Fórum témák
» Több friss téma |
Elég egyedinek néz ki...Biztos, hogy sorozatgyártás eredménye? Anno benne lehetett-e katalógusban?
Hello! A menetemelkedést nézve ez valami amcsi cucc lehet. Gondolom nincs meg a dugó, azért keresed. Én minden esetre gyártatnék hozzá valami közdarabot egy szabványos csati és ez közé.
Passz, bár nem sok hasonlót láttam. A tápegység amúgy sem működik normálisan, de így hogy csatlakozó sincs már hozzá, így nem is fogok bele energiát fektetni.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a képen látható kijelző milyen típus.Fűtőszálat nem látni rajta. Válaszokat köszönöm A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2022
Nem tudod kivenni a dobozból hogy a kijelző oldalán lévő tipusszámot megláthassuk ? Úgy könnyebb lenne beazonosítani .
Akkor sajnos lövésem sincs, mert nagyfesz dolgokban nem vagyok otthon, csak volt egy kis szabadidőm és utánanéztem, hátha én is tanulok belőle valamit.
Hasonló kialakítású nagyfesz tápegységeket javítottam. Annál egyedinek mondható volt a csatlakozó. Igazából a dugó nem valamilyen kész dugó volt, hanem az elmenő nagyfesz kábel végébe bele volt szorítva egy 4mm-es banándugó fém része, és a kábel maga volt a dugó, a külső átmérőhöz igazodott a furat. Ha itt is így van, akkor azt egy hosszú vékony pálcával "feltérképezheted". Persze volt olyan, amibe bele volt szakítva a banándugó fém része.
nincs dobozban ezen a panelen van rajta.
Mérlegre tippelek, feltételezem a német eredetet. (A kijelző tizedespont mellett vesszőt is képes megjeleníteni, ami a KGST mellett a németek mániája).
Így már jobban látszik .Madzagos kolléga egyből felismerte .
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2022
Egy DeLorean-ben láttam hasonlót, de az nem benzinnel működött.
A Gilbarco benzinkút kijelzőben is van ilyen és nem LED-nek néz ki. Ezen a lapon is van egy CDE1396 feliratú IC, valamint egy szép dekóder is.... Bővebben: Link
Köszönöm a válaszokat.Most már csak azt kell kideríteni,hogyan lehet életre kelteni.
Lehet hogy jobban jársz ha csak a kijelzőket használod fel egy tetjesen új elektronikával . Akkor tudod mit hogyan miért .
Sziasztok! Állítható indukcióknál a tekercs felső, vagy alsó határértékét szokták megadni?
Idézet: „Állítható indukcióknál” Bocsánat, induktivitásnál a helyes kifejezés. Egyébként középállásnál.
Sziasztok! A képeken láthato alkatrész érdekelne, ha valaki látott már ilyet? Regenerálodó biztosíték lehet? (Ic601, ic602, F20A) Köszi szépen!
Esélyes inkább valami furcsa olvadó bizti, de cserélheted mini olvadóbetétre is vagy ha megfelelőt találsz PTC biztosíték is jó lehet. A regenerálódó biztik általában csepp szerű mázas tokban vannak ez meg formába öntött műanyagnak tűnik. De ha rossz, vágd el és kiderül. Bekötését azért nézd meg, a diódát/diódahidat sem zárnám ki teljesen, de a jelölése és helye alapján sima olvadóbiztosító.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2022
Hogyan kapcsolódnak a szekunderhez? A kép szerint a trafónak öt kivezetése van és öt vezeték is csatlakozik hozzá.
Köszi a gyors választ, igazábol jók az alkatrészek, csak kíváncsiságból kérdeztem. Egy kistrafó szekunderén vannak, sorban a kimenettel. 0,2-ohmot mérek rajtuk.
11,9V-0V-11,9V minkét 11,9V ágán van sorban.
Srácok, kicsit elakadtam, segítséget kérnék. Tudnátok nekem ajánlani egy olyan DCDC konverter IC-t, amely hasonló mint az MC34063 csak 60v bemenőt is elvisel? 1-2A-es áram is jól jönne. Köszi előre is.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2022
Köszi alternatívaként eltettem. Közben találtam egyet, XL7056. Kezdő kérdések csoportjában tettem fel vele kapcsolatban kérdést. Ha valakinek még van ötlete, ne tartsa magában, még semmi nem fix.
Az biztosíték. A japánok előszeretettel használták régen CD-kben deckekben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |