Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem meg lehet próbálni, Itt a táblázat eredeti forrása ebben van utalás az üzemmódokra is.
Jól látom, hogy még említés szinten sincs nyoma a 2023 évkönynek?
Vagy lesz-e egyáltalán?
Én 2006-ig vettem meg, utána az ár-érték aránya annyira elszállt, hogy számomra pénzkidobás kategóriába "avanzsált".
Pár éve kaptam egy ajándék példányt, kb. 10 percig tudott lekötni, amíg átlapoztam.
@Galfy! Régijódógok
Nekem 61 centi van évkönyvből (1968-tól idáig). Még az utóbbiakban is mindig találtam érdekes cikkeket, ami lekötött pár napra.
Ugyanakkor a börzén (ami nem puskás), volt egy öregúr, aki ült bánatosan néhány kupac RT évkönyv mögött (nem használt, vadi új darabok), köztük 2022 kupac is. Kérdezem: Idei még nincsen? Nem az én dolgom.
Valamikor már az MRC Műszaki Napján november közepén, a nyomdából frissen ropogósan árulták.
Innen próbáltam tájékozódni.
Akkor van értelme csak ezért kimenni vasárnap a börzére?
Szerintem nem lesz, mert előfizetés lehetősége, stb. volt régen hozzá az újságokban. Most tényleg nincs hír róla.
Rossz helyen tájékozódik.
A lap kiadási jogát eladták, az öreg úr a rádióvilág által kiadott példányokat árulja, 2022 volt az utolsó évkönyvük. 2023-as évkönyv után az új kiadónál kéne érdeklődni. Bővebben: Link
Az alábbi linken nem találtam évkönyvre utaló jeleket, csak a November-December összevont szám reklámját.
Az éves előfizetés eléggé "húzós", legalábbis nekem 19 800 HUF/év kicsit sok, különösen hogy ezért mondjuk Aranysas-ból 23.4 számot kapok évente (~80 oldal, nagy színes képekkel). De nem ez a kérdés, hanem hogy van-e 2023 RT évkönyv egyáltalán, és a mostani börzén kapható-e?
Szia!
Beszéltem telefonon a kiadóval, most került nyomdába az évkönyv, kb. másfél hét múlva lesz elérhető.
Ez nagyon jó hír! Köszönjük!
Érdekes nem verik nagy dobra, hogy lesz. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2022
Én ezt olvastam a szeptemberi online újságban:
Bővebben: Link Lehet hogy lekéstünk róla? A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2022
Köszönöm én is, akkor a mostani börzén még biztosan nem lesz elérhető a fizikai manifesztációja.
De akkor csak idő kérdése, legfeljebb nem a fa alá kerül.
A Rádiótechnika folyóiratot és évkönyvet már NEM a Rádióvilág Kft adja ki és nem is szerkeszti. Az új kiadó elérhetőségeit a radiotechnika.hu oldalon találjátok meg!
Nincs, ha a megjelölt oldalon nincs rá utalás!
Nekem Kinka István válasza megfelelő volt, azaz nyomdában van.
Kivárom, félre van rá téve a pénz. Fa alá nem kerül az tuti, meg most a börzén sem tudom megvenni. Ha meg elfogy, akkor ugyanúgy le lehet majd tölteni ingyen (ahogyan ismerem kollégákat), mint a korábbiakat. Csak úgy meg nem szeretem.
Az év egyik legszebb és "legmegbízhatóbb" meteorraja a fagyos decemberi éjszakákban látható. Megfigyelhetősége december 7-e és 17-e közé esik, a detektált rádiós meteorok száma folyamatosan emelkedik. 11-e után pedig rohamosan nőni kezd, és felkúszik akár 100-150 meteorra óránként. Az idén a holdfényes éjszakák nehezítik a maximum szabad szemes megfigyelését, és az időjárással is meg kellene küzdenünk. A maximum 13-14-én várható, kísérd figyelemmel velünk az aktivitás alakulását!
itt
SSTV az űrből .
Az ISS év végi SSTV aktivitásáról egy tweet jelent meg : itt, elvileg 2022 dec. 26. - dec. 31. között. Lehet az eszközöket előkészíteni, a megfigyeléseket végezni 2 bejgli között ! 73 ! W
Üdv! 1430500-et írnak, a monitoron meg 1430512-nál van valami.
Valami jobb Yagit kellene meredeken Franciaország felé fordítani? Idézet: „meg 1430512-nál van valami.” Az pont a jó freki tartományban érkezik be mert ennyi a dupla doppler csúszás változása a névleges 143,050 MHzhez képest.
Szia!
Két fix állomás között nem sok doppler csúszás van. Üdv: Gábor
A 2 fix álomás között egy " kavics " suhan át .
Az hozza létre a doppler csúszást.
Akkor ez az oka, hogy egy kicsit csúszik a vétel?
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2022
Mondjuk elég idétlen időpontokban fog felettünk áthaladni az űrállomás...
Az orbitron szerint itt felettem Dunakeszin a következő áthaladások lesznek (UTC idő, tehát hozzá kell adni egy órát ezekhez az időpontokhoz!).
Nem baj majd szilveszterkor, újévkor új se fekszünk le. A pezsgő majd ébren tart minket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |