Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Nyomni is lehet, vagy csak tekerni? Jó eséllyel 3 láb az enkóder: com, A, B 2 láb a nyomógomb... Ehhez hasonló enkóder meg sokfelé kapható, csak a lábkiosztás, egyik oldalon 2 láb, vele szemben 3 láb ...
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
4 "bites" abszolút enkóder, a középső láb a közös. Pengével levágtam a kis csapvégeket és valóban koszos volt még belül. A 2mm-es csapágygolyót sajnos elvesztettem, nem találtam meg és egy felfúzhető 2,44mm x 2mm gyönggyel helyettesítettem. Saját használatra lesz. A letört kék csapvéget talán megragaszthattam volna, de nem foglalkoztam vele, túl kicsi, és nem bízok a pilanatragasztóban, így "csak" visszatettem távtartónak, a felső fehér hengeres rész jól megvezeti, nem kotyog. Végül pákával olvasztottam meg a négy csapvéget. Most minden funkció beállítható. Egyik irányból tekerve mindenhol jó, másik irányból haladva ugrik egyet, de ez már nem gond, ez két általam sosem használ funkció. Hogy ez a tengely meg nem vezetése, vagy az 5 lábú feszültségrávezető réz lemez kis lötyögése miatt van, már nem fogom megtudni, mert így is majdnem tökéletes lett és hagyom így. Alig használom a mikrómat.
Mégis csak érdemes volt szétszedni.
Mert így már látszik mi van belül. Tanulságosak az ilyen roncsolásos alkatrész vizsgálatok.
Tisztel közösség.
Nem elektronika,de kapcsolódik. Eddig nem találtam semmit a két profilról.
Szia!
Engem műszerdoboz vázra emlékeztet. Ezzel összeköve az elő- és hátlapot, kész a váz. A vékony hornyokba lehet az oldallapokat betolni. A "C" alakú hornyokba anyát vagy csavarfejet lehet becsúsztatni.
Engem is műszerkeret vázra emlékeztet. Ami nekem van idehaza, hasonló, de nem teljesen ilyen.
Van vagy 6-8db.
Szerintem bútor váz.
Van egy asztalom a műhelyben a pincében, annak van hasonló profilokból a váza. De majd megnézem, ha lemegyek.
Üdv.
Igen,valamikor műszerek voltak benne,vagy 30 évvel ezelőtt. Csináltam belőlük saját ötletű mokerákat. De nem tudom a nevüket,tipusukat,a gyártot és létezhetnek még?
Bocsánat, mi az a mokera? Barátunk nem segített.
Üdv.
Én igy nevezem a saját/koppintott megvalósított ötleteimet.
Szia! Ez dobozprofil csináltak vele minden félét Szentesen a kontaszetnél.A hornyokba anyacsavart,a végén lévő menethez lehetett az előlapot rögzíteni.
Üdv.
Most az érdekel,beszerezhető e a profil alkatrész?
Azt nem tudom,de talán ők, horror áron,sok profil van.
Huhh! 20 éve van egy nagyobb Metabo-m de így szétgyilkolva még nem láttam egyet sem. Én ilyen helyeken keresgélnék. olyan alkatrészeket, amik a legjobban hasonlítanak. A saját Makita fúróm törött műanyag házát is sikerült 2-3000Ft-ból teljesen rendbehoznom, azóta is muzsikál.
Kontaset rack doboznak tűnik. Pár nekem is van. Mindig jól jön.
Szerencsés vagy, ez még legalább lemezből volt. Az enyém a 3D nyomtatóban csak egy vékony gőzölt rétegen futott. A forgó lemezke teljesen lesmirglizte. Nagyon gyatra konstrukció volt. Most rendeltem vagy 5db-ot, mert nem találtam jobb minőséget ekkora méretben. Lehet, hogy megérné feléleszteni a régi alkatrészgyárak egy részét, mert potméterből, enkóderből szörnyű minőségekkel találkozom. Az árak pedig már nem annyira barátiak, mint az elején.
Van nekem egy a képen látható csövem. Nem tudom hogy milyen cső
E. - 83van a csövön A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2022
Ha az E és a83 között van két karakternek hely valószínű ECC83, ha nincs E83CC. Ezek kettős triódák.
Igazad van, ezt elnéztem. Bocsánat mindenkitől !
Van hely de a csövön van ez a 2 karakter
T43 D5B3
Ez nem ecc83 kettős trióda, ez EF 83 pentóda
Három hsz -el feljebb már reagáltam Ujfalusi kolléga bejegyzésére!
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2022
Nincs. Miért lenne?
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2022
Köszi hogy utánanéztél, de sajnos ez nem az lesz. A külső menetes rész átmérője 24 mm, a belső lyuk átmérője pedig 7,4 mm. Ilyenkor persze felmerül a kérdés hogy ha valami ennyire elvault csatlakozó-típus akkor miért nem cserélem ki? Nos, ahogyan a képen is látni sajnos ki van öntve az egész szilikongumival. Ráadásul ebben a gumi tömbben nem csak ez a csatlakozó van hanem egyéb nagyfesz alkatrészek is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |