Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Vérnyomásmérőknél a mandzsetta mérete és a cső hossza mennyire befolyásolhatja a mérési eredményeket? Javítani szeretnék egy 90-es évekbeli digitálisat és nem tudom mennyire rontja el egy új mandzsetta.
Hello!
"Zárt rendszerben a nyomás állandó" Szól a fáma, tehát a nyomást nem befolyásolja. De mivel itt a nyomás leeresztése közbeni nyomásingadozás alapján állapítják meg a két szintet, némileg változhat az érték, extrém méret eltérés esetén. De emlékim szerint a 90-es években piezo mikrofonnal érzékelték a lüktetést, ott még kisebb lesz az eltérés. De ha végzel egymás után több mérést, akkor látni fogod, hogy a túlzott pontosságnak oly nagy értelme nincs. Egy kórházba is ha a nővérke megméri és nincs kiugró érték, akkor közli veled, hogy 120/80 és mást ír a lapra. Hogy megnyugodjál és ne az idegességedtől legyen magasabb a vérnyomásod. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2023
Saját tapasztalat tehát ....
Van ( volt ) 2 vérnyomásmérőnk (sa*ng,M*Mrt) (Azért vettük a másodikat, mert az elsőnek eldurrant a mandzsettája ) A két készülék tömlője, csatlakozói teljesen egyformák, az eldurrant mandzsetta kicsit nagyobb volt ... Csere után nem tűnt fel nagy mérési eltérés ... off-2 Kedvedért mérek egyet dupla hosszúságú csővel - - kb. ugyanúgy, hasonlót mértem, mint reggel
Ezek az elektronikus vackok sajnos alig megbizhatoak.Ma engedtek haza a korházbol, ott is mindenki a hagyományos mérést használta.
Nekünk is van otthon vagy négy elektronikus, de ugy ahogy csak a csuklora erösithetö ad megbizhato adatokat a másik 3 felejtendö. ( ennél is fontos hogyan van a csuklon a mikrofon ugy látszik nem a müintelligencia csucsképviselöje).
Érdekes, mert pár éve csodálkozva néztem a körteinél és az osztályon is, hogy digitálissal mérnek...azt mondták, hogy a higanyost már nem használhatják.
Az otthoniaknál meg pont fordítva van a közvélekedés, hogy a csuklósok nagyon megbízhatatlanok a felkaroshoz képest. Nekem van egy félautomata is, ahol kézi pumpálással kell felfújni, és kézzel leereszteni, de digitálisan méri.
Nincs mikrofon, legalábbis amit szétszedtem eddig mindben mems nyomásérzékelő volt.
Ma voltam dokinál, ami meglepett, a digit nyomásmérő mindkét karomon egymás után mérve, szinte azonos értéket adott. ( talán 1-2 eltérés volt.) ezek szerint digitálisban is lehet jó. ( az hogy mennyire hiteles nem tudom, de hogy nekem még kétszer egymás közeli értéket nem sikerült mérni otthon az biztos.)
Akkor jó, mert az baj ha nem egyforma.
A mérésről. Nekem azt mondta a dokinéni, hogy egymás után kétszer mérjek. Soha nem egyformák egymás után mért értékek... @Inhouse: A higany be van tiltva, mint a Kromofág.
Egymás után ugyanott nem szabad mérni, csak valamennyi szünet után. Az elszorítástól megváltozik a nyomás, várni kell míg stabilizálódik a környező csőhálózatban.
Nekik valószínűleg nem a kiskereskedelmi boltban kaphatóak vannak, és talán hitelesítésen is átesnek néha.
Lehet benne igazság, mert én csak megigazítani/megmozgatni szoktam és rögtön mérek is.
Viszont megnéztem visszamenőlegesen az értékeket, és tendenciaszerűen a második mérés értékei alacsonyabbak. Érdekes, hogy még a pulzus is...
#1 Mert addigra megnyugszol ...
#2 Én a higanyosban hiszek. Semmi hitelesítés, ha 12 centit megy fel a higanyoszlop, az 120-as vérnyomást jelent. (Hacsak valami mással el nem cseszem a mérést ) A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2023
Nekem régen mindig nagyon alacsony volt. Aztán középkorúan meg magas lett. Szedek rá gyógyszert, de sokáig azzal sem lett sokkal jobb, persze sosem volt extrém magas. Aztán a covid után hónapokkal beállt a papír szerintire.
Még az orvosnál mért is, pedig ott sokáig magas volt a gyógyszer ellenére is...fehér köpeny szindróma. És a normalizálódás óta már az orvos is annyit mér már...vagy már nem idegesít fel a felesleges várakozás. Ismerősi körben van pár vérnyomás mérő, mind más gyártmány, de mind digitális felkaros. Nem szokott számottevő különbség lenni köztük.
Sziasztok!
Van 2db OMRON HEM-703 vérnyomásmérőm. Szükségem lenne a kapcsolási rajzára is a vérnyomásmérőnek, amiből az egyik alacsony akkufeszt mutat s ezen hibán marad, pedig vadi új több garnitúra márkás elemmel volt próbálva. Van egy donornak vett szintén hibás ami pumpálás közben előbb nem nő a kijelzett nyomás, majd elszalad s E E hibával kiakad. Valami olyasmi hogy túl magas nyomás. Jó lenne a 2 készülékből 1 jót összehozni. A paneljukat már felcseréltem, úgyis a főpanel hozott hibája jön tehát nem a pumpa rész a hunyó az utóbbi E E hibánál. Kösz
Szevasz!
Ha nem nő a nyomás bizonyos idő alatt az indítás után kiáll hibára. Ha a pumpát leveszed és a nyomásmérőre teszel egy csövet, majd amikor indul a pumpa nyomjál be neki levegőt, a kijelző jelzi a tulnyomást? Üdv. M.
Ha lyukas a madzsetta, akkor sem nő a nyomás és kiáll hibára...
Azért mondtam nyomjon a nyomásmérőbe levegőt. Elég belefújni egy csövön, a belső cső, vagy a pumpa is lehet hibás.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2024
Szia! Ok, ez lehet ok az E E hibára kiakadóra. (kipróbálom) De a másik ami aksifesz-re panaszkodik és el sem indul semmi?
Mérni kellene ottan, például "akksi fesz"-t.
Sziasztok!
Most melyek az ajánlott vérnyomásmérő modellek,amivel pontosan lehet mérni?
Csak felkaros és nem csuklós.
Nekem Omron van, meg amennyire visszaemlékszem, szerintem minden dokinak is, ahová járok. Amúgy a kardiológusnál a sztetoszkóp (azzal mást is meghall), higanyos hagyományos a menő, az egérpadon meg az analóg nagy kerek. De nem értek hozzá. Szerintem ha felmerült a kérdés, akkor csak felkarost, és ne a bolhapiacról.
Sajnos azok minösêge kimondottan csapnivalo. A csuklosak évekig müködnek, a felkarosbol volt olyan is ami csak 1 napig müködött. ( lábtöréssel voltam szanatoriumban ott mindennap mérni kellett, hetente 7-8 felkaros mérö romlott el. ( a szanatoriumban ahol nem is a legolcsobbak voltak).
Most is hentereg egy felkaros valahol otthon ( a 3. csere után, megbizhatatlan amit mér). A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2024
Gyógyszertárban kérjél olyat, amin rajta van a OMH hitelesítési vignyettája...(ha van még olyan. A 30 éves digitális lázmérőmön még volt ilyen címke...)
...vagy vegyél egy hitelesíthetőt, és hitelesítsd !
Érdekes, nálam a lidl saját felkarosa elég jól bírja lassan két éve...
Nekünk egy Omron felkaros M3 van már vagy 15 éve. Nem romlott el és kb. ugyanazt méri, mint az orvos. Egyedül a mandzsetta rögzítése nem bírta, de vettem hozzá új mandzsettát.
Van egy csuklós Citizen is, de az pontatlanabb és idősebb korban nem ajánlják.
Olyan nincs már.
Épp néhány napig egy nyugati korházban töltöm az idöt. Mindenki a hagyományos kézipumpás nyomásmérövel meg sztetoszkoppal dolgozik.
Ennyit az elektronikus kütyükröl. Azon nem romlik el semmi, ahhoz nem kell elem, nem esik darabjaira, s még hitelesiteni sem igen kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |