Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Tiszteletem. Az lenne a kérdésem hogy a kapcsolási rajz és a program publikus e?
Nekem a 2N3055-ök durrogtak el amikor labortápegységet csináltam, és nekem sem jártak a gyári adatok közelében sem.
Az építő nem ad tájékoztatást, ezért továbbra is motoszkál bennem a kétség, mennyire racionális egy előre járó óra és perc jelzés, kombinálva egy visszaszámoló másodperc jelzéssel.
Ha valaki tud erre jó magyarázatot, vagy olyan látásmódot ami ezt alátámasztja, azt szívesen olvasnám.
Ez világos. De én nem beleszólni akarok, vagy kritizálni az eredményt, hanem megérteni.
Lehet akár egy nagyon is észszerű indoklás mögötte csak nekem az nem jut eszembe. Ehhez kérem az útmutatást.
Ha valaki ránéz időzített gomba (g=b) hatását kelti, de egyébként a pontos időt mutatja.
Én is építettem hasonlót, nagy sikere volt.
]A bomba órát így csináltam én is. Valahogy a dizájn ezt kívánta meg szerintem is
Mint ahogy írták, első ránézésre időzített bomba visszaszámlálását láthatjuk, egy percváltást meg kell várni, hogy kiderüljön végül is a pontos időt mutatja. Fogd fel úgy, hogy a másodperc kijelzés, az nem az idő múlását, hanem a következő percváltásig visszalévő időt mutatja. Én még az ébresztésig/riasztásig visszalévő időt is visszafelé számolnám, az órát is percet is.
Eldöntöttem, hogy lehetőség szerint minden nap csinálok valami hasznosat/amit már régen halogatok.
Ma ez lett (és még nincs vége a napnak).
Szerintem, ha valaminek az időpontját várjuk, jól jön a visszafelé számolós másodperc kijelzés.
Pl. szilveszter este az utolsó másodpercek láthatóak, vagy akár sütésnél is használható.
Inkább BNC-nek tippelném, de nem vagyok ebben jártas.
- Az F csatlakozó dugója menetes és nincs benne sem belső érintkező, sem szigetelés, mindkettőt maga a koax kábel adja. Tulajdonképpen egy menetes cső, az egyik végén forgatható anyával.
- A BNC pedig bajonett záras, egybeépített belső érintkezővel és szigeteléssel. Ez egyértelműen BNC (kis F beütéssel, mert a kábelt nem beforrasztani kell, hanem beletekerni). Tulajdonképpen mindent fórumtársaktól kaptam hozzá, áldassék a nevük.
Akkor BNC dugós feszítővas ? A másik végén mi van ? Szkóphoz készült toldóvezeték ?
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2023
Mivel soha nem találnád ki, ezért elárulom:
Idézet: „A másik végén mi van ?” 6-os kapupántcsavar, kábeltálca szereléshez használják (azért ilyen rövid). Elektroncső fórumtársunk osztogatta HE találkozón. Idézet: „Szkóphoz készült toldóvezeték ?” Kamu térfigyelő kamerához WiFi antenna (utánzat).
A kapcsolás még nem készült el. A programban pedig még egy két apróságot szeretnék fejleszteni.
Köszönöm.
igazából a modell jellege adta az ötletet, hogy a másodperc visszafelé számol. A racionális életszerű valóságban ha ránézek egy órára, akkor engem az óra-perc adat érdekel elsősorban. A másodperc, csak kuriózum. Persze megtévesztő a visszaszámláló másodperc, de eme szerkezet jellegét tekintve megbocsátható.
" minden nap csinálok valami hasznosat"
Végül is, ha nem csinálsz kárt, akkor az a nap már hasznos volt!
Ha ez volt a cél, akkor éppen úgy működik, ahogy azt elvárod. Ettől többet kívánni sem lehetne.
Megint elkészült valami Nem óra -Nem nixi . Az év végén Felső Jani kérésére kitaláltam a kapcsolást és írtam a programot ehhez a Darts számlálóhoz . Jani Barátom mostanra építette meg.
... és a következő lépés, hogy egy kamera figyeli a darts táblát, és automatikus számolja a találatokat...
Viccet félre téve: Mi a funkciója a két vezetéknek? Tápfesz?
Nem volt a költségvetésben wirelessre elkülönítve összeg.
Egy az a kettő. Szerintem árnyékra vetődtél.
Nem, nem... Az árnyéka is látszik a vezetékeknek...
Van egy narancssárga vezeték lefelé, és egy kék vezeték oldalra, mindkettő a készülék jobb alsó sarka környékén.
Nem kérdeztem a Barátomat de az egyik tuti hogy a betáp a másik meg nagy valószínűséggel a 2-4 jákékos átkapcsolónak lehet kivezetve (a programban benne van a nyákra rá van tervezve de a dobozon nem látom)
Tervben van. 2 kamera egy a táblát egy a játékost figyeli , és azonal tolja fel a youtube-ra ....
Szia!
Nagyon szuper, ha publikussá válik, én is megépíteném a két unokámnak, elnyerte a tetszésüket. Így 60 évesen éppen ideje megismerkedni az Arduino programozással.
Sziasztok!
Készítettem egy 32 bites számítógépet egyszerű TTl áramkörökből. a nagyobb, egy panelből álló változat még év elején készült el, a kisebb, de egymásra pakolt változat még éppen fejlesztés alatt ál. Képes váltakozó órajellel, dinamikus utasításhosszal dolgozni, 16 biten címzi a RAM és EEPROM memóriát (elméleti korlátja nincs, a hardver tud jelenleg ennyit), emellett pedig készítettem az utasításkészlethez egy szimulátort, aminek Bővebben: Link itt látható a demója A nagyobb panel A/4 méretű, 6 rétegű A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |