Fórum témák
» Több friss téma |
Mekkora az üveg mérete? Az ajtó is sérült?
Szia!
Ilyen esetben célszerű lenne egy fotó feltöltése a hibás ajtóról. Ne nekünk kelljen a neten azonosítani a készüléket, ha egyáltalán sikerül.
Ha valakinek kellene egy GORENJE MO 17 MW tip. hibás mikró, annak odaadnám. Hibajelenség: kiment a készülékben lévő 8A-es Wickman bizti. Ezt kicseréltem ugyan ilyenre. Nagyfesz diódát és kondit ellenőriztem. Trafó is jónak tűnt. Ezután bekapcsoltam, de nem búgott fel és pillanat alatt büdös műanyag szag árasztotta el a konyhát. Bizti nem ment ki. Már nem bajlódnék vele tovább. Üvegtál megvan hozzá. Nem volt egy hosszúéletű darab. Előtte MOULINEX volt, ami 1989-től 2015-ig hibátlanul működött, csak melegítésre használtuk. Ennyit a mai műszaki szinvonalról.
Szia!
Ide írd be:Ingyen elvihető
Szakmai kérdésem volna , kicseréltem a mikróban a nagyfesz kondit , 1,1 mF volt , teljes zárlatos lett , volt egy 20 évvel ezelőtti mikróm , amiből kivettem a kondit 0.9 mF . szépen működik a készülék . melegít is ,. Azt kérdezném , hogy ez a kisebb kapacitású kondi miatt csökkkent -e a teljesítménye , vagy lesz-e valamilyen anomália miatta ??
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2022
Ettől nem lesz semmiféle anomália...- max cseppet nagyobb lesz a "ripple", de ez nem érdekes.
Az se biztos, hogy a régi pont 1.1 µF volt és az új 0.9 µF-os.
Nagyon köszönöm az infót
Sziasztok! Van egy Candy CMG 9423 DS típusú mikrónk. A baj az vele, hogy becsukáskor búg. Ez a jelenség úgy jött elő, hogy épp melegítettem ki két szelet fagyasztott kenyeret. Kinyitottam, hogy eléggé kiolvadt e, de nem, ezért visszacsuktam. Ekkor vettem észre, hogy nem pörög a tálca, ellenben úgy búg mintha rendesen működne. Nyomtam a stop gombot, de semmi reakció. Ezután konyitottam, kivettem a kenyereket, kihúztam a hálózatból, visszadugtam, becsuktam és búgott tovább. Tehát nincs elindítva, mégis búg és nem forog a tányérja, nem reagál a gombokra sem. Valakinek volna tippje? A mikrokapcsolókat kimértem, azok jók, az ajtónál lévő relékre is rámértem, szerintem jók.
Szerk.: a vezérlő panelje és az alkatrészek is jól néznek ki, semmiféle égés vagy olvadás nyomot nem látok. A burkolatot levéve nem éreztem égett szagot. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2022
Hát ez most ciki lesz. Szétkaptam mint floki a lábtörlőt, aztán összeraktam és láss csodát, működik!
A legutóbbi szétszedésnél valamit nemjól raktál össze Lényeg hogy most sikerült
Sziasztok! Gorenje MMO 20 MWG II mikrosütö véletleszerűen, kb minden harmadik, negyedik bekapcsolásnál nem melegít. Ugyan úgy búg, forog, világít stb. de semmit nem melegít. Bármelyik fokozaton ezt csinálja. Mi lehet a baj?
Szia! Én ilyen esetben mindig a transzformátor primer oldalán mérek feszültséget,ebből eldönthető merre kell keresni a hibát. Húzd le legalább az egyek sarut, így nincs nagyfeszültség. De szerintem magnetron hiba lesz.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2022
Tisztelt Urak!
Whirpol talent family MT42-es mikrohullámú sütővel akadt bajom. Tányér forog, világítás van, a beállított ideig működik, szakaszosan hallani a fűtésnél terhelést, a légkeverő ventillátor kifogástalanul működik, de ennek ellenére nem melegít. Amit eddig megnéztem. Nagyfeszbizti jó. Kondenzátor kimérve azonos a gyári értékkel. A magnetront kivéve szétszedés nélkül mint a nyári új. A fűtési szakaszoknál a relé hangja egészségesnek tapasztalható. Az ajtónál lévő mikrokapcsolók a pozíciónak megfelelően átadnak. Csillámot cseréltem mert repedezett volt. A készülék teljesen szennyeződés mentes. Merre kutassak tovább? Nekem ez az első mikrohullámú amibe belenéztem, semmilyen tapasztalatom nincs a javításában. Ha esetleg valaki Lőrinc vagy Kőbánya távolságban foglalkozik javításával prívatban kérek üzenetet, természetesen költséget felvállalva. Köszönettel
Diódát is meg kellene mérni, de nem multiméter diódavizsgálóval, mert sokkal nagyobb a nyitófeszültsége mint egy "rendes" diódának és azzal "szakadtanak" látszik.
Diódát nem látok benne. Mivel kellene sorba lenni-e?
3.-ik oldal.
Ennél egyszerűbb elvi rajzot nem találtam. Itt is van több kollégának jó módszere a kimérésre.
Köszönöm, segítségeddel rögtön meg lett. Hónap este kimérem a javasolt módszerrel.
tip: HVR1X 7 diode
Megmértem a diódát jónak tűnik, 100 W-os izzó fél fénnyel világít a diódán 100 volt körüli egyenfeszültség mérhető. egyelőre tanácstalan vagyok, várok talán valaki vállalja innen a javítást.
Tiszteletem! Nézze meg jobban azt a relét ill. mérje ki,mert az hogy kattan nem jelenti azt hogy jó. .Ezt természetesen csak feszültség alatt lehet megtenni(azaz bekapcsolt melegítő funkciónál) ,vagy ha kibontja a panelból.Előtte huzza le a csatlakozót a magnetronról de inkább a transzformátor primer csatlakozóiról így nem olyan "veszélyes"(de igen). A transzformátor csatlakozóin megmérhető hogy odáig eljut-e a feszültség ha igen akkor magnetron hibás, cserélve működni fog a készülék
A relé kapcsolásánál határozottan hallani, hogy a morgás erősödik, elengedésnél megszűnik, bekapcsolásnál újra hallható. Gondolom egy csak a magnetron hibája lehet?
Ahogy gondolja! De nem hogy relét ,de még kapcsolót is láttam már olyat aminek az érintkezői között 230V helyett tízen pár voltot tudtam mérni,mert beégtek az érintkezők. Azért írtam a transzformátoron való feszültség mérést ,az mindent eldönt. És nem mindegy mit kell cserélni, már anyagilag értettem.Minden jót kívánok önnek!
Ki ne dobd, tedd az elvihetőbe. Van, aki újra hasznosítja.
Szia! Én soha nem az elektronikát nézem,ha el kell dönteni azt hogy használható-e egy mikrosütő. Nálam ezt a kaszni állapota határozza meg. Egész jól javítható készülékek, pláne ha van az embernek pótalkatrésze. A múltkor a szelektívből vettem ki egyet, nagyfeszültségű biztosíték csere után működik. A tiédben ellenőrizted ezt? (Ha van benne) Ez gyakori hiba!!
Nem ellenőriztem a biztosítékot, de nem is igen hiszem, higy azzal lenne baj, mert akkor szerintemsosem működne. Ezmeg hol jó, hol nem jó.
Szia!
Egy ampermérőn keresztül kellene használnod, akár egy 5 amperes lágyvasas táblaműszert is beköthetsz elé. (Természetesen megfelelő érintésvédelmet betartva.) Megfigyeled mekkora az áramfelvétele működő állapotban, és amikor nem melegít. Az eredménytől függően lehet tovább vizsgálódni.
Oké!! Értem! Egyszer találkoztam ilyen hibával, a magnetron mágnese volt elrepedve. Kb 10-ből 3-szor melegített.
Sziasztok! Elekrolux kb 5 éves mikró, elkezdte lecsapkodni a FI relét. Magnetront lehúzva 220 v-ba bedugva kb 5-8 mp. múlva levágja a FI relét.Esetleg valami ötlet mit nézzek meg? Előre is köszi.
Első körbe a táp bemenetnél lévő RF szűrő kondenzátoraira gyanakodnék. Főleg amelyik a fázis sá a test közé van kötve. Nem biztos hogy bejön de ideiglenes megoldás lehet ha fordítva dugod be a konnektorba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |