Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én úgy tudom hogy triódás üzemmódban más az illesztési impedancia mint pentódásban de javítsanak ki a hozzáértők.
Azt találtam ki hogy mivel a GU50 SE doboza full fémből van ezért sötétzöld kalapácslakkal festeném le. Szerintetek?
![]()
Nincs még meg a festék de olyan retró gyári lenne. Nem?
Jó majd még gondolkodok rajta. Elolvastam az APX100 átalakítását 8 ohmra és láttam hogy SM102b-t használ. Hát éppen kettő pihen nekem a polcon. Lehet venni kéne két ilyen erősítőt
![]()
Én is kíváncsian várom a választ! Az elektroncso.hu oldal nem említi külön hogy a kimenő impedanciáját is meg kéne változtatni, de hát nem várhatom el hogy szájbarágósan leírjon mindent.
Zolibácsi, a 350V szekunder feszültségű tekercs terhelhetőségét nem tudom lepróbálni 230V-os izzókkal? Egyszerűbb és olcsóbb, na meg látványosabb is mint 10W-os ellenállásokat sorba meg párhuzamba kötözgetni!
A kérdés ugyebár a régi, 350mA vagy a duplája?!
Nem mondom , hogy nem jön össze ,főleg ha nagyobb menetszámmal nagyobb induktívitásra tekerték a primert ..Ez a vas megengedi mert nagyobb az ablak keresztmetszete , van hely...
Ha van lehetőséged méricskélj rajta szkóppal és meglátod mire is képes valójában .. Triódába kötve már jobb lesz ,az Ra érték sem probléma , triódában nem gond ha felül illesztjük , csökken a torzítás , minimális telj . csökkenés mellett .
Naaa, az első jó hír a GU50 PSE-mel kapcsolatban!
![]()
És már itt is van a második...
![]()
Ennek az izzóval terhelős megoldásnak gondolom megvan az az előnye is többekközött, hogy ha valamit csúnyán alúlméreteznék (higgyétek el nem egyszer volt már rá példa) akkor nem a trafó veszi át az izzó szerepét, hanem az izzó az olvadóbiztosítékét
![]()
Gyerekek!
Most cseréltünk a Fordban olajszűrőt! /Tudom, hogy nem autószerelő topic.../ Az az olajszűrő, ha levágjuk róla a kupakját, tök "faintos" trafó sapi lehetne!! Szép henger alakzat, egybemunkált /gondolom préselt/ gömbölyded tetővel, és alapban olaj, és benyaálló fekete festékkel festve. ![]() Ha én most azonnal az olajszűrők újrahasznosítása érdekében nem is építek hirtelen egy erősítőt, de azért tudom ajánlani azoknak, akik nem tudják mivel árnyékolni, esetleg eltakarni a trafójukat. Egy ilyen szűrő jó ha 600Ft. Én másodpercek alatt csinálok egy félvezető alulméretezéssel nagyobb kárt.. ![]()
6Z5P ruszki cső (talán tetróda?) adatait ismeri valaki? Gugli nem akar a segítségemre lenni ( vagy béne vagyok ). Lehet használni egy ilyet valamire?
Ez sajnos 6Zs5p, nem 6Z5p..6Zs5P-t ismerem, 6AU6-nak a ruszki megfelelője, egyébként olyanom is van
![]()
Valahogy így gondoltam, feltételezve a rosszabbik esetet, miszerint a szekunder tekercsek a felét tudják az áhítottnak. Ha nem vérzik el akkor becsavarom a 150W izzókat a 75-ösök helyére.
Rossz cső nem lehet, ha egyedül meghajtja a 6C33C-t, de sajnos adatlapot én sem találtam.
![]() Küllemre a 6N6P-re hasonlít.
Ha esetleg rosszul olvastad volna le, a 6Э5П-ről (6E5P) van adatlap (eléggé hasonló cirillben a két betű).
![]()
Ha most arra gondolsz hogy le tudom-e kapni a villanás pillanatát a mobilom kamerájával, hát...
Ma szétfűrészeltem két olajpapír kondit. De olyat aminek le volt törve a kivezetése és félig kifolyva az olaj.
Köbzoli, itt a III. ker-ben lomtalanítás volt amerre jártam te jutottál az eszembe és a szívem vérzett. Csöves rádiók mindenfelé amit persze ...emberek őriztek nehogy megmentse valaki!
Igen de az olcsó nálam azt jelenti hogy elveszem tőlük és elfutok
![]()
Nem vész el csak átalakúl idővel pénzzé 100%-os árréssel! Hacsak nem az összes ...család csöves rádiót hallgat otthon
![]()
Bizony ez a cső az! Méretre tényleg a 6N6P, de csak egy elektrodarendszer van benne ( ha jól látom tetroda ). Biztos, hogy Z ( 3 ), nem pedig E ( te hogy tudsz cirill betűvel írni???? ).
Gugliban rákeresve kilök egy oldalt erről a Fórumról, ahol Imi kínál ilyet : "6Z5P, ruszki tetroda". De sajnos semmi adatlapom nincsen ![]()
Ha már csöves rádió
![]() ![]() ![]()
Zoli, ne legyél telhetetlen, jó helyen vannak azok a rádiók, elvégre nem lettek kibelezve mondván hogy mono project lesz belőle valamikor
![]()
Igen a mostani kettőé megvan a regebbieket már kidobtam. Ahogy láttam több kesebb konditekercs van benne összekötve. Mire tudod majd használni? A multkori 2 kis cséve 0,2-es kuzal akkor elég volt a két kimenőre?
Köszi!
![]() ![]() A drótot felhasználtam, épp az imént fejeztem be a a második kimenőt! Egy tekercas, meg a másikról 700 menet elég lett, még maradt egy kimenőre való! Köszi szépen!
Szép lesz az erősítőd.
![]() Amúgy megnézted azt a linket, amit kocosnak tettem be, valószínűtlen hogy azért nincs benn elkó, mert nem lehetett kapni. ![]() A hibás kondikat én is szétfűrészeltem volna (a belsejét persze félretéve, hátha házilag kell kondit csinálni valamikor, vannak akik maguk csinálnak pár kondit). ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |