Fórum témák
» Több friss téma |
Kép napja ezen pörgök és nem tudom megoldani. Próbáltam egy 12F629-el is. Ugyanez.
Csigalom, nyugavér, sokan így kezdik. Láttál volna engem akkoriban...
szerk.: Az előző oldalon van még egy tipp, hátha nem láttad. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2022
De és úgy néz ki sikerült. Már csak a sebességgel kell variálnom, hogy kb 100msec-es ütemet kapjak. Az már talán menni fog. Nagyon köszönöm az időtöket és a segítséget.
[off]Én kb 3 hétig próbálkoztam mire az első 628 as pic beindult ...[/off]
Az első PIC programozás ... szerintem sokan nem felejtjük el!
Új program, új programozó ( valakinek párhuzamos portos, saját építésű) új áramköz amiben a PIC van ... Na és, ha nem indul, akkor hol a bibi? Volt izgalom!
Ja bocs nem jártam erre azóta. Minden rossz volt. De azóta megint elakadtam.
Azt hiszem az egész elképzelésem rossz volt. Megpróbálom más irányból megközelíteni a dolgot. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2022
Egy autó ablaktörlőjét szeretném felokosítani, mert nincs rajta szakaszos törlés. Úgy szeretném megoldani hogy két manuális impulzustörlés közott eltelt időt betanulja és utána azt folytatja. Ha a két rövid törlés között több mint kb 1 perc tellik el akkor viszont nem csinál semmit.
Most itt tartok de nem jó. Beragadok a trig kezelésbe a ciklusok miatt. Lehet hogy túlbonyolítottam.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2022
Idézet: hol ? „Most itt tartok de nem jó”
Az biztos, hogy túlbonyolítod. Amit én csinálnék (felhasználva a vezetés közben felszedetteket is): kapcsoló, amivel a szakaszos üzemmódot el lehet indítani. Egy poti mellé, amivel a két impulzus közötti időt lehet beállítani. Ennyi, nem több.
Az ilyen tanulós módszernek megvan az a hátránya, hogy szemerkélő esőben megtanul egy ütemet de ha változik az eső intenzitása, módosítani kell.
Mindenhol másként esik, de 30 év napi vezetés után szubjektiv arra jutottam, hogy az alap szakaszos törlés mellé egy kicsit gyorsabb fokozat kellene még. Szóval 2 fokozat. Vagy tényleg egy potis, esetleg gombos idő léptetés.
Megnéztem a linkelt fájlt, Egy kis tanács, a kapcsolódási pontok használatára.
Kerüld el mindenképpen !
Miért ? Én használom nálam még nem volt gond vele .
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
Néhány évet lehúztam kamionon, pár zázezer kilóméteren át így használtam, azon így működött és nagyon kényelmes. Gondoltam megcsinálom erre is. Azért még próbálkozom vele, hátha valami összejön.
Értem, meg lehet csinálni, választasz egy kontrollert amiben van ADC, vagy használd ezt, és külső impulzosok-al növeld az időt.
Azt nem gondolnám, hogy folyamatos kontrollra lenne szükség, és percenként módosulnia kellene a törlés idejének. Őszintén szólva ez a feladat egy egyszerű időzítés, ahol az időt egy változóban kezeled. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
Azért hogy ne csak a szokásos fórumos okoskodásainkat lásd, mellékletben egy alap, talán ebből ki tudsz indulni.
Sziasztok . A mellékelt progit nem hajldó fordittani a flowcode.Tud valaki segiteni?
Ez milyen fájl ? AZ fcf et kéne látni ...
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2022
Jaj jaj... kicsit félre mentek a dolgok uraim, az *.lst fájlt a C fordító hozza létre fordítás után.
Köze nincs a flowcode verzióhoz
Furcsálltam én is de nem mertem elentmondani ..
Sorry, az 5.xxx verzió generál ilyen 7.03-as lst-t
|
Bejelentkezés
Hirdetés |