Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Na ja! Csak akkor még olcsóbb volt a nyárikonyhára a tetőcserép..
A mai gépek 90%-ában már gyárilag sincs lemezmeghajtó, mivel maga a floppy lemez csupán 1,4 MB-os, miközben egy mai pendrive lehet akár 200 GB-os is!
Tehát a floppy - finoman nevezhetően - már egy az egyben őskövület kategória. Igaz, nekem is van még a gépeimben hozzá meghajtó, ráadásul sok sok programokkal teli floppy lemez, de már nem igazán használom, hisezn még a CD is jobb náluk. Sajnos a mai technika a fejlettségében nagyon túlszaladt már ezeken régiségeken.
Van egy hasonlóm feleslegben, azt hiszem, Pentiumos hűtőn volt egy régi Dell asztali gépemen.
Nekem van egy jó pár darab un. "egyfilmes" VHS kazettám lenn a pincében (talán 120 perces?), amelyek még vadi újak - esetleg valakit érdekelne?
Még nem ajánlottam fel senkinek, viszont sajnálom kidobni.
Sziasztok ,
akkus fúróhoz keresek akku pakkot .Ha van hibás már nem működő . lemerült akku pakkod szívesen elfogadnám. Fontos ,hogy NiCd ha lehet , esetleg NiMh. Előre is köszönöm
Az ép ház lenne a fontosabb, vagy az esetleg még használható cellák?
A ház nem fontos , néhány esetleg túlélő cellát keresnék , de szétbontom ne fáradj vele .
Ezt inkább a "Felajánlás azaz, ingyen elvihető" topicba kellene írnod... Ez a kérések és az arra adott felajánlások helye.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2023
Szia , pontosan ezért tettem ide .
Ha valkinek lenne elfogadnám.
Van egy pár olyan gépem, amiben nincs, és nem is igazán lehetne, CD meghajtó.
Floppyról bootolnak, floppyn tárolom az adatokat, és PC felé is lemezen történik az adatcsere. Szóval a floppy érték, és egyre nehezebb szerezni.
Valamikor midiket is azokról olvasták a szintetizátorok.
Mi van ami még most floppyról bootol ?! Persze lehet olyan speciális egyedi eszköz amit akkor annó ilyenre gyártottak és nincs azóta se jobb vagy nem lett tovább fejlesztve ... , stb. (tudom XT-k lemezről bootoltak ) A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2023
Ajánlom a GoTEK adaptert, mert az pendrive-ból csinál Floppy-t (természetesen nem fizikailag).
Igen, pl. Korg M1, EMU-k, Fairlight, stb...
Aztán ott voltak még az Amigák is...
Meglepne, ha még nem találtak volna ki valamiféle emulátort, ami egy kb. ingyen az ember után dobott 1 GB-os SD kártyából tud helyettesíteni egy FDD-t. (És még akár be is fér a helyére.) Akár még pár gombbal választható is lenne róla kb. 1000 db floppy tartalma, hogy épp melyik sorszámú lemez "bedugását" játssza el.
Az igazi floppy-nak ugyan értem, hogy van gyűjtői értéke, és úgy teljes egy retro gép, de értékes adatot biztos nem tárolnék rajta, már új korában sem volt a legmegbízhatóbb és tartósabb technológia emlékeim szerint. Pedig 2003-4 körül még boltból vett új lemezeket használtam iskolás gyerekként, nem 20 évvel később egy poros kamrából előhúzottakat - és azok is rendszeresen súrlódóssá, majd szektorhibássá váltak. Bontatlant meg, mivel évtizedes idő óta nem gyártott termék, majd idővel csak egyre többért lehet venni, ahogy pl. fóliás magnókazettából is van olyan típus, ami már egy félhavi fizetésért cserél gazdát, ha egyáltalán felbukkan valahol..
Mázlista. Épp az imént tettem ki a küszöbre, hogy viszem a gyűjtőbe.
Rossz akku mire kell? Nincs tokja, mert lítiumot építek bele. 10db rossz cellám van.
No akkor az enyém mégiscsak kimegy a gyűjtőbe. 5 perc alatt lemerülnek. Pedig feltöltve 1,35V mérhető.
Mind egyformán merül le? Az én tapasztalatom az, hogy hasonló pakkból néhány cella tovább bírja.
Nekem van 12V-os akkupakkom a Redline fúrómhoz. Régi és úgy végezte, hogy agyonvágta a töltőjét. Gondolom, túlterhelte. Egy másik kiszerelt pakk is van nálam. Az akkukat szívesen felajánlom, főleg, ha Győrben, vagy a közelében laksz. A dobozát megtartanám, hátha beteszek lítiumot.
Üdv: Dsanya
Minden akkusnak megsúgom - a lemerült pakkot teljesen fel lehet újíttatni Butapesten két helyen kb. tizenezer forintokért (ráadásul csaknem fele annyiért mint az új)
Az egyik üzlet a Váci úton van, a másik pedig a Bocskai úton!
A Veres Péter úton (Kerepesi út folytatás) is van egy
Mind. tized voltra egyforma.
Amiga 500, Atari ST, Enterprise 128, Commodore 64, stb
Van mindhez flash meghajtóm is, de a floppy az igazi. A gyerekek is kérik, hogy a kedvenc játékaik igazi lemezről töltődjenek, mert annak jó a hangja. Szóval 5.25" és 3.5" lemezeket elfogadok, különösképpen DD-nek örülnék. Jó lenne 8" és 3" is, de azok nagyon ritkák.
Én ezzel a firmwarerel használom: Flashfloppy
Raktam bele enkódert és OLED kijelzőt is.
Szia , köszönöm a támogatást .
Biztos voltam benne lesz majd valakinek. Írok neked privárban és megbeszéljük a részleteket . Sanya |
Bejelentkezés
Hirdetés |