Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3464 / 3615
(#) giskard hozzászólása Jan 20, 2023 /

Utolsó szó (ahonnan indultunk)
Magyarország második legnagyobb bankjában xp-n keresztül az összes szolgáltatásukat el tudom érni (nyilván sokan gondolják majd úgy, hogy ezek a banki programozók kutyaütők hozzájuk és a témához képest).
Ide be tudok lépni, tudok hozzászólást írni , de hirdetni nem tudok, ez nyilván már túlmegy az xp határain (holott nem régen ez még ment). (remélem a programozó nem jelentkezik a bankhoz)
(#) Bakman válasza giskard hozzászólására (») Jan 20, 2023 /

Bizonyos dolgok használatához tartoznak ilyen-olyan feltételek, pl. autóvezetéshez jogosítvány. Namármost, ha neked nincs vezetői engedélyed, nem biztos, hogy az autógyártók a hibásak, hiába tudsz szemkápráztató módon driftelni egy elzárt kertben a quadoddal.
(#) don_peter hozzászólása Jan 22, 2023 /

Rendeltem egy kis műszert, vártam nagyon, majd meg is érkezett. Csak az a kérdés mivel mérem ki? DPD szállította.
(#) szikorapéter válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Gondolom az értékesítő felé jelezted a dolgot?
Az mondjuk elég durva hogy egy műszer kemény (értsd nem hajlékony) csomagolást sem kapott, nem csoda hogy összetörték...
(#) tufatofu válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

A DPD nekem hasonlóvá varázsolta, a 2mm-es vasburkolatú műszert is, mint az összegyűrt papír zsebkendő olyan volt a kazánlemez
(#) bbb válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Ez szép baleset. Mehet a reklamáció, s talán elhiszik, hogy DOA (dead on arrive) volt Remélem azért csináltál fotót a csomagolásról és a bontásáról is.
(#) don_peter válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Persze jeleztem, vissza térítés volt azonnal, csak azért mutatom, hogy a DPD-t kerülje mindenki. Tavaly 3 csomagom volt ilyen vagy hasonló állapotú.
(#) szikorapéter válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Ilyenkor talán a legjobb szó a részvétem
Remélem a következő ilyen készüléked már egy darabban ér oda.
(#) don_peter válasza bbb hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

DPD nem a tisztességes elbánásáról híres. Sajnos sok esetben vagy is a legtöbb esetben a nemzetközi jogszabályokra hivatkozva térítenek, ami sokszor töredéke a teljes vételárnak. DPD-t jobb egyből perelni vagy békéltetésre vinni.
(#) nagym6 válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Ezt azért sem értem, mert ide nagyon komoly erőhatás kellett. Nekem satuba kellene fogni, és nagyon nekifeszülni ehhez.
(#) bbb válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Ilyen elrettentő páldákat lehet látni róluk is, de eddig én megúsztam velük. Igazából nem értem miért éri meg nekik így bánni a csomagokkal.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Különös tekintettel arra, hogy egy ilyen szkóp is több havi minimál nyugdíjba kerül.
(#) don_peter válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Ezt targonca vagy valami nagyon komoly mechanikai nyomás kellett. Kézzel a meghajtás ellenére sem tudom meg mozdítani a deformációt. Nagyon komoly erőhatás kellett ehhez.
(#) don_peter válasza bbb hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Sajnos ez nekem már a sokadik ilyen eset, de ez az első amikor teljesen megsemmisült az árú.
Komolyan elkeseredtem, mert végre rá szántam a pénzt és időt, aztán annyi. Pénz oké, hogy vissza jött, de az idő már nem fog.
(#) Skori válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Látod, pedig az oszcilloszkópos témában szóltam: Bővebben: Link
Amúgy szerintem tényleg ne rendelj másik ilyet, inkább gyűjts hozzá még egy kicsit, hogy fussa egy rendes szkópra.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2023
(#) Ge Lee válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

A pénz az hogy jött vissza? Szinte minden egyes hazai webshopban felhívják az ilyenre a figyelmet, hogy értékes csomag átvétel úgy történjen, hogy a futár és tanú jelenlétében, és ha ilyen van akkor a futár köteles jegyzőkönyvet felvenni róla. Nekem hozott már a GLS egyszer sérült csomagot, a jegyzőkönyvet már ők maguk megírták mire kimentem a ház elé, de belenézve nem sérült a csomag tartalma így nem is lett a dologból semmi.
Gondolom az külföldről jött, ki tudja honnan hozta a DPD és hogy náluk sérült-e vagy már korábban.
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Nálam is ez történt, a jegyzőkönyvet felvette a futár. Mondta, hogy a doboz megsérült, nézzek bele. Aztán nem kellett semmit csinálnom, sértetleb volt belül. GLS volt. Igen, a GLS-sel nincs baj, legalább is annyi. Nálam egyszer a DPD futára a fuvarlevelet kérte, pedig webshop adta fel a csomagot. Mondom honnan?
(#) mnyugger hozzászólása Jan 22, 2023 /

Ha már csomag a téma.
Melyik futárcég, vagy a posta? hajlandó elszállítani egy 180x50x20 cm méretű, 31 kg súlyú dobozt? Bontatlan bútor. A GLS-nél 3m a max körméret. Ez meg 5,02m.
(#) don_peter válasza Skori hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Köszi a linket. Sajnos nem láttam, de itt én azért örültem volna neki, ha épségben ide ér.
(#) don_peter válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

DPD nem vesz fel jegyzőkönyvet, már a futárok magukkal sem hozzák, ez a felsőbb vezetés döntése. A termék árát az eladó vissza térítette.
(#) sany válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Külföldről rendelted?
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Ilyen holmit a HDT szállít: Link
(#) don_peter válasza sany hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Igen. Aliról. Ilyen termékek itthon nagyon drágák. Sajnos.

Mindenesetre nagyon elszomorító, hogy ilyen megtörténik.
(#) SALáta válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Nekem a GLS csinálta ugyan ezt egy kisebb vagyonnyi csomaggal. Bedobta a kertbe, pedig otthon voltunk. Amúgy pont nincs baj velük. Beteg volt a sofőr és a helyettesítő egy ilyen ember volt.
A ciki hogy nem az én árum volt, csak pár műveletet kellett rajta csinálni. Azt mondja "hát mit vigyázzak rá, nem pénzes volt". Azért itt elszakadt a cérna nálam is.
(#) sany válasza SALáta hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Ja, neki egyik sem az.
Nekem postás volt ilyen bedobta az udvarra közepére a csomagot, igaz kínai volt, nem követős. De nem lett semmi baja a csomagnak.
(#) don_peter válasza SALáta hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

GLS szerencsére vesz fel jegyzőkönyvet. (ebben az esetben mondjuk nem vett fel, ami meglepő volt) Nekem múlt karácsonykor volt velük problémám, mondjuk kisebb érték, de kellemetlen volt mert karácsonyi ajándéknak szántam. Képek lentebb a GLS szállításával. (és ők még a jobbak közé tartoznak) Érdekessége az volt, hogy egyértelműen látszott, hogy gond van a csomaggal, de a futár nem volt hajlandó jegyzőkönyvezni, majd kezdtem indulatos lenni és erre segítségként hívta a környékből a kollégáit. Csoportvezetője érkezett, ekkor még jobban bepörögtem, de végül egy elszólás a végére történt tőlük. - Igen kifizettem a csomagot, mert addig a futár nem adja át a csomagot ameddig nem fizetem ki, mikor a kezembe került akkor láttam csak, hogy mi a helyzet. - Az elszólás pedig az egyik a másiknak indított kérdése: "Aláírta a csomagot, hogy át vette?" Mondja a másik nem, én írtam alá! - No ekkor gondolkodtam el, hogy nem is írtam alá semmit és ő aláhamisított, ebbe azonnal bele kapaszkodva a futárral ott helyben kifizettem a termék árának felét, mert nem akartam vele teljesen ki***ni és én már kifizettem és utána reklamáltam. Megjegyzem nem is tudtam volna máskor, de ez most mellékes. Láttam a srácon, hogy nem tudja kezelni a helyzetet, kiderült hogy 1 hónapja van a kocsin és totál lesokkolta a helyzet.

Azért mentem bele az 50%-ba mert gondoltam a fém és műanyag tok nem tudja annyira szétcseszni a gépet, hogy legalább az alaplap megmeneküljön. A különlegessége az az eszköznek, hogy egy STM32-es ARM proci van benne és amennyit buktam az üzleten nem tudtam volna megvenne egy olyan IC-t. Végül aztán csak baszta a csőröm, hogy ilyen előfordulhat így felvettem a kereskedővel a kapcsolatot és vissza kérték bevizsgálásra. Kaptam helyette egy teljesen újat.

Végül kiderült, hogy targoncával mentek keresztül rajta..

Na! Azért egy szint alá ne menjünk le!
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2023
Moderátor által szerkesztve

Akkor még járványhelyzet volt, ha jól emlékszem.Akkor lehet azért írta alá a futár? De azért a webshopok is érdekesek, nekem küldtek már szemeteszsákszerű csomagolásban nagyobb értékű terméket. Mozgott benne a doboz. Érdekes, hogy átvették. Igaz nem GLS volt, hanem az Expresses.
(#) don_peter válasza sany hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Ez már a pandémia végén volt. Alá kellett volna íratnia. A futár akkor elmondta és később is mert a területünkön mindig ő hozza a csomagokat, hogy ez az eljárás a gyorsabb haladásuk érdekében. Egyébként mindenkivel alá kellene íratni. Akkor és ott ez volt a szerencsém.
(#) SALáta válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Utólag annyi volt a panaszkezelés hogy elnézést kértek. Nem sérült nagyon. A sofőr viszont nem dolgozik ott már.
Következő: »»   3464 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem