Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nincs csodaszigetelés, XPS jó teherbírású, de ilyen vékonyan nem sokat ér. Lesz egy csomó hőveszteséged, vagy esetleg ir paneleket használsz és akkor nem a padlót melegíted.
Ahogy mondtam, a helységekben van radiátor, tehát végülis az fűtené ki, csak azért akarok meleg padlót, ha már eleve a házba meleg padlón járok, és ha keresztül megyek azon a folyosón, ne legyen már hideg, ha mindenhol máshol meleg.
sSzia! Kkösz a tanácsot. EebbeN gyakorlott vagyok, náluk próbáltam először. Nnegatív.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2022
Moderátor által szerkesztve
Akkor kell keresni egy olyan esztergályost, akinek gépe is van, nem csak szája, és nem üzleti alapon dolgozik. Majd ő megcsinálja.
Neked meg első körben kellene egy méretezett skiccet csinálni róla... De rajz alapján lehet hogy valakinek van is a fiókban valami hasonló.
Az asztalom széke már számos átalakításon, hegesztésen, toldozáson és foltozáson esett át. A gázrugók nálam nem bírják sokáig (kiiktattam, és nyomcsapágyon forog mint a körhinta), és a széktartó konzol is bőven elbírta a megerősítést. Ezek mind évek óta remekül bevált módosítások, de most egy újabb, szó szerint drámai hatású változás is történt.
Kicseréltem a gyári, páros (valamilyen kemény műanyagból készült) kerekeket, olyan szimpla villás kerekekre, amik a görkorcsolyám kerekéhez nagyon hasonlítanak. A csere-kerekek pontosan azonos módon csatlakoznak, a csere néhány percet vett igénybe. Az eredmény minden várakozást messze felülmúlóan jó lett. Talán a sokkal puhább kerékanyag, talán a nagyobb átmérő, talán a golyóscsapágyak és a szintén golyós nyomcsapágy miatt, vagy mindez együtt, nem tudom. Egy biztos, minden irányban töredéke erővel lehet görgetni, kényelmesen gurul szőnyegen, padlón, sőt a kettő határán is simán átgördül. Nem volt olcsó az 5 kerék, mégis ajánlom mindenkinek. Ebben egyszerűen nem lehet csalódni. (A görkorcsolya kerekének fotózása különleges feladat volt, mert ezeket már téliesítettem, azaz felakasztottam a télikert "gerendáira", amihez fel kellett másznom, és nem könnyen találtam olyan irányt, ahonnan a többi korcsolya nem takarta ki. Végül némi akrobatáskodás után megoldottam.)
De jó, hogy ezt megírtad!
Nekem is egyre vacakabb a hasonló 5 görgős székem. Szorulnak a görgők, kikoptak a tengelyek, nem arra akar gurulni, amerre szeretném, rángatni kell állandóan. Ha tudnál írni egy linket, ahonnan az új kerekek beszerezhetőek, megköszönném. Van egy másik, kisebb gondom is vele. A karfájának a műanyag borítása töredezik. Majd lefotózom ha hazaérek, hátha van valakinek ötlete, hogy mit lehet vele csinálni. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2022
Szerintem ha ekkora hangsúly van a kerekekre téve, akkor az ergonómiára is érdemes lenne költeni. Vannak felsőkategóriás irodai székek, amik olyan drágák, hogy érdemes használtan is vásárolni őket, de valóban annyival jobbak is, nem csak anyaghasználatban, kialakításban is, egész napi ülőmunkához is.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2022
Ezt inkább konkrét székeknél lehetne megítélni. Nekem az irodámban "puccos" székem van (legalábbis jó drága), és a kereke nagyon hasonló ahhoz amit lecseréltem otthon, illetve semmivel sem kényelmesebb mint amit magam foltozgattam utólag (de az is igaz, hogy az otthonin nincs hintamechanika).
Mutass linkeket, amin szerinted ideális szék van, így lesz lehetőség véleményezni.
Na ez nehéz kérdés, inkább azzal kezdeném, mit ne:
Bővebben: Link "Olcsó" és jó székek közül mostanában a SecretLab székeket ajánlják sokan, még nem próbáltam. A nagy nevek, amiket mindenki tud, az a Herman Miller Aeron és Embody, de ez tényleg a hazsnáltan vásárlós kategória. Ezt a csatornát nem ismerem és a stílusa sem az igazi a videónak, de jó sok opciót felhoznak és beletekerve 1-1 konkrét széket meg lehet nézni. Bővebben: Link Volt valami 400 dollár körüli Amazon szék is, ami elég jó volt, de a fejtámlája könnyen letört. Persze van egy rakás Herman Miller klón amazonon 300 dollár alatt, de nagyon olvasni kell az értékeléseket és reviewkat hozzá. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2022
Köszönöm. Csuklottam egyet, valószínű hogy még rángatom egy ideig.
Üdv!
Van itt olyan topik, ahol szakembert lehet keresni egy feladat elvégzére? Konkrétan egy esp8266-ot összehozni egy ujjlenyomatérzékelővel.
Kicsit off, kicsit nem, Budapesten van valakinek esetleg 2011 v3 socketes processzora, amit helyben pár percre kölcsönkérhetnék egy lapot tesztelni? (Ami van procim az nincs fent a hivatalos támogatási listán és azzal nem megy).
Idézet: Nekem IKEA származású székem van, mindkét karfa elkezdett töredezni, egyszer meghámoztam, elmosogattam őket, de ismét kezdik, hogy "pelyhekben" jön le róluk a műanyag. Eléggé csereérett már a székem: nyikorog, valamint a gázrugó műanyag borítása eltöredezett és hámlanak a karfák. A kerekeire nem volt eddig panaszom, bár nem nagyon van hely vele megmozdulni. „Van egy másik, kisebb gondom is vele. A karfájának a műanyag borítása töredezik.” A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2022
Hogyan lehetne tépőzár csíkokat gyárilag festett fémhez és műanyag hátlaphoz ragasztani?
A kétoldalas ragasztószalag nem elég erős, inkább letépődnek a helyükről a tépőzárak.
Epoxy vagy pillanatragasztó.
Rendes ragasztóval, de előtte mindenképpen érdemes legalább denaturált szesszel (vagy durvább anyaggal) megtisztítani és érdesíteni.
(Műanyagnál például szerintem a formaleválasztó nem nagy barátja a ragasztónak. ).
Köszi a linket. És 5db-ra van az ár. Ez így nagyon baráti.
Valószínű, hogy így már belevágok. Ha vámmal, egyéb költségekkel együtt meg is duplázódik, még mindig nagyon megéri.
Mit értesz "rendes ragasztó" alatt? Technokol? Az egyik felülethez a "szőrös felével" kellene odaragasztani a tépőzárat, a másik felülethez pedig a "sima felével", mert kétoldalas csíkokról van szó. Úgy kellene ragasztani, hogy a tépőzárak szétszedéséhez szükséges erőtől ne tépődjenek le egyik felületről sem ‒ eléggé ragaszkodnak egymáshoz a tépőzárak.
Bárcsak egy sorral feljebb valaki írt volna két lehetséges ragasztót...
De akkor szegeld fel a tépőzárat
FBS...
Én is szinte mindent azzal ragasztok.
Formaleválasztóra az FBS sem tapad rendesen...
Egy fém tartóra és valaminek a műanyag hátlapjára kellene feltenni a tépőzárakat, így kizárólag a ragasztás jöhet szóba, csak ezek kétoldalas tépőzár csíkok, így a ragasztás nem olyan egyszerű.
Írta az " epoxi" ragasztót...
De akkor írok név szerint: epokitt. Kikevered, rákened, rányomod, kivársz egy napot. Légkalapáccsal jön le. Ezt ne feledd: Idézet: „legalább denaturált szesszel (vagy durvább anyaggal) megtisztítani és érdesíteni.” A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2022
Igen.
Csak én azt még nem használtam, tehát azt én nem ajánlhatom
Jó ez az Uverapid is, konyhappultra az élzáró meg toldó profilt is ezzel rakom fel, soha nem nedvesedik be és duzzad föl, mosogató mellet sem. Azért az Araldite ragasztók jobb minőségűek, ez rugalmas marad és UV hatására is degradálódik. Hangszóró bevezetőszál cseréhez és elváló lengőcsévéjű Orion mélyekhez viszont nagyon jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |