Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 8 ohm-os erősítőhöz X ohm-os hangszóró
Lapozás: OK   4 / 11
(#) shalafi66 válasza PiperR hozzászólására (») Júl 20, 2008 /

Hümm, zárt 160mm-es.. Hát ezzel most nehezet kértél, zárt dobozhoz nem nagyon szoktam hangszórót készíteni. Igazából nem szeretek, mert szerintem túl sok áldozattal jár egy jó b-reflexhez képest.

A 200-as hsz nem menne ilyen kis dobozban, nem lenne jó mélyátvitele.

Membránszélekkel kapcsolatban valóban létezik textil vagy papír szél, PA hszeknél használják. A gumi, ha megfelelő a gyártás, sokáig bírja, de idővel öregszik, keményedik. A habszéleket el lehet úgy készíteni, hogy nagyon jó mechanikai tulajdonságokal bírjanak, de 10-15 év után sajnos megszűnnek az eredeti formájukban létezni.
(#) shalafi66 válasza lamalas hozzászólására (») Júl 20, 2008 /

"kis mozgo tomeggel, zart dobozba optimalizalva"

Szerintem ezen még gondolkodj el.
(#) lamalas válasza shalafi66 hozzászólására (») Júl 20, 2008 /

Jo, kimaradt az a szo, hogy relative.
(#) PiperR válasza shalafi66 hozzászólására (») Júl 20, 2008 /

A zártat megtudom csinálni reflex nyílásúra, csak ez zárt volt gyárilag, nem azt mondtam hogy muszály zártnak lennie.

14 liter b-reflex kisebb hangszóróhoz elég, mondjuk 130mm-eshez. Tehát ha ebbe 160-as hsz kerül, akkor muszáj zártnak maradnia. Így viszont elég sok lehetőség kiesik. Még gondolkodom, mi lenne a jó megoldás.
(#) shalafi66 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 20, 2008 /

Nah itt egy kép róla. De ez PiperR miatt egy régi használt hangszóró kosarába került, hogy kellően olcsó legyen és emellett hozza a szükséges paramétereket.

Most te hangszórót készítesz? Ezt átalakítottad?

Most nem, de néha igen. Viszont neked nem jó a hsz, a képet csak sound.man miatt mutattam.

A fenébe! Lemértem a mélynek kialakított helyet: 15cm az átmérője, nagyobbnak néztem . Akkor lehet hogy nem is 16-os volt benne, a csávó azt mondta az volt benne . Méret alapján elég valószínű hogy 13-as. Egyébként amit megadnak hangszóró méretet mit mérnek? a membránszélig vett átmérőt?

Most mekkora a kivágás a dobozon? Süllyesztve volt talán a mélyközéphangszóró?

15 cm, mint mondtam. Meg van 4 csavar szár ami 17,5 centire van a keresztbe mért átmérője. Holnap elkérem tőle a hangszórót, kölcsönbe ami volt benne.

ez egy sima 160mm-es hangszórónak való doboz kb ilyen kosárral:

542.jpg

(#) PiperR válasza shalafi66 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Kölcsönkaptam azt a hangszórót ami redetileg volt benne. Tesla gyártmányú 15W 4 ohm. A membrán átmérője 12 cm, a gumi szél 1 centis perem. Amit küldtél képet a kosár kialakítása pont olyan.
(#) shalafi66 válasza PiperR hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Tudom, ezt már tegnap is tudtam. A teslát nem. Mondjuk akkor valami ARN5604 lehet
(#) PiperR válasza shalafi66 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Hali, igen ARN5604 a pontos típusa. Akkor van valami ötleted hangszóró ügyben?
(#) shalafi66 válasza PiperR hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Hát nekem most sajnos semmilyen ötletem. Ami viszonylag olcsón, kevés vesződséggel megoldható lenne. Mégis mekkora összeget szánnál rá?
(#) PiperR válasza shalafi66 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Nos kb. 10000-15000 FT. Egy valami számít, hogy strapabíró legyen, bírja a basszusokat. Nem baj ha nem olyan jó a hatásfoka. Esetleg tesla márkájú? Ha már a doboz az volt .
(#) gabi670503 hozzászólása Szept 2, 2008 /

sziasztok.segitséget szeretnék kérni. van egy 150 wattos erösitöm 120wattos hangfalakkal nekem ez pont igy jön be legfeljebb nem küldöm annyira.De annyi változtatást szeretnék ,hogy még egy 100wattos mélyet alákössek. Annyí a problémám, hogy az erösitöm 8ohmos ami benne van 120wattos mély 8ohmos és a 100wattos amit szeretnék bekötni 6 ohmos csak a két mélyet szeretném összekötni csak nem tudom hogy az ohm szám hogy változik .Köszi elöre is .GABI
(#) pako válasza gabi670503 hozzászólására (») Szept 2, 2008 /

replusz keplettel: (8*6)/(8+6)=3,42 Ohm
Ezer minek kellett uj temat nyitnod?
(#) Lacika001 válasza pako hozzászólására (») Szept 2, 2008 /

A 8ohm-os erősítő nem nagyon fogja szeretni a 3,42Ohm terhelést.
(#) pako válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 2, 2008 /

az tuti....
(#) Signum hozzászólása Feb 8, 2009 /

Sziasztok!Lenne két 2db 16ohmos gyári BMW mélynyomom.Szeretném a kocsiba szerelni.Erősitő(ami még nincs)egyik csatornájára párhuzamosan kötni.Ha jol tudom párhuzamos bekötésnél az impedancia megfeleződik,csak a teljesitmény milyen arányban változik a hangszoroknál?Bocsánat a tudatlanságomért.
Illetve a mélyek 160mm-esek.Kialakitásuk elég robosztus.Elég a 2db 16-os vagy menjek nagyobb átmérőjü hangszorora?Végülis nem hangnyomásra kellene
(#) Signum válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Köszi!
(#) xaxel hozzászólása Máj 5, 2009 /

Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem hogy van egy végfokom 8 ohmos, és ahoz szeretnék valami olyasmi hangfalat építeni, ami elég komoly, 8 ohmos hangszóró kellene nekem, de elképzelésem sincs h mekkora lenne elég, buli célokra kellene, létszives segítsetek.
(#) McDeath hozzászólása Júl 7, 2009 /

Sziasztok
Van egy saját gyártású tranyós erősítőm, de nncs rajta megoldva a hangerőszabályzás. Namármost ha sikerülne is akor is ott van még egy búgás 12V-on viszont olyan 10 és 8 volt között csökken a búgás. Meg lehet e oldani hogy a búgás eltűnjön? illetve a hangerőt lehessen valahogy csökkenteni?
előre is köszi a segítséget
ja és a tranzisztorok amik vannak benne(két nagyobb) az bd243c
üdv: McDeath
(#) McDeath válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 8, 2009 /

Aha oké akkor a kondit megoldom, viszont mekkora potit kellene használnom?
És köszi a választ
üdvMcDeath
(#) kiraly0110 hozzászólása Feb 10, 2010 /

Sziasztok!
Van egy 8ohm-os erősítőm és most szereztem egy mélyládát hozzá amiben 2db 8ohm-os ugyanolyan hangszóró van, külön csatlakozások ki vannak vezetve.Mindkét hagszórót szeretném használni, a párhuzamos kötés kilőve de ha sorba kötöm akkor meg az eredő impedancia 16ohm lesz.Ez káros vagy csak teljesítményvesztéssel jár?Mennyire érezhető a különbség?Illetve van e rá más megoldás?
(#) CIROKL válasza kiraly0110 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Idézet:
„Mennyire érezhető a különbség”
Meghallgatod és megtapasztalod a különbséget!
Idézet:
„Illetve van e rá más megoldás?”
Van más megoldás , veszel 2 darab 4 ohm -os hangszórót a meglévő 8 ohm -os helyett
(#) shalafi.66 válasza kiraly0110 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

1W-on 3dB-vel hangosabb,mint egy hangszóróval, de mivel a két hsz együtt 15 ohmos, azonos feszültségen felakkora a felvett teljesítmény, magyarul a két hsz sorosan kötve, adott feszültségen ugyanolyan hangos, mint egy.
(#) kiraly0110 hozzászólása Feb 12, 2010 /

Köszi szépen, ki is próbáltam. De most szétszedtem a ládát és találtam benne 2db tekercset az alján amik ki vannak kötve.Ezek hangváltók lehetnek?Nem lehetne öket visszakötni valahogy?A hangszórók két pólusa közt is találtam valamit, nemtudom mire valók, az egyiknek kék a másiknak arany szinű, nem értek hozzá:S
De ha a tekercseket visszakötném valahogy nemtudom mivel lenne több...
Mellékeltem pár képet.
Következő: »»   4 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem