Fórum témák
» Több friss téma |
Igen (de szerintem nem nekem szántad), az ic az indulásnál még a dc buszról veszi a tápját, aztán amint éled a trafó, a segédtekercsről kezdi táplálni magát. A kimeneten lévő feszültségek és a pulzáló feedback alapján valami miatt az ic folyamatosan letilt és újraindul... Nem bánom, rakjon másik diódát rá, ezen nem fog múlni. De a feltépett padok gyanúsak nagyon.
Mutass egy képet közelről az ic környékéről. Ha akarsz diódának berakhatsz valamit egy másik tápból is, ha kapcsi táp van benne, akkor a szekunderen gyorsdióda lesz.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2022
Ha zárlatra dolgozik a tápegység, akkor is hullámozhat az IC tápfeszültsége. A kimenetnél is jól szét kellene nézni.
Üdv Mindenkinek!
Adott egy Samsung UE32EH5300-as "villámcsapott" smart tv. A háttérvilágitás táp kondenzátor 47uf/200 v egyik lába elégett, kicseréltem. A FAN7340-es IC nem kap 13V-os tápot a 22 ohmos ellenállás szakadása miatt. A primeren lévő táp ic -t /2s110/ is cserélni kell. Tehát a táp nem müködik. A szekunderen 140 volt, 13 volt és 5volt kell. 12 voltos akkumulátorról adtam 13 és 5 voltot. 140 voltot nem. A tv felállt készenlétbe. Minden feszültség rendben volt kivétel ugye a 140. Ezekután sajnos elinditottam a készüléket. Az alaplapon a "szinkron buck regulátor ic z1051PI " elfüstölt. Kérdésem az lenne, hogy ez a regulátor ic már eleve rossz volt, vagy azért égett el , hogy elinditottam a tv-t? Köszönöm ha válaszoltok! Mivel villámcsapott lehet nagyobb baja is.?
Csavarok a kérdésen, ha leveszed a buck tekercsét, a kimenet fele mekkora az ellenállás és ha zárlat van, mi melegszik? Mert ha a buck úgy halt meg, hogy betápot átengedte, akkor kuka az egész. A feedback lábon lévő feszosztóból vissza tudod számolni a kimeneti fezsültséget is, 1v8 3v3 vagy 1V a gyanúsan lehetséges érték. Ha ezt a feszt betáplálod és az ic névleges 3A-énél többet vesz föl, akkor valami még lahott rajta (már ha nem abszolút 0 ohm és egyértelmű az oka)
Amúgy senki nem mondja meg, mikor halt meg, lehet kimeneten zárlat volt, lehet sérült volt, ez van. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2022
Szép napot!
Nem találtam igazán jó helyet a kérdésemnek. Blaupunkt tévém háttérvilágítása elköszönt; se rajzot, se alkatrészt nem lelek. tp.msd309.bp710 lapos, és van benne 4 sor led "szalag", amin hwbc32d524a szám szerepel. Egyik sorban láthatóan több chip is megadta magát. Netes kereső most nem volt a barátom, 1 angliai (horror drága) és 1 román forrást találtam, de nem postáznak magyarba. Kérném a tapasztaltabbak tanácsát, hogy keressek; mi lehet helyette? Vagy milyen a chip típusa? (Gondolom egyesével is cserélhető)
Tehát akkor a 140 volt hiánya miatt nem mehetett tönkre, mert én ettől féltem.
Talán, de ellenőrizd:
Bővebben: Link Ez a megfeleltetés alapján: Bővebben: Link Ledeket nem akarsz cserélni egyesével, tökönszúrás kategória, főleg a lencséket pontosan visszaragasztani. Meg mindet cserélni kell, főleg ha azt mondod több csúnya.
Nem tartom elképzelhetőnek. Azért a többi hibakeresési lépést ajánlom, sok időt megspórol, ha most kiderül kuka
Személy szerint túlfeszkáros videókártyákkal, pckkel, laptopokkal, tvkkel nagyon rossz a szerencsém.
Kár, hogy magyartalanul írsz -de megértem, hiszen itt szokás ez.
Ha úgy értetted: néhány LED feladta a harcot, hát az sikeresen javítható. Nem "chip"- et kell keresni, LED-et. Például ezt: Bővebben: Link De ez csak ötlet, nem okvetlen ezt kell venni, csak mert írtam
Ha terminológiailag nézzük, a LED chip, sőt hatásfoka függ a tokozástól, sima chip, vagy flipchip technológia (hány rétegen kell a fénynek áthaladnia). Illetve szakzsargon szokta a tokozott SMD LED-et is chipek nevezni.
Bővebben: Link Illetve a COB LED-nél a nevében is benne van Nem hinném a megnevezés szándékos volt, de nem tévedett. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2022
Persze.
Csak megjegyzés volt. Megmég utalás is, hogy merrefelé érdemes kersgélni.
TV típus, LCD "képernyő" típusa alapján is lehetne keresni...de te ezeket nem adtad meg, még az LCD méretét sem!
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2022
Idézet: „Ledeket nem akarsz cserélni egyesével, tökönszúrás kategória, főleg a lencséket pontosan visszaragasztani.” LED-eket szoktak egyesével cserélni, úgy vettem észre. Kb ezért dobnak ki végül TV-ket, hiszen 20.000ft-os (nekem ekkora árajánlatot adtak, és szó szerint arról beszéltek, hogy csak egy-két LED cseréjét kell megejteni) kiadás után mégegyszer tönkremegy, utána már kedvüket vesztik az emberek, mégegyszer ekkora áron nem javíttatják. Pedig ha mindet kicserélték volna, a munkadíj valószínűen ugyanannyi lehetne, csak az alkatrész ára (ledsor) lenne párezerrel nagyobb. És újra több évig jó lehetne. De ne én akarjam már a TV-szerelők árképzését megszabni De ha magának csinálja, hát lehet egyesével. Csak akkor újra meg újra szétszedheti... A lencseragasztás: nekem sem sikerúlt (miért is sikerült volna vsak úgy nekiugorva ). így már utólag látom, mire kellett volna figyelni. Nem hiszem, hogy mégegyszer belekezdek, annyival nem drágább a kész. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2022
Én próbálkoztam úgy, hogy egyesével cserélek, de mindig visszahozták... Most már mindig kompletten cserélek LED-csíkokat akkor is, ha csak egy LED rossz.
Beleszólok, de igen, ugyanezt teszem. Ha tudom hogy a háttérvilagitas a probléma, meg se nézem hogy hány led hibás, cserélem az egész szalagot.
Van néhány szalag, ami tényleg többé kerül mint a szokásos 20euro. Vettem már 50ért is, és csak valami 47colosba. Szoktam néha ezeknél olyat, (mivel a szalag is drágább, a javításért is többet kérek) ha a tulaj sokallja az új szalaggal javítást, elmondom neki hogy meg tudom javítani olcsóbban is, és csak a hibás ledet cserélem, de nem tudok sok garanciát vállalni rá, hogy meddig fog menni. Igen volt már, aki azt mondta hogy oké, cseréljem csak ki a rosszat, és megy ameddig megy. Lehet az egy év, lehet egy hónap is..
Köszi a sok hozzászólást.
Antiktelefon, sajna az alis linked nem működik - a román oldal pedig nem postáz. Nagyrészt a forrasztható smd led-et chip-ként árulják, tudatos volt a szóhasználat. (A led nekem már megmarad a hagyományos öntött, lábakkal - mindegy.) Bocsi, 32 colos Blaupunkt tv, bár a cikkszámban szerepel a méret. Igaz, nem értem, miért találnák jobban a képernyő típusa alapján.?. Valóban jobban szeretném az egész szalagot cserélni, ahogy a .ro oldal árulja. De nem találok....
Hello Szs.
Sajna ez nem segít, mert nem tudom, hogy 3 vagy 6V kell-e nekem...
Tv típus, Lcd hátulján lévő számok alapján hamarabb van, mint a csíkra írt bármely szám alapján. A csíkon lévő számot az újon szinte biztos nem találod meg.
Oké, de
Idézet: „miért találnák jobban a képernyő típusa alapján” pont az alapján a könnyebb keresni. De tényleg odaírtál egy LED típust, úgy is lehet. Csak úgy nem találok. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2022
Idézet: „nem tudom, hogy 3 vagy 6V kell-e nekem” ha már úgyis kiszedted, meg tudod "mérni" . Azaz egyhez (ami jó) odateszed a multid diódaállásban. Ha világítgat, akkor 3V-os. A multim a 6V-ost nem működteti. De ha van 12V-os tápod, meg egy 120-150Ω ellenállásod, akkor már a 6V-ost is szóra bírhatod, és közben megméred, hány V esik a LED-en.
Te "4 sor LED"ről írsz, miközben a romás forrásban 3 sor és kétféle (A és B) szerepel: 2x8LED-es + 1X7LED-es...
32/233i-wb-5b2-hbkup a tv, de így még kevesebb a találat
Bocsánat, valóban 3 sor; emlékeim megzavartak. Igen, világít egy picit a led, ha műszert ráteszem.
Az alis linkem működik, miről beszélsz? A román oldalon van egy másik név megadva hozzá és alin arra kerestem rá.
LSC320AN02 A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2022
Ez mint 10 ledes..
De akkor mindegy, mi van hozzá írva, hogy csak erre vagy arra a típusra jó? A lényeg, hogy 2x8 + 1x7 legyen és 3V? De nincs sehol ilyen szett. Vehetek azt az 1 ledes kiszerelést, és annyit rakok össze, amennyi nekem tetszik? Mi a különbség az A és B közt? Mert egyértelmű lenne, ha darabszám - de van úgy is A+B csomag, hogy ugyanannyi darabból van!
Ha mutatnád mi kell, akkor egyszerűbb lenne, a roman oldalon ez van felsorolva hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |