Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy univerzális távirányitóm,és probáltam bekapcsolni vele,de semmi
Akkor itt az idő, hogy levedd a hátulját és megvizsgáld a belvilágát.
Nos ez elég rosszul néz ki.
A Q101-102 környéke eléggé viseltesnek látszik.
Ha nem értesz a javításhoz vagy nem vagy képzett a műszerhasználat terén, akkor nem neked való ez a tévé. Minimum egy hűtőborda hiányzik, meg ki tudja, hogy még milyen hiányosság van azon táppanelen.
Értem.A feltételezés igaz nem igazán értek hozzá.Esetleg keresnem kéne egy ijen táppanelt?
Persze, lehet keresni, de mi van, ha más is rossz még azon kívül? Az Ebay-en biztosan találsz hozzávalókat.
Ha nem belecseréltek egy más miatt hibás tvbe egy szétbarmolt tápot, akkor elég kicsi az esélyes egy primer oldali fetes hibától más is meghaljon a kimeneten. De biztos lehet itthon is kapni tápot hozzá, meg táp nélkül is labortápokról éleszthető a tv, csak backlight nem lesz maximum.
Sziasztok.
AYA A24BD2403 LCD tv-hez keresnék firmware-t. Az alaplap T.SIS231.51 , Module: C240X13-63-A Esetleg lenne valakinek,vagy tud valaki letöltési forrást hozzá? Köszönöm.
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy Samsung LCD Tv, amiben a táp panelen van valami hiba, mivel a ccfl lámpák működnek (tesztelve), és egy másik műküdő Samsung monitor ccfl csövét rádugva a hibás panelre is az inverternek csak az egyik oldala megy, de az is csak 2-3 másodpercre bekapcsol és ki és standby! Ezzel kapcsolatosan lenne a kérdésem hogy hol érdemes keresni a problémát? Utána olvastam több hasonló kérdésnek de ezzel kapcsolatosan még nem igazán találtam választ. A trafót is kiforrasztottam a tekercsek rendben vannak, diódák is, és az elko kondenzátorokat cseréltem, a csatlakozók is érintkeznek, eddig ennyi kb. de a helyzet változatlan sajnos... Én valamelyik kis (pici) tranzisztorra gyanakodom, hogy ott nem kapcsol azon a hibás oldalon (bekarikáztam), de ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Nemigazán nyúlnék hozzá ha nem muszáj! Ráadásul be sem tudom azonosítani hogy milyen típusú a tranzisztor, mert csak szám van rajta. Csináltam fotót hogy jobban átláthatóbb legyen hogy milyen panelről van szó! Hátha valakinek van hasonló tapasztalata amivel esetleg megoldható a probléma, vagy csere lesz de nem találtam még ugyanilyet. Üdv! T
A pici tranzisztorok a csövek áramát mérik szerintem. A hiba gyakoriság szerint :az elkók, csövek, transzformátor. Egyéb hibát nem igazán láttam még. A trafónak a két szekunder oldala egyforma ellenállású volt? Ha végkép nem boldogulsz vele, az egészet kidobod, és raksz bele 12V-os ledcsíkot. Az inverter tápra rákötöd, egy-több sorba kötött ellenállással/diódával, hogy a fényerő jó legyen. Hátrány, a monitor készenlétben sem tudja lekapcsolni a háttérfényeket, cserébe viszont üzembiztos egyszerű.
Szia!
Azok a "tranzisztorok" valójában kettősdiódák. A soklábú kontroller IC-nek (U201) mi a típusa?
Nem mindegy , hogy milyen csöveket kötögetsz rá. És az sem mindegy , hogy az eredti csövek mennyi áramot vesznek fel egyenként. Szóval nem az a lényeg , hogy ja világítson valahogy. Ha valamelyik cső is ha már gyengélkedik az több áramot fog felvenni , és emiatt letilt. Szóval addig nem kell eltemetni a tápot amíg pontosan nem vagy biztos abban , hogy ténylegesen jók e azok a csövek. Én meg azt mondom , hogy a tá feltehetően jó , és végzi a dolgát , vagyis beavatkozik ahogy kell , ha problémát érzékel.
Félrement a hozzászólásom...
Szia! Azok a "tranzisztorok" valójában kettősdiódák. A soklábú kontroller IC-nek (U201) mi a típusa?
Régi ismerős panel. Kb. 102%, hogy az inverter trafó döglött meg. Két szekundere van, mérd meg mindkettőnek az ellenállását, 10%-on belül kell lenniük egymáshoz képest, persze valószínű, hogy az egyik szakadt lesz.
Bővebben: Link
Csakhát valószínűleg e mondat elkerülte a figyelmed:
Idézet: „A trafót is kiforrasztottam a tekercsek rendben vannak”
Köszi a válaszokat!
Megmértem a tekercsek ellenálásait a jó oldalon 1.066 Kohm a rossz oldalon 1.266 Kohm. Az IC (U201) típusa: SEM2005 A ledes megoldáson már én is gondolkodtam, de még nincs rálátásom hogyan/hova kell bekötni! meg milyen típusú ledsort érdemes használni..
Az IC-vel kapcsolatban találtam egy hasonló problémát, talán ez megoldhatja a gondot..
nem tudom érdemes -e játszadozni vele!? http://www.planetatecnico.com/foro/viewtopic.php?t=57054
Volt olyan, azt írtad, a csövek a két oldalon eltérő módon viselkedtek. Ha ez igaz, a trafó szimplán menetzárlatos.Szerintem szedd ki a csöveket, mérd meg milyen széles hely van a fényterelőnél, azután a legsűrűbb osztású hidegfehér színű ledszalagot bele. Áramot meg majd kap valahonnét. A csövek amúgy sem örök életűek, elég régi konstrukció, hogy meglegyen a kellő üzemóra.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2022
Kapcsold ki az IC védelmi funkcióját a kép alapján. Ha áthúzás van a fénycsöveknél, akkor az így megnézhető. Bővebben: Link
Úgy tűnik mégsem vannak annyira rendben, az ilyesmit szemrevételezéssel nem nagyon lehet ellenőrizni.
csak leteszteltem a tekercseket még 1x, felcseréltem az oldalakat és úgy tűnik eddig
hogy csak gond van vele! Így ami eddig a jó oldal volt, most ott gyengélkedik a fénycső, a rossz oldalon meg meggyújtja rendesen! természetesen ugyan úgy kikapcsol néhány másodperc múlva. Ezek szerint a tekercsekkel kellene csinálnom valamit.. (cserélni) A IC-hez nem nyúltam még.
Ne bonyolítsd, a mérésből egyértelműen látszik, hogy problémás a trafó. Rendeld meg kínából az újat, tedd bele és ennyi.
Először azt írtad, jó a trafó, jónak mérted. De hát nem is... No, nem baj. Azt a TM-09180-at nem látok itthon (persze, lehet, vaksi vagyo), de találtam oldalt: el tanya: Link ahol leírják, mivel lehet helyettesíteni. TMS91429CT, azt pedig lehet kapni a Kerekes utcában. Persze, nem tudom, neked az mennyire messzi... Hqelektronika A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2022
Jaja igaz, ahogy elnézem ugye a kínai se olcsóbb, adó+vám.. ahogy szs írta a HQ-s az jó árban van igaz az helyettesítő, de csak bírja majd még az is, még a cső megy!
Utána jöhet a ledes megoldás, ott viszont meg kell majd oldani a ki/be kapcsolást, hogy automatikus legyen! Egyébként az inverter tekercs előtti áramköréről a ledek meghajtása lehetséges? persze a akkor ott már ki kellene iktatni a védelmet hogy ne kapcsoljon ki? Így eszembe jutott ez a gondolat, majd a jövőbe megoldásként!
Nemes egyszerűséggel az egész IC-s inverteres dolgot kihagyod/kikötöd, az inverter pufferkondenzátora jellemzően 12V-os. A ki be kapcsolásra az összekötő vezetéken szokott lenni egy on off jel. A védelemmel szerintem nem kell foglalkozni, azt az IC intézte, míg a panelen volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |