Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Szia! Ebből szupresszorból kettő kellene, ellen-sorba kötve. De nem életveszélyes, ha nincs beépítve, attól még működik a tápegység.
Szia!
A zenereket rakd be, szembekötve és sorban. A P6KE200 szupresszor csak 200 volt körül dolgozna, addigra tönkremehet a fet..
Nagyon szépen köszönöm a fáradozásod! Kadarist-nek szintén! Még is találtam védődiódás FET-t itthon, 2SK3067 típusú. Csak az a kérdés hogy 2A elégséges-e? Bár a televízió 65W így elégnek kellene lenni. Mi a véleményetek?
Ha megnézed a régebbit, ott 3.5 ampert látok - tehát ez rizikós nagyon.
A dc pulse árama is sokkal kevesebb ( 5 > 14 ). Keress tovább.
Sziasztok!
Sajnos nem tudom be szerezni ezt a két típusú tranzisztort ami - 2SA1740, és 2SC4548-as, helyettük találtam ezeket a típusú tranzisztorokat - FCX558, és FCX458 lehet ezt a típust használni a 2SA 2SC helyett?. Ahogy nézem nagyjából meg egyeznek a paramétereik....
Valaki esetleg tudna segíteni?
A "Keresztreferenciák"-ba beírtad a típusokat?
Szia kadarist!
Nem teljesen értem a keresztfrekvenciákkal kapcsolatos kérdésedet.
Nézzed még az oldal tetején a sárga mezőt, kattints a "Keresztreferenciák" sorra.
Amit a keresztreferenciák oldalon be ad ekvivalensnek se tudom be szerezni itt Romániába sajnos.
2SD1473, és 2SA1812. Azok a típusú tranzisztorok amiket feljebb írtam azok nem lennének jók ekvivalensnek FCX558, és FCX458 ?
Adatlapjukat nézve, eléggé azonosak.
Áh bocsánat keresztreferenciákat akartam írni....
Áh bocsánat! keresztreferenciákat akartam írni....
Üdv mindenkinek.
C548C kistranyó helyére mit lehetne betenni helyettesítőnek? Sajnos amikor a végfokot rendeltem nem mértem meg hogy az egyik rossz. Kösztönettel.
Nem ismerem mivel még nem volt vele dolgom ez idáig.
Sok panelem van itthon. De mindent végégnézni egy örökkévalóság lenne.
De most hogy írtad ezeket, talán találok. Ezek jók a helyére?
Sziasztok.
Autos erositoben a 2sb1268 es 2sc3200-as paros helyettesitoit keresnem.. Elore is koszonom
Szia! A "Keresztreferenciák" mit mond?
Felül a sárga mezőben a "Hasznos linkek"-nél ott van a keresztreferencia kereső linkje.
Hello.
A C548C = BC548C. Ugyanaz a kettő.
Sziasztok!
C4137 tranzisztort mivel tudnék helyettesíteni? Egy Sherwood RV-7050R erősítőbe hőmérséklet kompenzálásként funkcionálna, ha jól tudom. HQ elektronikától rendelnék, de ott a helyettesítőjének nem ugyanaz a tokozása. Esetleg más alternatíva? Segítséget köszönöm!
Tessék: Bővebben: Link.
Talán legkönnyebben a BD135, BD137, BD139 tranzisztorok a legkönnyebben beszerezhetőek. Különben, kadarist fórumtársunkat idézve: Idézet: „Felül a sárga mezőben a "Hasznos linkek"-nél ott van a keresztreferencia kereső linkje.” A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2022
Az nem baj, hogy a hfe 45 a BD-nek pedig 150? Illetve a Tj értéke 125°C a BD-nek pedig 150°C, vagy ez annyira nem befolyásoló tényező jelen esetben?
A Tj érték, a záróréteg legnagyobb megengedett hőmérséklete. Az nem gond, ha nagyobb. A hfe más kérdés. Azt nem tudom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |