Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kenwood erősítő javítása
Úgy néz ki vidám lett a hepiendje. Elkezdtem a segéd panel egyik felét fagyasztani, semmi. Másik oldalon egyszer csak sejtelmes sistergés, a bemenetre küldött brumm eltűnt és maradt a fehéres-rózsaszín zaj. Aztán egymás alatti 2-2 tranzisztornál kapás volt. A képen a nyíl mutatja a kondiktól nem látható újabb 2 tranzisztort.
Átforrasztottam a lábak forrpontjait és a gép újjászületett. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2022
Már találtam kontakthibát SMD tranzisztorban is, a csere segített. Legkevésbé számítana rá az ember.
Valóban lehet ilyen probléma is, én is találtam belső kh-s tranyót, de a hibajelenség más volt.
Nem teljes csend, recsegős zaj, vagy munkapont eltolódás miatt torz hang. Ezért nem gondoltam félvezetőre.
sziasztok ! Hozzá jutottam egy kenwood vr 505 -höz viszont bedugom a konektorba világít a standby de ahogy bekapcsolom egyből kivágja a biztosítékot az nyákon majd kapcsolom még egyszer a power gombot hallani hogy kattan egy relé . volt már valakinek hasonló esete ?
Itt mindent megtalálsz a kereséshez.
A végfokok FET végű STK-k. SONY STK412-040
sziasztok !
Szerintetek ez 110 vagy 120 voltos lenne ? előre is köszönöm.
Csak két helyen írja, hogy 120V de az a 10V már nem számít, főleg miután többször bedugtad 230V-ba is... Ha túlélte:
Egy középmegcsapolású trafóval úgyis 115V-ot fogsz kapni, ha meg aszimmetrikus, akkor két opció is lesz...
köszönöm
Sziasztok !
Van egy kenwood krf-x9060d Szoval a problémám bekapcsol kikapcsol es pirosan villog a standby led használati utasítás szerint hangfalkimeneti zárlatot jelent végfokok elvekben jók
Szia!
Kimenet zárlata okozhat végfokhibát. Vegtranzisztorokat mérd ki!
Kenwood krf-v4060 erősitőn látszólag minden működik csak épp hangot nem ad. Se rádió se külső benetről nem ad hangot. Lehetséges hogy ez: M61516FP döglött meg benne? Relék STK ick jók.
Egy kérdést csak egyszer, egy helyen teszünk fel!
Van egy jó hírem, meg egy rossz!
Ezekhez van kapcsolási rajz, így nem kell kitalálni mi mit csinál benne, és hogy. Tehát a hibakeresés aránylag egyszerű! A rossz hír, hogy annyira olcsóak, hogy nem megtérülő tevékenység a javításuk!
Csak annyit tennék hozzá, hogy ha egy erősítő nagyon csendben van, akkor legtöbbször a végfok a ludas. Nem lehet kijelenteni csak alapos vizsgálat után, hogy
Idézet: „Relék STK ick jók.”
Muting, elofok hiba, vagy tap is okozhat teljes csendet.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2024
Egy prockó csere megoldotta a problémát.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2024
Honnan volt, és hogy került bele a program a processzorba?
Nem úgy néz ki mint amikor csak ic-t cserélt volna, szerintem az egész panel lett cserélve egy donorból.
Ebayról rendeltem. És ez nem programozható.
Pedig cserélve lett. Csak ügyelek a pozicionálásra meg a tisztaságra. Az egy másik dolog hogy nem igen éri meg megjavitani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |