Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szisztok Mesterek!segitséget kérek! Hálózati hiba miatt töbszöri ki be kapcsolás után, már nem futtatja le a keresési teszt programot, illetve a ki be kaapcsoláson kívül, nem áll szóba sem a távírányítóval, sem velem. A készűlék egy THOMSON 32HC3101T - TV, Semmi leírást nem kaptunk hozzá, mert T-com-os akcióban lett véve, a neten nem taltam hozzá leírást, több éve jól működött, de most piros lapot kaptam. némi elektromos ismerettel tudok e vele valamit kezdeni, azon kívű, hogy elviszem szerelőhöz.
Köszönöm a segítséget. a vonal hiba elhárítás után TV nélkül még ellenőrizni sem tudom a hiba elhárítást.
Ezt hogy érted , hogy "már nem futtatja le a keresési teszt programot," ? Nem keresi meg a csatornákat? Menübe be tudsz lépni távirányitóval? Van set top boxod? Vagy csak a TV-be közvetlen meg a koax? Nekem más tipus van ,de ha vannak rajta gombok is, és a menü-be azzal be tudsz lépni akkor úgy kéne megpróbálni.
setopbox van, ez még nem beépített vevővel rendelkező, alap helyzetnél automatikusa, kérdezte, hogy HDMI 1, vagy 2 és a többi port felajánlsa után a megadott, vagy előre beállítot portra csatlakozva betöltötte a megfelelő csatornát, most nem hajlanó szóba állni velem, sem távírányító, sem gombokon kerestűl, megjegyzem a gombokat soha nem használtam, mivel nincs semmi leírás hozzá, mint előbb már említettem, ara gondoltam, hogy hátha a progam résznél egy elem csücsül, de leírás nélkül nem akartam tapogatózni. ?
A szervizmenube be tudsz menni?
menu-contrast-6425
Működik a távirányító? Nincs lemerülve az eleme?
Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy a távirányító ledjét mobil telefon kamerájában nézed. Amikor bármelyik gombot megnyomod, fényes villogást kell látnod. ( A mobil kamerája látja az infravörös tartományt is ) Ha sötét marad, akkor cseréld ki az elemeket benne, és ellenőrizd.
Jól értem hogy a TV a saját gombjai nyomására nem reagál? És standby üzemmód megy?
Az ellemmel semi gond, mert a ki be kapcsolás müködik, a többit meg automatikusan csinálja a TV programja, már ha működik.
A Lacika ajánlatával nem tudok mit kezdeni, mert olyan, hogy conraszt billentyű nics a távírányitón. Idézet: „megjegyzem a gombokat soha nem használtam, mivel nincs semmi leírás hozzá,” Az nem biztos , hogy baj . Általába menu. ch+, ch-, vol+, vol- , menu szokott lenni de ez tipusonként eltérhet. CH+ = csatornaszám emelése CH- = csatornaszám csökkentése VOL+ = hangerő nővelése VOL- = hangerő csökkentése MENU = központi menű/beállitások A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2022
Idézet: „Talán nem véletlen, hogy az elhíresült erősítőkben ritkán látni integrált áramköröket a jelútban.” Azért mondjunk valami pozitívumot a diszkrét differenciálerősítőnek is, méghozzá, az olcsóság és, hogy nem korlátozott a tápfeszültség tartomány. Míg egy műveleti erősítő tápfesze legyen max +-18V, és az egyre modernebb op amp-oknál ez még kevesebb, addig két megfelelő Uce feszültségű tranzisztorból ennek többszöröse könnyedén elérhető. Végfokoknál ezt is meg kell fontolni, mielőtt bárki egy műveleti erősítőt betervez. 2db tranzisztor legyen mondjuk 50Ft, a IC ennek 10..100x-osa is lehet árban, és még a tápellátással, kivezérelhetőséggel is dolgozni kell. Adódhatnak vele beszerzési nehézségek. Ott van még a tervező preferenciája is, ha a diszkrét tranzisztorokat részesíti előnyben, akkor adhatsz neki bármilyen jó IC-t, diszkrétből fog tervezni. Szóval rengeteg más szempont is van, mint az, hogy konkrétan mik az IC paraméterei.
51M kollektor ellenállás 5V-on? Rápillantasz és már is borul az egész
Joni hozzászólására! a TV alján 5 gomb van, a középső gombon Ú/3db _ vonal egymás alatt, ezen kívűl 4 db gom körben ék alaku jelzéssel. le-fel és jobra-balra muató nyillal. Ez minden külső szerelvény a készüléken. A középső gomb megnyomására kikapcsolta a készenlétet jelző fényt, de vissza már nem, ez minden életjel a készüléktől, illetve a távkapcsolóval ki-be kapcsolható a a jelző fény,
Akkor elképzelhető, hogy a hálózati anomália miatt tönkrement a tápegysége, és csak a standby része működik. Ez nagyon úgy néz ki, hogy szerviz lesz.
A hálózat gyors ki-be kapcsolgatását sok készülék, főleg a régebbiek, nehezen viselik.
Azt írta, be lehet kapcsolni...
Idézet: „a ki be kaapcsoláson kívül, nem áll szóba sem a távírányítóval, sem velem.” Idézet: „A középső gomb megnyomására kikapcsolta a készenlétet jelző fényt, de vissza már nem, ez minden életjel a készüléktől, illetve a távkapcsolóval ki-be kapcsolható a a jelző fény.” Úgy néz ki, hogy csak a jelző fény kapcsolható ki-be. Az meg a standby tápról él.
Az a 3db vonal egymás allatt lessz a menu (szerintem) . És a ki/be kapcsoló gombot kihagytam a felsorolásból az elöbb. Kicsit kezd gyanus lenni, hogy ezt otthoni körülmények közt nem lehet javitani. Akkor semmi kép semmi hang ? Nem irja ki , hogy no signal vagy (magyarúl) nincs jel.
Készenléti állapotban, ha a tv-n megnyomod a csatorna váltó gombot, mi történik?
Lacika! A fentebb leírt gombok léteznek és csak az u/3vonalas gombra reagál és csak anyit,hogy a készenléti fényt kikapcsolja, a továbbiakban csak a táv kapcsoló ki-be kapcs. müködik, ami nem igazán okoz örömet.
Asszem a jobra mutató nyilat kéne megnyomnod, de mivel nem látom ezért a fel le gombot is megnyomhatod hátha reagál valamire.
Otthon szerintem nem javitható A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2022
Vagyis,készenléti állapotban, a tv-n megnyomtad a csatorna váltó gombot, és olyan fél perc után sem történt semmi, akkor ez tényleg nagy valószínűséggel táphiba.
Fültanúja voltam egy kis eszmecserének, ami az akkumulátoros kéziszerszámok tárolását érintette.
Tároláskor le kell venni róla az akkumulátort, rajta maradhat, vagy éppen mindegy? A tárolás esetenként a polcon történik, vagy amelyiknek van a saját kofferjában.
A Parkside akkusa úgy van kialakítva, hogy egy akku rajta van meg egy másiknak van még hely a kofferben, hónapokat áll néha benne és nem merül semmit. Biztos akad valami hulladék, ami üresjáratban is meríti.
Én a makita 18V rendszerén nem tapasztaltam, hogy a gép merítené az akkut, amikor nincs használatban.
Szia!
Nekem az elsőként 2017-ben vett Parkside (PBSA 12 B1) gépem lemeríti az akkut, ha benne hagyom. Többször kipróbáltam, a feltöltött akku benne a gépben, illetve kivéve, mellette a kofferben. Ha benne van tárolás közben, kb. 3 hét után már csak rövid ideig használható, tölteni kell. Ha nincs a gépben, akkor 3 hét után is használható. Ez "születése" óta ilyen, ettől függetlenül a mai napig hibátlan. Van két másik típusú Parkside, azoknál viszont mindegy, hogy benne van az akku, vagy nincs.
Makita lítium akkus 10.8V fél év múlva is teljes kapacitású, ha rajta van az akku.
Biztonsági okok miatt én a kivételre szavazok. Ne adj isten, hogy egy akkus fűrész, vagy sarokcsiszoló egy gyerek kezébe kerüljön berakott akkukkal. Kevésbé veszélyes szerszámoknál persze maradhat.
Az akkumulátoros gépek kapcsolója előszőr rákapcsolja az akkut, majd növeli a motorra jutó naftát. Ütközőig húzva, rövidre zárja a szabályzót.
Lehet, hogy állandóan rajta van az akku.
PBSA 20-li B2 4Ah akkuval áll 2-3 hónapja, utoljára szerintem fel sem töltöttem 10-14 luk után (téglába), most is maxot mutat és van is benne erő meg kapocsfesz is ugyanannyi, mint a nem rádugott akkun.
Mondjuk minden szempontból az a biztos. Akkumerülés ellen is.
Sziasztok.
Tudtok olyan kapcsolást ajánlani amit autó kihangosítóhoz lehet használni . Sajnos keveset erősít. Az autó tápja nagyon zajos azt is szeretném szűrni. Egyszerű tranzisztoros szerintem elég. Segítségeteket előre köszönöm. (Áthoztam a kérdésem itt legalább elolvassák) |
Bejelentkezés
Hirdetés |