Fórum témák
» Több friss téma |
Én tudom, de nekem nem fog hinni, úgyhogy próbálja ki.
Viszont ezek a tápok mind ugyanolyanok topológiában is. 12V meg egy másik táp, amiről a backlight icje megy. Egy 12V-os labortáppal lehet helyettesíteni, maximum a backlight nem fog menni, de kis rajzolvasással azt is megtalálja annak az icnek hol a bemenete. 12V-ot be kell terhelni 2-3 régi karácsonyfa izzóval és ha tartja a feszt, akkor jó lesz. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
Igen én ezt tudom de ő mérés helyett a rajzot hajtja.Nem is értem én elöbb próbálom javítani,ha nem megy utána keresek rajzot.A tápra értettem.
Ha kell még a rajz, akkor innen letölthető: Bővebben: Link.
A háttérvilágítás külső tápról lett próbálva, úgy megy, csak azt nem írtam le.
Hol és mit mérjek a panelen? Rajzod hozzá, vagy feszültségértékek amiknek kellene lenni? Rajz nélkül hiába mérek, nem tudom hogy annyi-e mint amennyinek kell lennie. Mértem kondiknál van fesz, de nem tudom hogy a 35v-os kondinál a 28v jó-e vagy 33v kellene...
Most komolyan?
Bővebben: Link Első találat, ha beírod googleba. És nagyon ritkán nincs feliratozva a csatlakozó. Van eg y24v szerűség a backlight icnek meg egy nagyobb fesz a backlight kimeneten és egy fix 12V és kb ennyi. DC buszt esetleg kimérheted, de ha kimeneten van fesz, az is meglesz. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
Köszi Neked is meg kadarist-nak is!
Ezek egy részét megtaláltam már. Áttanulmanyozom, csak van még 2 fajta rajz, azokat is nézem. Remélek jutok valamire vele.
A tanyás rajz jobb alján ott a kimenő csati kiosztása.
Ebből a 17IPS62-ből azért van jó sok változat...a tiéd vajon melyik? Azért is kell a TV típus...meg az LCD méret/fajtája. A tápot is rengeteg fajta alaplappal "társították"...
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
Mielőtt tovább erőlködsz, inkább keress hozzá fimrware-t és, ha lehet meg kell írni az alaplapot, mivel a leírtak alapján kb. 99%, hogy szoftverhibás, mint mindegyik. Már csak azért is, mert, ha táphibás lenne, akkor ugyanúgy reagálna a gombokra és a távirányítóra is.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
Köszi az infót! Nekem is az lett volna az induló kérdésem, hogy ez a villogás hibakód-e? Lehet nem a táp a hibás, van másik tv-m háttérvilágítás hibával, de nem tudom hogy kompatibilis-e a két táp vagy mainboard, hogy tesztelni tudjam a maint hogy hibás-e?
Holnap megnézem a pontos típusát a main boardnak meg a tv-nek is. Akkor mindenkinek tiszta lesz, hogy milyen panelekröl van szó. Idézet: „... lehet meg kell írni az alaplapot...” Erröl bővebb infód esetleg akadna? Mert a tv nem kapcsol be, így nem tudom milyen módszerek vannak (utána se kerestem eddig, de majd most)... A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2022
Ha sima flash IC-ben van a firmware (25QXX), akkor le kell szedni, be egy programozóba, beleírni, visszarakni és kész.
A TV típusa:
N32TX279HDOSW Main boardon ezt találtam: 17MB110 14102015R2 Táppanel: 17IPS62 A main boardon a CI foglalaton van még egy matrica, azon vannak még számsorok, ha kell azt is leírom! A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2022
Sziasztok!
Hozzám került egy Grundig 32 VLE 5324 BG tipusú tv. Akitől kaptam, azt mondta hogy volt már szerelőnél, de nem tudta megjavítani. Szétszedtem és a háttér világítás ledjei össze vissza voltak forrasztgatva,ugyan úgy, mint a led meghajtó panel. Ezeket kicseréltem, a táppanel átnéztem,kondikat stb. Össze rakás után,ha bedugom a konnektorba, akkor a stand-by led kéken világít. Ha a bekapcsoló gombbal akarom bekapcsolni- mert távirányító nincs hozzá- akkor kb 5-6 villogás után megint kéken világít a led,majd megint villog 5-6-ot és ennyi, de van mikor bekapcsol és van kép. A main boardja ilyen . A képen lévő szürke kocka proci meg elég jól melegszik. Ez alaplap hiba lehet,vagy újra kellene írni az eepromot?
"Majd most", hogy ismerté vált a TV típusa (az LCD típus még nem!) (Itt el lehet lesni a firmware "írás" módját) : Bővebben: Link
Persze még be kéne szerezni a megfelelő eepromtartalmat is... ami nem biztos, hogy egyszerű lesz. Mutatok egy helyet, hogy láthasd milyen adatok alapján lehet kiválasztani a megfelelő eepromtartalmakat...
Nos, az előző kérdésemre vissza térve. Eljutottam odáig,hogy bekapcsol a tv,van hang,kép. Viszont egy idő után elmegy a háttér világítás. Lehet 5 perc,negyed óra,változó. Ha ekkor kikapcsolom és 1-2 perc múlva ismét be, akkor megint jó .Ez mitől lehet? Szoftver hiba? Alaplap hiba?
Szakadozik egy LED valamelyik sorban. Van ilyen.
Erre nem gondoltam volna. Hogy tudom kiszűrni,hogy melyik?
Van, amikor a fényereje árulja el a gyengélkedő példányt, de van, hogy kimérhetetlen és felismerhetetlen. Érdemes az összes LED-csíkot egyszerre cserélni és akkor tiszta lappal indul a tévé.
Értem köszi. Egyik csíkot cseréltem,mert azt már előttem valaki szétbarmolta. A másik kettőt led teszterrel átvilágítottam, mindkettő ugyan azt a feszültség értéket mutatta, ebből gondoltam hogy jók. De akkor kénytelen leszek azokat is cserélni,hátha megjavul. Közben mértem stopperral, van hogy bekapcsolás után másfél perccel,de volt hogy 4 perc után ment el a világítás.
Sziasztok egy LG 43uk6400plf tévével van gondom (1.kép). Nincs kép, hang van, képernyő megvilágítása működik. Ha a baloldali szalagkábelt lecsatolom (2.kép) és egy bizonyos ponton megérintem, akkor a jobb oldalon megjelenik a kép, ami ha elengedem a kábelt, egy ideig stabilan megmarad (3.,4.kép), aztán szétesik függőleges sávokra. Ugyanezt a metódust a másik oldallal nem sikerült elvégeznem.Ha mindkét szalagkábel csatlakoztatva van akkor sötét a kép. Ez alaplapi hiba vagy a képernyő Tcon paneljei okozzák? Köszönöm a válaszokat.
Inkább a kijelző nem működő fele rövidzáras, vagy egyéb okból blokkolja az egészet, vagyis ennyi volt a móka.
Sziasztok, a képen látható Blaupunkt tv képe egyik percről a másikra "csíkozott/fátyolos" lett, érdemes vele foglakozni?
Átnyargaltam egy másik tvre amíg az előzőhöz megjön az alkatrész.
Ez egy Thomson tv nem kapcsol be, standby sincs. Típusa: 32hc3101tx1. A benne lévő panelen egyben van a táp és a mainboard. Típusa: 3MT531B0. Van még rajta továbba: MPLE31N50-1B MPLE31T50-1A jelzések. Vannak rajta mérőpontok, a 3,3V, az 5V és az 12V megvan. Van egy olyan mérőpont, hogy POWER_ON ott 2,3V-ot mérek. A Standby 5V is megvan, de a standby LED nem világít. Nem tudom, hogy a POWER_ON mérőponton milyen feszültségnek kellene megjelennie... Nem leltem hozzá semmi dokumentációt (eddig). Egy masik tv service manualban annyit írtak egy rajzhoz, hogy "standby 0, pwr_on 1" Nem tudom valaki esetleg tud-e és akar-e segíteni? Van még kijelzőtörött, amúgy működő tv-m, de azok 24 és 43 collosak és más gyártmányúak (Hitachi és Hisense).
Szia. Ne tévesszen meg a látszat. (vagy éppen a nem látszat)
Hasonló működő thomson tv úgy működik, ha be van kapcsolva, hang-kép van, akkor a Stby led nem világit. Ha áramtalanítom majd újra bedugom, a tv magától elindul, a Stby led nem világít (mert a tvd egyből bekapcsol, és csak kikapcsolt állapotban világit a led). Volt lehet csak egy háttérvilágítás a gondod. Csak egy tipp. Pl bedugod a tvt, kép nincs, Stby nem világit, mert pl a tv rögtön kapcsol be, és hibás a háttérvilagítás. Miután áram alá helyezed, és egy lámpával rávilágítasz a kijelzőre, látni valami képet, logót? Ha tv gombjával (enyémen pl hosszan kell nyomni hogy kikacsoljam) vagy távirányítóval ha kikapcsot nyomsz neki, mi történik?
Ugyan ilyet javítok én is. Ha bedugom, itt sem világít a stand- by led, mert a tv már bekapcsolt. Ha zseblámpával megvilágítod a kijelzőt, akkor jó esetben látnod kellene valamit. Ha távirányítóval, vagy gombbal kikapcsolod a tv-t, akkor világít a led. Az enyémen a háttér világítás nem működik. 2 db 6 ledes csík van benne, az egyiken 1 led szakadt. Most várom hogy meg jöjjenek az újak, aztán ha már nem leszek beteg, ki is cserélem őket
Néztem, nem tudom "kikapcsolni", nem változik semmi hiába nyomkodok gombokat.
Nem néztem a háttérvilágítást, mert ahonnan elhoztam ott Settopbox volt rajta és hang se jött. Elvileg a héten jön hozzá egy másik panel törött tv-ből (lehet hogy a LED-es panel is jön, meglátom ha ideér a csomag), így remélem megoldódik! A Navont pedig próbálom szoftverelni de ahhoz is lett egy donor, szóval alakul a házasítás!
Lehet, hogy egy kerámiakondenzátor lett zárlatos az LCD fóliás nyákján. Bővebben: Link
Sziasztok. Még mindig ezzel a tv-vel szórakozok. Írtam a múltkor,hogy már a háttér világítás elindult,de bizonyos idő közönként lekapcsolt. Akkor 1 led csíkot cseréltem benne. Azt a tippet kaptam,hogy talán a másik két csíkban lévő ledek valamelyike egy idő után megszakadhat egy pillanatra,és ezért kapcsol le a háttér világítás. Most rendeltem bele komplett garnitúrát,kicseréltem, de most már fel sem kapcsol, viszont ha külső tápról megtáplálom, akkor mind világít. A led meghajtó panelről csatoltam egy képet,hátha ismeri valaki és tud segíteni abban hogy hol,mit kellene mérnem. A táp panelről bejövő kábelen, ha bekapcsolom a tv-t, akkor megjelenik a 24v és a 3,3-3,4v is. Kikapcsoláskor eltűnik. Viszont a ledek felöli oldalon csak 24v-ot tudok mérni. Esetleg valami ötlet?
Megfelelő feszültségű ledet vettél? Ránézésre egyetlen ic vezérli az egészet, adatlap alapján kereshetsz enable jeleket meg tápfeszt is, de akkor is valószínűbb a ledekkel valami nem ok. Csíkonként mekkora a nyitófesz a backlighton?
3v-os ledek vannak benne. A nyitó feszültség 1 lednél 2,7v, úgy mint a réginél. Ha a 3 csíkot össze kötöm és úgy mérem, akkor is ugyanakkora feszről működnek mint a régiek. A háttérvilágítás teszterem szerint legalábbis.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |