, ami SD adásonként kb 2, HD adásonként 6-10MBit/s. Ez nem a netes alhálóban megy, tehát nem vesz le a net sebességéből. Belső hálóat is csak a nézett streamek ülik meg, ami extrém esetben is max 20-30MBit/s. Ha DSL-en kapod: Telefondróton szintén ott van külön a netes és TV-s alhálózat a kábelben, viszont mivel a DSL-nek csillagpontos a működése és lassabb is jóval, ezért itt nem jelenik meg a modem WAN portján az összes TV csatorna egyszerre, csak a telefonközpontig megy. Amikor váltasz, a rendszer szól a központnak, hogy melyik multicast adást kéri/nem kéri, és akkor csak azokat tolja oda a HGW-nek, amiket tényleg nézel. Ennek megfelelően a nézett streamek tempójával lassul a net elérésed. Ez alól csak az kivétel, mikor pl tud 80 megát a vonalad és van 50-es csomagod, akkor sokszor úgy kapod, hogy 80-ra kiengedik a vonalat, és csak a netet vágják. De mostanában ilyen csomagok már nincsenek. Ha osztogatni akarod az IPTV-t, azt megteheted házon belül, viszont ha routerbe kötöd, az nem feltétlenül barátja a multicast routingnak, ezért tapasztalhatsz olyat, hogy csatornaváltás után 8 másodpercenként megáll a kép. Ez routere válogatja és nem is igazán kéne így használni. Switch viszont semmilyen módon nem kéne, hogy beleszóljon a hálózatba, azon probléma nélkül mennie kell. Ott annyi plusz ajánlott, hogy tudjon IGMP Snooping-ot, és ez legyen is bekapcsolva. Ha nem tudja a switch, akkor a bejövő TV adást az összes portján fölöslegesen kiszórja, bekapcsolt állapotban viszont csak a cél eszközök kapják meg, akiknek szólni fog és a további switchek. Valószínűleg nálad a router hiába van DHCP-mentesítve, valami még mindig működik benne, aminek nem kéne, vagy szoftveresen hidazza össze a switchportjait, amit furán kezel le. Gigabites háló lehet, de NEM kell az IPTV-hez. A boxokon sem igazán szokott gigás lan csatlakozó lenni. Max 2-3 HD adást szoktak adni, ez barátok között is max 30MBit/s. A gigásat kevésbé eszi meg és több mellette a tartalék, de önmagában a 100-ason is tökéletesen mennie kell. Természetesen a belső hálódat ahol megy a multicast, azt max 20-30MBit/s-mal lassítja. De ha csak 1 SD adást nézel, akkor ez csak 2MBit/s. Szolgáltatói irányból a multicast az "jön és kész" amikor kérvényezve van, így ha netezel mellette, a tv adás lesz a prio1, tölthetsz mellette akárhogyan, nem fog akadni.
Kösz, hogy kijavítottál. Akkor nem is a Gigabit volt a lényeg, hanem, hogy újabb termék volt és már fel volt készítve az IPTV-re...
Ha a második routeren nincs bekapcsolva a IGMP, akkor akkora adatforgalmat okoz, hogy akár a Wifi sebesség is alacsony lehet a fő routeren (szolgáltatóé), vagy ez csak a második eszközre csatlakoztatottaknál jelentkezik? A második router LAN portára csatlakozik a fő router és ezen DHCP off.
Hello
Sagem modem router (pontos tipusát nem tudom) Koaxon jön a net. A router egy kb 10 éves D-link wifis router, amin a dhcp servert disable és adtam neki egy 192.168.0.6-os ip címet. Természetesen nem wan portba megy a net. Elképzelhető, hogy a net-el is gond van, mert nem sikerült 20Mega fölött mérni a netsebességet. Most kipróbáljuk azt, hogy swich-re kötjük az iptv-t, nem a routerre, mert sajna a modem roterre csak 1 kébel megy, nem megoldható a közvetlen összeköttetés, csak komoly falfúrások révén. Köszi a részletes felvilágosítást!
Az lesz a baj, hogy valószínűleg az a D-link router csak G-s wifis, így annak tényleg 25MBit/s az elvi plafonja, a gyakorlati pedig (a saját DI-524-esemmel tesztelve) sokszor csak 7 körül van.
Na most a multicast olyan, hogy a D-link minden portján meg akar jelenni. Wifin is. Jobb esetben a wifi opciói közt van olyan, hogy "multicast filter", azt bekapcsolva nem floodolja le az IPTV a gyenge wifit. Rosszabb esetben kiengeded a multicastot wifire, és egy HD stream konkrétan lefoglalja magának a teljes sávot. A Sagemcom-ban viszont ha 4 lan portos HGW, akkor AC-s wifi van, 300+450MBit/s tempójú wifivel legalább, érdemesebb azt használni, D-linkben pedig lekapcsolni a wifit. Ha hatósugár probémák miatt ez nem megoldható, akkor inkább vegyél egy access pointot, mesh-t vagy simán AC-képes routert. Mai díjcsomagokkal valószínűleg ki is szúrsz magaddal, mert koaxon a 10-20 megabitekre fojtott net helyett lazán lehetne 150-500Mbit/s-od. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2021
Idézet: „újabb termék volt és már fel volt készítve az IPTV-re” Igen, ezt vagy multicast routinggal szokták megoldani, vagy pedig ha bekapcsolod az "IPTV módot", akkor a WAN, lan3, lan4 portokat összehúzza hídba, mintha az a 3 port egy switchet képezne, így gyakorlatilag a set top box hiába van rákötve a routerre, gyakorlatilag nem szól bele a forgalomba és még a HGW-től kapnak IP-t. Ha viszont a boxoknak ez a felkészített router oszt címet, akkor arra kell vigyázni, hogy vagy minden box a router mögé vagy a hgw-re kerüljön, ne vegyesen, vagy a felvétel opció és timeshift nem fog működni, ha több box van. Ennek az az oka, hogy ilyenkor a HDD-s box funkcionál nasként, és ha a sima dobozon nézel adást, azt először a HDD-s kapja meg (akkor is ha standby-ben van, felpörgeti a hdd-t és a timeshift valójában azon történik). Ehhez viszont az kell, hogy a két box lanon lássa egymást, ami ha simán lan-wan módon bekötött routerezés van, és egyik box itt, a másik ott, akkor nem teljesül. Idézet: „Ha a második routeren nincs bekapcsolva a IGMP, akkor akkora adatforgalmat okoz, hogy akár a Wifi sebesség is alacsony lehet a fő routeren (szolgáltatóé), vagy ez csak a második eszközre csatlakoztatottaknál jelentkezik? A második router LAN portára csatlakozik a fő router és ezen DHCP off. ” A szolgáltatói router nem engedi a multicastot wifire vagy legalábbis a snooping miatt nem fog kimenni, ha nem kötsz rá WDS-klienst/repeatert. Akkor se mindig. SzilCsong esetében az a probléma, hogy ha indul egy IPTV adás, mondjuk legyen egy 10MBit/s tempójú HD adás, akkor az kikerül a wifi interfészre is, és feléli a teljes sávot, így a sima netezésre nem marad semmi.
Igen, a hatósugár miatt kellett a második wifis router.
A srácnak ajánlottam, hogy az iptv-hez próbáljon meg befűzni független utp-t nagy nehezen belement és mostmár minden oké. Köszi a tippeket!
Köszönöm!
A második router switchként funkcionál, nem oszt IP-t, meghagyja a fő routernek. A felvétel nincs használva. Az egyik IP TV box a fő routeren van, a másik a másodikon. Az első (szolgáltatói modemrouter) routerre Wifin csatlakozott laptopon elég szánalmas sebesség van.
Ezt ha meg tudod nézni áramtalanított boxok mellett, és úgy nem áll fenn a hiba, akkor nálad is kikerül a multicast wifire.
Én arra gondoltam, hogy második router kikapcsolása után ennek ki kellene derülnie. De ezek szerint a boxokat kell addig kikapcsolni. Köszönöm!
Sziasztok!
Inviteles IPTV-m van. Kezd kissé megtelni a hócipőm vele, mert már alig akad olyan csatorna amit vissza lehetne nézni. Amit meg elvileg igen, az is hol lejátszható, hol meg nem, leginkább nem. Az a kérdésem, hogy lehetséges-e valamilyen módon felvenni és visszajátszani a műsorokat kívülről csatlakoztatott kütyüvel?
Én úgy vettem észre, hogy a sima adásokat MPEG2 kódolásban adják, az adást egy laptoppal is lementheted, ha kicsit ügyesebb vagy és a hálózat monitorozáshoz értesz. Gyakorlatilag közbe kell iktatni egy switchet, amin tudsz VLAN-t állítani és a megfelelő VLAN-on lévő hálózati forgalmat kell rögzítened mondjuk wiresharkkal, s abból három kattintással ki lehet menteni az adást.
Biztos van egyszerűbb megoldás is, de nekem ez működött A HD-t még nem próbáltam ki.
A setupboxra dugott USB-s merevlemezre nem lehet felvenni?
Set top box, tehát a tévé tetején lévő doboz.
One TVSziasztok!Tudja valaki hogyan kell a csodálatos One szolgáltató internetes hozzáférésén keresztül TV-t nézni? Egyáltalán mit kell tennem hogy a Pc-n tudjak TV-t nézni? Emlékszem a mikor a Vodfone beolvasztotta a UPC-t akkor hetek teltek el míg rendesen lehetett használni... (A mediaboxok úgy látom működnek....)
Ezt találtam hirtelen, pár dolog ki van részletezve benne, de nem tudom ennyi elég e, nincs saját előfizetésem.
Bővebben: Link
Igen-igen ezt meg is találtam.. A telefonomra már applikációt telepítettem is, de be kell jelentkezni (értelemszerűen) és a régi access és pass nem működik, azt írja a fiókomban regisztráljam a készüléket, de olyan 2-3 órát szúrtam el a keresésre ám a fiókomban sehol nem találom ezt az eszköz regisztrációs valamit legyen az bármi is....
Az eredeti Vodás regisztráció is olyan bonyolult volt (nekem legalábbis) valami youtube video alapján tudtam csak megcsinálni..... |
Bejelentkezés
Hirdetés |