Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Keresek olyan szakembert aki vállal Videoton Cleopatra tuner javítást. Előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok.
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mitől fűgg a Cleopátrának a dobozának a színe? (sötét barna vagy világosbarna) Évjárat? Minősítés? Exportra szánt? Köszi
Én még 1979-ben vásároltam meg előjegyzésre a Budapesti Keravill Kossuth Lajos utcai Videoton márkaboltban. Csak hangdobozokkal együtt adták és ahhoz alkalmazkodott a tipikus dió barna szín.
Nincs tudomásom arról, hogy lenne más minősítés .
Köszönöm.
Láttam már Cleopátrát világos barna és sötét barna dobozzal is. Más különbséget nem fedeztem fel rajtuk. Gondoltam még arra, hogy esetleg a fekete előlaposé lehet a sötét színű, mert az talán elegánsabb. Akkor lehet hogy csak a beszállítón múlt, hogy épp mi volt a polcon....
Beszállító nem volt, a Videoton gyártotta a kávát is. Aidát láttam már szürkében is, ugyanolyan színű hangdobozokkal.
A fekete előlaposomnak is ugyanolyan barna a doboza, viszont a szürke előlaposból pl. többféle fonttal nyomott előlap van, illetve volt szürke Cleó is. Viszont dobozt nem láttam hozzá színben, de DC2016-ból igen...
Illetve egyszer láttam egy mahagóni színű Cleopatrat, eredeti mahagóni színű ládákkal. Ugyanilyen mahagóni színben láttam egyszer DC2040 ládákat is, valószínűleg kis szériában készültek.
Sziasztok,
Vettem egy Cleopátrát, adták mellé 2db hangfalat () melyeket nagyobbra szeretnék cserélni. Viszont nulla hozzáértésem van az elektronikához. Most csináltatok egy 5 pin din to jack csatlakozót, mivel egy régi ipodomról szeretnék rajta zenét hallgatni. A kérdésem hogy milyen specifikációkkal rendelkező hangfalat keressek hozzá (min-Max) amivel szépen együtt működne. (Hallgatok minden féle zenét, zztop-tól kezdve óriáson át a kispálig szinte mindent ami dallamos, akár elég hangosan is.) nem vagyok ultra nagy hangminőség igényű, nem a tökéletes hangot szeretném, csak hogy jól szóljon, legyenek azért mélyek is. Ennyi. Valami használt cuccot keresnék a jófogáson, vagy marketplacen. De nem tudom hogy milyen fajta kellene nekem. Előre is köszi ha valaki tudna segíteni. Üdv, Zsolti
Ami lemaradt, az a hangfalak típusa, melyeket mellé kaptam: tesla 1pf 067 70
Ettől picit tökösebbet szeretnék. Legyen használt, s occó. Köszi.
Mi van most, ami nem tetszik?
Cleo bír 4 ohmot is, de 6 ohm azért ideálisabb lenne. Ár/értékben a dc2050 egész jó, de az 8 ohmos, a dc2040 az 4, de ritkább. Orion HS vonalban is vannak jók, mindből van 4 és 8 ohmos is. HS28x széria az ajánlott, Cleo 50W körüli teljesítményt ad le maxon. Vidiknek a mély pereme porlad, vagy cseréltet kell venni, vagy olcsót és megcsinálni. Orionból a nap porlasztja a magasat és középet, ha barna a mély membránja, ne vedd meg. Illetve mostanában a mély ragasztása kezd elengedni. De ha megcsinálod, ezek sokáig jól fogják bírni, és nem is lesz túl drága.
Üdv, tesla 1pf 067 70-eke kaptam vele.
Most találtam a közelben jófogáson Orion hs 200-at ill hs400-at. Ők is jók lennének hozzá? Szinte nincs különbség az árukban. Gondolom akkor a nagyobbat érdemes?
Azok nem az igaziak arra, amire neked kell, a mélyük nem olyan erős. De van HS400-ból fölösleges nekem Budapesten, meg HS280 is, ha jársz a Déli fele szívesen megmutatom Cleoval mit tudnak, meg akár a dc2040-et is.
Az a Tesla amúgy elég jó, főleg a komolyabb hangváltós verzíó, csak olyan 20W-os. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2020
Köszönöm szépen, de sajna elég nagy távolság van köztünk.
Megpróbálok a közelben keresni egy jó állapotú és árú hs400-at szerintem. De köszi még egyszer. Bár lenne még egy kérdésem, tudok valamit kezdeni komolyabb elektronikai ismeretek nélkül azzal a hibával hogy a Cleo bal hangfaljához tartozó műszerek a mutató nem mozdul?
Át tudod mozgatni a műszerhez tartozó csatlakozót.
De kiemelem még egyszer: Ne vegyél HS400-at, nem az kell neked. HS280, HS282, HS284, HS288, esetleg HS5** valami ami jó lesz, első sorban a 4 ohmos változatok.
Elnézést, azt hittem az első mondatoddal a teslákra gondoltál. Köszönöm a tippeket, akkor keresek ebben az irányban. Szép estét.
Sziasztok! Nem tudjátok hol lehetne beszerezni a speciális hangerő potmétert? Hangban mit változtat, ha kiiktatom a loudness-t?
Nagyon sokat változtat, a tipikus hangzása veszik el. Főleg kisebb hangerőn lesz durva változás.
Egy időben vaterán volt jó drágán, nekem még van pár darab.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Cleopatra készüléknek mekkkora zaja van alapból? A fórumon található leírások szerint mindkét végfok panel fel lett újítva, alkatrészek kicserélve, nyugalmi áramok beállítva. A táp is kapott új kondikat. Az összes vezetősávot al alaplapon, végfokon beónoztam. A problémám az, hogy teljesen letekert hangerő állásnál is sistergést hallok a hangfalakból főleg a magas sugárzókból (HS501) Ha a magnó bemenetet (csak azt használom) rövidre zárom, ha a hangszín modult kiveszem, akkor is megmarad a sistergés. A végfokok csak úgy lesznek zajtalanok, ha a bemenet 2-es lábát a testre zárom. Próbáltam már azt is hogy a végfok becsatoló kondenzátorát félig kiforrasztottam, a 2-es láb felőli felét emeltem ki és azt kötöttem össze a bemenettel. A zaj ugyanígy megmarad, viszont ha le testelem akkor elhallgat. Valaki tudna segíteni esetleg, hogy a hibát merre keressem? Vagy egyáltalán zajtalanná lehet ezt a készüléket tenni?
A szabályzó áramkör tranzisztorai okozhatják. Cseréld őket kiszajúra. Én a kondikat is cserélném a panelen...
Köszönöm a gyors választ.
Van két szabályzó modulom, az egyik eredeti, a másik "felújított". Azon új kondik vannak meg új tranzisztorok (bc327-337). Mindegyikkel ugyan az a jelenség. A kis zajú tranzisztor egyébként mit jelent?
Szia! Nézegetem a panelrajzot és nem értem, miért kell az átvágás és áthelyezése a 10k-nak. Merthogy ugyanaz a végeredmény, mintha az eredeti helyére raktad volna az ellenállást. Nagyobb a teljesítménye és nem fért volna be? Vagy valamit elnéztem?
Ja látom, neked kisebb a c17 és máshova esik a lába. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2022
Sziasztok!
Egy Cleopátrával kapcsolatban szeretnék feltenni kérdést. A hibajelenség a következő, ha a hangerőszabályzó közép/végállásban van, akkor szinte teljesen zajmentes, viszont a többi köztes pontban van egy halk gerjedés, búgó hang, jellemzően jobb oldalon, de a bal sem zajmentes (erősítőként használom, az összes bemeneten ez a jelenség). Elvégeztem a Bekei Péter féle módosításokat, klasszisokkal jobban szól, a szabályzó áramkört kivettem, megtisztítottam az érintkezőket, viszont a gerjedés maradt, ami standby-ban kissé idegesítő. Mi lehet a probléma megoldása? A Lehetséges válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2022
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy adott egy Deviton erősítő, hiányzó végfokokkal. Videoton Cleopatra véget szeretnék belerakni. A táp feszültség jó. Viszont a cleo végnél közös a jel negatív és a táp negatívja. Deviton-ban külön van. Ha így beépítem, letilt. Van mód rá, hogy külön válasszam a két földet?
Szia! Amit jel negatívnak nevezel az a test. A Cleo végfoknak a test mellett csak pozitív tápfeszültségre van szüksége. Ha a Deviton-nak negatív tápja is van, azt nem tudod a Cleo végfokra kötni. Az Elekrotanyán látok egy Deviton 3500-ast, ez lenne készüléked?
Nem az. Deviton 4060 ha jól emlékszem a típusa ami nekem van.
Ilyen esetleg?
A trafó melletti két nagy kondenzátor alapján ez is szimmetrikus (plusz/mínusz) tápos. Vagy elhagyod a negatív táp bekötését, vagy másik végfokot választasz. A szimmetrikus, illetve az egyszeres tápos végerősítő közötti különbség világos számodra?
Ilyen van igen. Tudom, hogy a két féle vég táplálása egészen más. 50 illetve 110 volt mérhető a Deviton vég csatlakozóin. ( Most tekintsünk el tőle, hogy itt valami nem oké) A cleonak pont jó lenne az 50 vagy 60 volt
Fotózd le hogyan kötötted be, mert magáról a készülékről nem találok dokumentációt.
Írtad a letiltást. Azt egy relé végzi? Volt terhelés a Cleo végfok kimenetén?
Hűha... Köszi, hogy foglalkoztál a témával! Jegeljük 2 hétre, mert most nem nálam van a Deviton. Tavaszi szünetben felkerül hozzám, akkor többet tudok róla.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |