Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ha villanymotor helyett ezt dugjuk be, kevesebbet fogyaszt.
A legtöbb magyar ennyi villanyszámlát fizet.
Mivel ennyi áramot nem tudom mi másra tud valaki az otthonában elhasználni, valószínűleg fűtésre használja. Meg van a magyarázata a globális felmelegedésnek!!! Mellékesen Teslának a keresztneve Nikola. A vezeték- és keresztnév közé nem szokás kötőjelet tenni. Bizonyára azért írták így, nehogy az amerikai cég feljelentse őket... Egyébként kíváncsi lennék rá, hogy az autógyárnak és a feltalálónak van-e bármi köze egymáshoz, valamint a régi csehszlovák elektronikai cégnek bármelyikhez. Mondjuk Tesla ma élő rokonai közül valaki megjelenne egy ügyvéddel a cégnél... (Ha ebből a mondatomból bármiféle jogi bonyodalom származna, a megítélt összegből 1% jutalékot kérek! )
Ha nem tették volna tönkre a szerencsétlen Teslát még az életében, akkor lehetne igy perelni,mert lenne örökség, de arrol gondoskodtak edisonék meg a rockefeller-félék, hogy a szerencsétlennek még koporsora se fussa.
Azota meg persze ünneplik, hiszen minden haszon a saját zsebükben köt ki. ( az idegen tollak meg nagyon jol állnak nekik).
Hát igen, ha a lakásod minden stekkerébe egy ilyet bedugsz, simán 5-10%-ra csökkented a fogyasztást. Vasalni meg mosni meg menj a szomszédba.
Ez nem a csaló készülékkel kapcsolatban.
Itt az üdülőterületen az egyik apartman (nyaraló) tetején összesen 14 db klímát számoltam. És ez csak egy épület. Na jó tudom, hogy egy tízemeletesen is van ennyi klíma biztos, de sok kicsi sokra megy. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2022
És ha társas vagy panelbe lévő konnektorba dugják, akkor mindenkinek csökken a villanyszámlája.
Sajnos lehet van, aki beveszi.
Főleg, ha rövidzár van a ketyerében. Automata leold, nulla fogyasztás.
A csehszlovák cégnek szinte semmi azon kívül, hogy jó reklámfogás volt a névválasztás ami a
Idézet: szavakból képzett mozaikszó ami amúgy gyengeáramú technikát jelent magyarul.„TEchnika SLAboproud” Amennyire tudom az autógyárnak sincs sok köze hozzá, maximum ihletet adott a névválasztáshoz és szintén jó reklámfogás. Ráadásul valami rémlik, hogy az autógyárnak ezzel kapcsolatban volt is pereskedése. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2022
Sziasztok,
Előre is elnézést, ha kicsit off. Egyelőre nem találtam jobb módját az infó megosztásának: Emlékeim szerint korábban többen is vágytak itt a fórumon az EMG ritka csúcs-szkópjára a 250MHz-es TR1556-ra. Jelzem van fent egy működőképesnek mondott példány az egyik legnagyobb hirdetési portálon (Nem vagyok érdekelt az eladásban).
A cseheknek azért annyi közük volt hozzá, hogy mikor Teslának meghaltak a szülei, és anyagi támogatás nélkül maradt, Prágában is próbálkozott a továbbtanulással, de sikertelenül.
Szerbiában viszont van egy NikolaTesla hőerőmű, pedig azon kívül, hogy szerb nemzetiségű volt, semmi köze nem volt Szerbiához.
Nem tudom melyik "legnagyobb"-ra gondoltál, abból én itthon kettőt tudok, egyiken se látom, nem mintha bárkit érdekelne már az szerintem 2022-ben, az már inkább valóban csak érdekesség.
EMG1556
Én is úgy gondolom, hogy leginkább gyűjtők számára jelent manapság értéket.
Meg egy Tesla muzeum is van Belgradban.
Meg reptér, még egy múzeum és étterem, elektrotechnikai gimnázium.
Meg talán az is közbeszolt, hogy van egy nemzetközileg is elfogadott mértékegység is ilyen néven, amiért viszont senki nem kérhet utolag jogdijat vagy egyébb jutalmazást.
(Ahogy sem Newton, Gauss, Ohm stb leszármozottjai sem). A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2022
Erről nem tudtam (mármint a a mozaikszó létezéséről), köszi!
Trafóház: Bővebben: Link
Viszonylag ritkán jutok be stúdióba (koncertre meg végképp), ha mégis akkor köszönet a forumtársaknak.
De ezen mérhetetlenül jót szórakoztam.
Kis kedvcsináló leírás:
Idézet: „Eladó korához képes 4 sugaras EMG 1556 TR-4658 oszilloszkóp 250MHz Aki harabb viszi övé 4 sugara müködik kivehetö könyen szerelhetö fakjai vannak” A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2022
Ha a fakkokhoz fiókokhoz nincs fiókkiemelő hosszabbító, nagyon körülményes, vagy lehetetlen a hibakeresés a fiókokban.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2022
Érdekesség.
Szerintem ki mások, angol tudósok felállították a boldogság tökéletesített képletét. Nekem gyanús volt a pirossal alá is húztam, hogy valami ott nem tiszta. Abacussal utánaszámoltam, piros körrel jeleztem, felülről az 5. sorban, hol a hiba. (Ausztrál kutatók szerint a 6. sorban, de nem változtat a lényegen.) Rájöttem, kicsit szorult a baloldali golyó. Szóval vacakol a nyomtatóm, így az összekapcsolás kábelhiba miatt nem lett jó, de ideírom: Boldogság=Lehetőségek/Vágyakkal
Én is megcsodálom mindig. Szentes. .
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
Annó alsó tagozatosként a Badár (igen az a Badár ) bolt mellé jártam iskolába. Akkor még volt iskola TV. Betereltek bennünket a legnagyobb terembe, tanítónéni kinyitotta a szekrényt, ahol a TV volt, bekapcsolta, és semmi. Vártunk egy csomót, aztán a szünetben láttuk az udvarról, hogy füstöl a TV torony.
Nagyobbként, amikor sikerült bejutni látogatóba, akkor láttam, hogy ki van állítva az udvaron (szerintem még most is ott van) a cső alja. Hőtől meglágyult, kinyúlt és fura formává deformálódott. Tulajdonképpen azért nem dőlt le az egész, mert a 2-es műsor (UHF antennák) miatt háromszögletű rácsszerkezettel megerősítették, és az tartotta (és most is tartja) meg.
No kérem, ez egy jó indok, hogy egyszer meg is nézzük -ne mindig csak elautózgassak alatta.
Régi ágyneműn találtuk, egy kis érdekesség a múltból.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |