Fórum témák
» Több friss téma |
Én azt nem értem, mi ennek a T wagonak az előnye egy lezárt kötődobozban?
Jól néz ki? Csak akkor néz ki jól, ha nagyon rövid kábelekkel van bekötve. Ekkor viszont javíthatatlan később.
Nem tudhatom. Ezt szeretné.
Valószínűleg átláthatóbb neki abban az esetben, amikor egy szálból kettőt csinál.
Nem vagyok biztos benne, hogy ez WAGO. A régi sorozatukra hasonlít, de inkább a TRACON jegyeit viseli magán. Viszont a TRACON oldalain sem találom. Inkább valami kínai utánzatnak godolom. De vannak itt szakemberek is, talán ők megtudják mondani.
Én sem értem, miért lenne jobb egy T leágazás, mint az általában használatos soros elrendezés? Arról nem is beszélve, hogy a soros elrendezéssel több vezeték is leágaztatható, nem csak egy.
Szerintem ez az oka, rövid a kábel és nem tudja másképp javítani.
Én más okot nem látok. Egy lezárt dobozt nem szoktak nézegetni, csak hiba esetén, akkor meg legfontosabb az átláthatóság és a mérhetőség.
Bizonyos esetekre ez jó megoldás lehet: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2023
Ezekben legalább van annyi tisztesség, hogy leírják, hogy csak utánzat. Igaz, a WAGO nagybetűkkel, az "utánzat" pedig kicsival, de legalább jól olvashatóan.
Ez sem Wago.
Mindenki csak olyan kötőelemt vegyen, ami rendelkezik CE jelöléssel. (Nem tudom, hogy a linken szereplőnek van-e. Mindenki ellenőrizze!) Sajnos ez sem garancia mindenre. Előfordulhatnak silány termékek is CE jellel.
Így van.
Ezt csak megerősíteni tudom. A termékekre ráhamisított CE jel sem jelent semmit. Sőt, miután ez topic kifejezetten barkácsolásról szól, és tilos profi megoldásokat emlegetni, ajánlom minden kedves barkácsolós Fórumtársamnak, hogy csak a profik által már kipróbált anyagokat, technológiákat alkalmazzák. Ne próbálják feltalálni a spanyolviaszt, mert nagy szívás lehet a vége!
Mellékelek egy képet tanulságként. Ezt a csatlakozót eredetileg a Phoenix Contact fejlesztette ki, 10Amperes terhelésre. Távolkeleti gyártó, a saját termékébe, a távolkeleti utánzatát építette be. A gyártó által megadott terhelhetősége (a kép és mű.leírás szerint) 24Amper! Majdnem 2,5x több, mint az eredeti konstrukcióé! A képen látható dolgot 7-8A/24V terhelés okozta. Ha ezt egy zárt helyen használták volna (pl.kötődobozban), már rég csak egy tűzoltósági jegyzőkönyv maradt volna a házból. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2023
Pár éve még mindenki fújolta a Wagokat, most meg mindenki kínai másolatokat akar használni, mi történt?
Meg kell venni az eredeti Wagot és annyi, arról nem is beszélve, hogy ezek a t meg egyenes meg y wago másolatok mire jók? Szerelt valaki valódi kötődobozban már ezekkel? Az összes kábelt egy irányba összehozod, csinálsz rajta egy kis karikát, egyformára vágod, blankolod és megy rá a kötőelem. Megnézném, ahogy 3*3 2,5 MCU-t 3db T wago másolattal 65-ös dobozban beköt bárki. Még az XBS bedugós vackait sem használnám, nemhogy valami kínai izét. Kisfesz ledek kötésére elfogadható talán, de semmivel nem olcsóbb a valódi wagonál, ha nem hármasával veszed a kisboltban.
Ezt én sem értem, ténxleg nagy fújjogás volt pár éve belőle (amire emlékszem).
A T-elágazósról: bár felkeltette a fantáziám, és segíteni igyekeztem a keresésben, attól én is arra gondolok: a sarki "bót"-ban megveszem a "háromlukú" WAGO"-t, oszt slussz. Nem kell annak T-elágazásúnak lennie, pont jó (nekem) így is, nem is drága, nem is ALI-ról, sem más külfölditől rendelek (szállítási díj is valószínűleg), csak beszaladok a városba... Hármasával is vettem pár éve. Három kellett.
Na bumm.
Egészen biztos vagyok benne, hogy a WAGO nem az egyetlen megbízható gyártó a világon. Lehetséges lenne, hogy más is gyárt megbízható dolgokat? Szerintem elképzelhető. (Mekkorát hazudtam... Szerintem is csak a Mercedes az autó, és csapat is csak egy van a világon: Fradi Vagy most is csak rávezetően viccelek?) A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2023
Szia!
Igen még 6 félét találtam az itthoniakból. Bár a legvarázsosabb nevű; General Electric Commucation Instrument persze mozaik szóként.
Hali!
Hol lehet megtudni/megnézni a különmért(éjszakai)áram kapcsolási ciklusait.
Természetesen nem csak a Wago megbízható. Én ezt ismerem.
Arra hívtam fel a figyelmet, hogy az EU-ban csak EU szabványnak megfelelő, CE jelzéssel ellátott termékeket használjon mindenki. És ez a CE nem összekeverendő a kínai CE-vel, mert ez utóbbi nem garancia semmire... CE-jelölés
Azt honnan lehet tudni, illetve hogyan ismerhető fel , hogy
eredeti WAGO-t veszel? Mi a különbség?
Lehet vagy öt szempont, és ebből a terhelhetőség lehet az ötödik.
Megnézed a Wago oldalán, hogy létező termék-e.
Bővebben: Link A 222-es cuccokat szeretik hamisítani, mert a 221-es átlátszó házát nehezebb olcsón jól gyártani. Bedugósból is a 773 szerűeket nem hamisítják tudtommal. Amúgy 221-ből valóban létezik egy ideje egyenes Wago, akarok is venni belőle párat speciális helyzetekre.
Mi a különbség a két fajta között? Az átlátszót valahogy nem szeretem pedig az a kis.ebb
Csak az átlátszót használom. Praktikusabb, kiesbb is. Látom, hogy elég mélyre ment-e a vezeték.
A két műanyag közötti különbség nem nyom a latba? A szürke az poli-propilén PP a másikat nem tudom, de szerintem valamilyen akril, kérdéses a hőállósága.
Nem tudom így hirtelen, de a kábel szigetelése biztos előbb fog leolvadni, mint a burkolata és a belső mechanika a burkolat nélkül is funkcionális, szóval még ha meglágyulna sem fog rossz kontaktot adni. Illetve 221-hez kapni C sínes tartókat, így hivatalosan is lehet szekrénybe szerelni őket, meg kisebb és a kar sem csap akkorát a körmödre, amikor lecsukod. Bedugósnál hasonlóan, de nagyon nagy plusz az, hogy látod tejesen be van dugva és később azt is, hogy nem oxidálódott és ha más szerelte akkor jól csinálta.
A legnagyobb baj velük, hogy a kartondobozuk jóval előbb szétesik, minthogy elfogynának, kell egy szortiment doboz, amibe minden típusból belefér a 100db és egyesével nyílik, hogyha felrúgod ne kelljen válogatni utána.
Szerintem az az átlátszó polikarbonát és az később olvad, mint a polipropilén. (300 > 160 fok)
Szerintem nem. PP Ugyan csak 10°C Polikarbonát De a PP nem gyúlékony míg a polikarbonát igen.
Sziasztok!
Bojler bekötést lehet kötődobozban toldani? Ugyanis következő a helyzet, a 150 literes bojler helyett egy 120 literes lesz felszerelve, aminek 20 cm-el magasabban lesz az alja, így viszont már rövid lesz a vezeték. Csempét vésni meg nem lenne célszerű.
Elvileg nem. De a gyakorlat sokszor más.
Az egyik különbség például ez:
221 (az átlátszós): Folyamatos működési hőmérséklet max. 105°C 222 (a szürke) :Folyamatos működési hőmérséklet max. 85°C Ártani nem árt, ha nagyobb hőt elvisel. A másik különbség például ez: 221:Súly: 2,5g 222:Súly: 4,3g Nem mindegy az sem, hogy egy raklapra, így egy kamionba 1,5-szer annyi darab fér. (sőt, több, mint 1,5) 221 222 (nem magamtól vagyok okos, csak utánanéztem, ha már kérdés volt) A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |