Fórum témák
» Több friss téma |
A motorja nem ki/be kapcsolgat, hanem egy frekvenciaváltóhoz hasonló áramkör szabályozza a teljesítményét. Így nem csak a hűt/nem hűt állapot van , hanem folyamatosan szabályoz.
Hali!
tudtok nekem ajánlani valami megoldást arra amikor szellőztetés van tehát kinyitom az ablakot lekapcsoljon a klíma? Valami automatizálásra gondolnék olyan ablak kapcsoló amit a riasztókhoz használnak megoldás lehet? de nem szeretném az egész lakást végig vezetékezni.
Van hozzá távirányító , mielőtt kinyitod az ablakot nyomd meg a piros gombot . Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás (és nem kell végigkábelezned a lakást)
Sziasztok!
Adott egy olyan helyzet, hogy elázott egy ismerősöm lakásában a padlószőnyeg, csőtörés miatt. Száradni nem igazán akar még teljesen feltekert radiátorok mellett sem, mert ködös párás időben még a ruha is inkább megbüdösödik, mint hogy kiszáradna. Arra gondoltam, hogyha a szobában menne pár napig a klíma 16 °C-ra állítva, akkor az szépen kiszárítaná. A kérdés az, hogy hideg időben mennyire díjazza az inverteres klíma azt, hogy hűtenek vele?
Ne hűtésre állítsd hanem páramentesítésre , és nem kell félni nem lesz baja
A klíma távirányítóknak igen bonyolult a lelki világa. Kikapcsolás Bekapcsolás kódot kiolvasod belőlük utána már csak egy processzor kell ami az érzékelőtől függően elküldi a kívánt sorozatot. De ne lepődj meg, ha bekapcsolásnál mindig arra az értékre áll vissza, amit a távirányítóról lementettél. ( szerintem felejtős)
A klíma betápját kell szakítanod egy kapcsolóval , de hogy ezt hogyan oldod meg vezetékelés nélkül ?? Nem nagyon tesz jót a gépnek de hát ha ez a megrendelő kívánsága ....
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2022
Én egy ilyesmivel oldottam meg azt, hogy telefonról be tudjam kapcsolni a klímát, amikor télen elutaztunk. (Hogy ne fagyjon szét minden, de ne menjen folyamatosan se, mert a 16 °C a minimum.)
Ezzel, meg esetleg egy ablaknyitást érzékelő eszközzel meg lehet talán oldani, persze a szoftvernek olyannak kell lennie, hogy ne csak a telefonról, hanem máshonnan érkező adat alapján is tudjon beavatkozni. Klíma betápot semmiképp se szakítsunk meg rendszeresen, főleg fűtőüzemben ne. Nagyon nem tesz jót neki, sem a vezérlésnek, sem a kompresszornak, de a váltószelepen is jó nagyot üt a hűtőközeg egy ilyen lekapcsoláskor. Én biztosan nem foglalkoznék vele. Egy pillanat alatt ki lehet kapcsolni a klímát szellőztetés céljából, de ha rövid ideig szellőztetsz, azt se muszáj. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2022
Gree és társaihoz van ajtó érzékelő gyárilag. Többit Google.
Ilyen pot csoda nem szükséges wifi van a klímában, gyárilag. meg telefonos app minden csoda állítható. azért köszi mindenkinek a tanácsokat
Erősítsetek meg légyszi' , hogy így kell működnie egy inverteres "modern" klímának :
Idős rokon (a mostani energiapánik miatt) szereltetett egy hűtő-fűtő klímát. Tegnap ijedten hív, hogy reggel óta folyamatosan "megy" a készülék, és langyos levegőt fúj. Megfigyelése szerint eddig úgy ment, hogy pár percig (lehet fél óra is ) forró levegőt fújt aztán megállt ... Igazából most közel 10 fokkal hidegebb van kint, mint az előző próbáknál (eddig a vegyes-, és a gázkazán voltak "próbaüzemen") Szerintem az előző próbánál a legkisebb fűtő teljesítmény is több volt, mint amennyi a lakásnak "kellett" ezért a klíma leállt. Most simán alapjáraton fűt (5500W névleges gép kb. 400 W elektormos fogyasztássl )
Ez nem hiba ,elérte és tartja a hőfokot . Ezt mindíg elmondom a kuncsaftnak ilyenkor az inverter visszaszabályoz és csökkentett teljesítménnyel dolgozik . Gondolom a klímás sietett és nem tartott "gyorstalpalót" a gazdának .
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2022
Sziasztok!
Szükségünk lenne egy kis segítségre. Adott egy Mitsubishi msz-dm25va készülék. Ha a kültérin keresztül táplálnánk meg a klímát akkor hogyan kell bekötni a készüléket ? Nem nagyon találom a bekötését neki. Ennyit találtam. Bővebben: Link Viszont itt a 8. oldalon annyi van írva megjegyzésnél hogy kültéri oldal elektromos vezetékezéssel kapcsolatban tekintse meg a kültéri egység elektronikus bekötési rajzát. Nos itt nem tudom mire gondol, hol találom.
A kültéri és beltéri egységet egy 5 eres vezetékkel összekötöd (értelemszerűen a beltéri jelzéseihez a kültéri jelzéseit párosítod ) s1= s1 s2= s2 a kültérinél meg rákötöd a fázist az L a nullást az N csatlakozóra . (ahogy mondani szoktam : szinre színt számra számot)
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2022
szia
Kicsit jobban megnézed az elektromos részt takaró deknit belső oldalon bent van a kapcsolásirajz mind a bel mind kültéri egységen
Viszont ha már az elektromos bekötés ekkora "probléma" jobb ha az egész szerelést klímásra bízod . Vákuumszivattyúd, peremeződ klímás csapteleped van ?
Teljesen be van üzemelve már, csak eddig konnektorba dughatò volt, most viszont már kintről kapja majd az áramot.
Sikerült amúgy megcsinálni. Jò lett. Köszönöm mindenki segítségét!
Legközelebb egy kicsit pontosabban írd körül a problémát , pontos kérdésre pontas választ lehet adni . De örülünk hogy sikerült megoldani .
Szerintem egyiket se. Inkább ilyet Bővebben: Link
Lehet venni 6-os fejet, vagy eleve olyan készlet, amiben az van. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2023
Köszi, de mivel nem munkához kell, sajnos ennyit nem tudok rááldozni
Pontosítok: Hobbistának van olcsóbb és használható csőtágító szerszám?
Akkor inkább vegyél egy pár forraszos karmantyút. Felesleges a szerszám…
Köszönöm, utána nézek, nem is tudtam hogy árulnak klímacsövekhez is.
Van mindkettő, a fúrógépes olcsóbb. De erős gép kell hozzá, és csősatu, amivel megfogod a csövet, kézből kitolja, és meleg is lesz.
Köszi neked is, megpróbálom akkor ezt. Csősatu úgyis van a peremezőhöz.
Sziasztok!
Ma mértem a hálózati feszültséget, és nappal bőven 240 V felett van, kb. 246-248 V között mozog, de elképzelhető, hogy a 250-et is eléri még erősebb napsütésnél. Ez nem tud tönkretenni az inverteres klímában valamit? Az egyenirányító utáni elkók hány V-osak szoktak lenni?
Az elkó 400V-os biztos van, és kapcsolóüzemű tápokról lévén szó, elég nagy a tolerancia. Semmi baja nem lesz emiatt.
Szevasz!
Ma bontottam kettőt sose használt törött panelből: 680mikroF, 450V Stmiklos |
Bejelentkezés
Hirdetés |