Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Idézet: Ha nem voltak töltve régóta önkisülés miatt valószínűleg erőteljes kapacitás csökkenésük van. Kisült állapotban tárolva tönkremennek. „van tizenpár felhasználhatatlan akkumulátorom”
Használjuk felváltva.
Gyulánkot átengedem Neked, mint próbaüzem.
Bezony
De te tudod jobban -nem az életszerűséggel érdemes vitába szállni, és a kísérletezés mindig többet ér, mint a tévhitek fenntartások nélküli terjesztése A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Csak megmutatom, mert én is csak a szememnek hiszek (de még annak sem mindig).
Így szoktam monósítani a műhelyben. Oszt szól. És nem torzít. És nincs földhurok. A csipeszes vezeték túlvége az L és R outputba van dugva.
Szivesen
Van hozzá sokféle töltö pl ez . Egyesével tölthető vagy ahány üres hely van a töltöbe
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Ó
Ez nekem most látványként feldolgozhatatlan. De biztos is vagyok benne, hogy nem feltétel nélküli csodálatra vársz.
Na ezt magyarázzad el Gyulánk mesternek, minden részletére kiterjedve.
Valójában tényleg előkészületben van egy "boombox"-szerű dolog, -ahol pont a sztereó hangzás mellőzhető, hiszen minden egy oszlopon lesz. Ezért is figyelek minden olyan hozzászólást, ami előrevisz
Ez például egy univerzális töltő, nagyon sok fajta akkut tud tölteni, többek között NiCd akkukat is.
Ebből most az derül ki, hogy nem vagy éppen naprakész a "munkásságomat" illetően. De ez nem baj. Tudok ilyet is
Jó.
Kedves Gyula! Fogod a két csatorna kimenetét és összekötöd őket egymással és majd meglátod mi fog történni Így gondoltad Kedves Gafly?
Köszönöm, a jövőre nézve megjegyzem.
A liitokala lii-500 vagy 400 vagy 600 ugyanezt tudja, csak 4 cellás és olcsóbb, meg tud powerbankként is üzemelni 18650-ről és évek óta jól megy nálam.
Illetve tud kapacitást tesztelni is, ami nagy plusz.
Ma megint belefutottam, teljesen más időzítő, ugyanaz a kondi baj. Érdekes, mert ez 48V-os relés, nem 24V és ez is csak 0.33uF.
Új kondival is csak 40V terhelve, de 30V-ig meghúz biztosan a relé, így jó lesz. EEVblog csinált róla még egy jó videót egy hete: Bővebben: Link Szóval valóban csökken idővel. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2022
Köszi. Tényleg szuper.
Sziasztok,
Vettünk a párommal egy padlóventilátort, amivel a nappaliban lévő klíma által lehűtött levegőt fújatjuk át a hálószobába. A ventilátor jól működik, de már az 1. fokozaton is egészen hangos. Mit gondoltok, van arra lehetőség, hogy esetleg potméteres vezérléssel csökkenteni lehet a fordulatot, hogy halkabb legyen? Vagy bármi más mód létezhet?
Hasonló problémával már találkoztam. Egy fázishasításos teljesítményszabályzó megoldotta. (Szovjet fényerőszabályzó)
Tudnál egy ilyet linkelni nekem? Évek óta nem jártam a Hobbielektronikán, csak a probléma miatt loggoltam be újra, a bekötést egy szakember ismerősre bíznám
Sziasztok,
Az alábbi 220v-->12v tápegységnek a kapcsolási rajzán milyen szerepe van a megjelölt ellenállásoknak? A 4A-esnek kiadott tápegységet 1 éven át folyamatosan 1A-el terhelve az ellenállások annyira melegedtek hogy a táp műanyag házán a címke megbarnult. Nem feltételezem a tervezett elavulást, de ezek az ellenállások pont a (felpúposodott) bemeneti pufferkondenzátor (33µF/450V) alá vannak betéve. Van lehetőség a kiiktatásukra? A választ előre is köszönöm.
Nem veheted ki, áramfigyelő ellenállások, viszont cserélheted ugyanolyan ellenállású, de nagyobb teljesítményűre. Azok a ráírt, vagy a mért értékek? Ilyen kis ellenállásoknál a multi sokat csalhat!
Azok az ellenállások a FET áramfigyelő, illetve túláram figyelő ellenállásai.
Ha van hely, akkor betehetsz nagyobb teljesítményű darabokat helyettük. Kiiktatni nem igazán célszerű.
Az E24 szabványsor tagja. De az eredő 0,6R vagyis 2db 1,2R-ből is össze rakható.
A lényeg, hogy a csere darabok össz teljesítménye nagyobb legyen, mint a régieké, hogy kevésbé fűtsön. Persze, csak akkor járható, ha van elég hely.
Hello! "hogy kevésbé fűtsön" Fűteni ugyan úgy fog, maximum a hőelosztás miatt kevésbé lesz meleg a felülete ha az nagyobb. (Csak hogy ne tévesszük meg a dolgozókat..)
Az eldisszipált villamos teljesítmény nyilván ugyanakkor lesz, de a hőmérséklet nem. Egy kis tömegű ellenállás ezt a teljesítményt mondjuk 60fok hőmérséklet különbség esetén tudja eldisszipálni. 20fok környezeti hőmérséklet esetén az ellenállás 80fokos lesz.
Egy sokkal nagyobb tömegű ellenállás ugyanezt a teljesítményt mondjuk 20fok hőmérséklet különbséggel tudja eldisszipáln. Vagyis ugyanúgy 20fok környezet esetén az ellenállás már csak 40fokos lesz. Vagyis kevésbé fűt. ( Az ellenállások terhelhetősége összefügg a méretükkel, tömegükkel. Ezért kell a csere daraboknak nagyobb teljesítményűnek, vagyis nagyobb méretűnek, tömegűnek lenni. ) A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2022
Szerintem nem annyira a tömege számít, hanem inkább a felülete.
De 2db
1,2Ω/5w Párhuzamosan kötve ugyanazt az áramot eredményezheti, mint a 3db 1,8Ω párhuzamos kötésben. (Ha most itt gyorsan jól számoltam) Vagy elképzelhető, hogy okvetlen kell oda 3db? A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2022
Valójában ugyanannyira fűt -ugyanannyi hőt ad át. (Fűtésnek pedig ezt nevezzük)
Inkább csak kevésbé meleg ő maga. De most csak szőrszálhasogatok, valójában a lényeget mondtad el, még szó szerint is A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |