Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A képen látható adatokkal rendelkezik a Posta a csomaggal kapcsolatban.
‒ Feladó ország: Egyesült Királyság ‒ Feladó: Jonas Claesson Shop Ezek már nem stimmelnek, mert én elvileg az "Orange Milk Records"-tól rendeltem a "Bandcamp" oldalon keresztül, és az a kiadó az USA-ban található!
Hmm. Akkor most vársz csomagot? Akkor lehet, hogy ez az. Így a képről nem nagyon néz ki csaló emailnek. De persze lehet az is. Ahonnan rendeltél, ott a weboldalon nincs , hogy feladták-e már?
Hát, megnézni azt nem tudom, mert vendégként rendeltem, de gyanús nekem, hogy se az ország se pedig a feladó nem stimmel, mivel tudtommal az USA-ból kellene jönnie. Csak az az egyetlen visszaigazoló email áll rendelkezésemre, amit közvetlenül a rendelés után kaptam. Ráadásul ha (USA idő szerint) 03.22-én adják fel, akkor képtelenség, hogy máris itt legyen. Lehet, hogy kicsit várni kell, hogy kiderüljön, hogy hoznak-e majd valamit (lehet, hogy majd csak a jövő héten, nem tudni)...
Ha Bercsényi Miklós utca ahol laksz, akkor bizony fogsz kapni csomagot, mert oda megy. Végülis előre ki van fizetve, se vámot se áfát nem kell rá fizetni (csak pár száz forint vámkezelési díjat a postának amiért ezt megállapította, de szegényeknek élni kell valamiből). Majd írd meg mit kaptál. Lehet ajándékba rendelte valaki, vagy elfelejtetted, vagy ki tudja.
Egyébként meg kérj moderációt! A csomagszámmal, a kóddal és az irányítószámoddal le lehet kérni a vámkezelési dokumentumokat amiben benne van pl. többek között a teljes lakcímed. Ez nem szerencsés publikus fórumon.
Ha már megnézted, ki is fizethetnéd neki
Amúgy nem tudom mi ez a problémázás, ha hivatalos a fizetési oldal ki kell fizetni, azt annyi, nehogy már 400Ft miatt akadjon fenn a csomag, akármi is.
Tudod mit, igazad van, már csak azért is kifizettem neki. Cserébe várom az infót, hogy mi a csomag tartalma.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2023
Sajnos linket nem lehet úgy bemásolni, hogy csak sima szöveg legyen. Mindegy is, előbb-utóbb úgyis érvénytelenné válik majd a link, ha a csomag célba ér...
Majd ha egyszer csak jön valami, akkor meg fogjuk tudni, hogy mi lehetett az. Sajnos a múltban már elég Postának álcázott adathalász próbálkozás emailt kaptunk, ami sajnos eléggé aláásta a bizalmunkat a Posta felé.
Csak azért kaptál negatív mancsot, mert helyettem jártál el, de egyáltalán ne vedd sértésnek.
Ezért szerintem inkább dícséretet érdemelne a kolléga.
Legközelebb szerintem nem fognak segíteni, ha ez ennyire problémás...
Nyilvánosan közzétetted az adataidat, inkább örülnöd kellene, hogy nem élt vissza vele senki.
Ti kérdeztétek, hogy milyen link volt az emailben lévő gomb mögött, én csak kimásoltam azt. Nem tudtam, hogy hogyan működik a dolog, mert egyrészt nem szoktam külföldről rendelni, másrészt eddig mikor rendeltem/vettem bármit, akkor azt nem a Posta hozta, hanem valamelyik futárcég.
Tudjátok, ha nem keringenének álcázott adathalász emailek a Posta nevében, akkor nem is kérdezgettem volna itt, de sajnos már általánosságban megkérdőjelezi az ember, hogy mennyire valódi bármi, amit a Postától kap elektronikusan.
De majd tényleg írd meg, hogy mit kaptál. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
Egyébként a link nem kellett hozzá. Beraktál egy képernyőképet még az első hozzászólásodban, abban benne van a csomag nyomkövetési száma, plusz a titkos kód. Az adatlapodon meg van adva az irányítószámod. Ennyi kell ahhoz a postának, hogy minden adatot kiadjon és engedje kifizetni a 399 Ft-ot. Hát az biztos, hogy nem könnyű, ezekben az emailekben nem lehet bízni. Amiért én mertem neked kifizetni ezt a 399Ft-ot az az volt, hogy: - Nem a linkre kattintottam, hanem a posta vámkezelő oldalát megnyitottam (hamis link kizárva) - Semmilyen személyes adatot nem kellett megadnom, csak az azonosítókat és az irányítószámot - Ott megadva az adatokat le tudtam kérni a dokumentumokat, amikben benne volt a neved, címed, stb., tehát innen biztos voltam benne, hogy a csomag létezik és neked megy - A postánál SimplePay-el lehetett fizetni és lehetett Simple alkalmazásból a saját telefonomon, így biztos voltam benne, hogy a Simple rendszerén keresztül fizetek Amit legközelebb tanácsolok, ha bizonytalan vagy ilyen esetben: - Ha közzé teszel képet, abban takarj ki azonosítókat, kódokat, email címeket és linkeket - Böngészben nyisd meg a weboldalt (ne az emailben lévő linkre kattints) és úgy ellenőrízd az adatokat - Hívd fel a postát, vagy a csomagküldő szolgáltatot, ők tudnak biztos információkat adni Amikor pl. mondjuk földgáz, vagy villany, vagy egyéb számlát kapot akkor sem szoktam soha az emailben érkező fizetés linkre kattintani, pont ezért amit írsz, bármikor bele lehet futni csalásba a legnagyobb körültekintés mellett is. Ilyen esetben mindig megnyitom az alkalmazást, vagy a weboldalt, ott belépek, kikeresem a számlát és ott fizetem ki. Fő a biztonság. Nem olyan kényelmes, mint egyből az e-mailben kattintani, de ennyit megér az ember biztonsága. A negatívért pedig természetesen nem sértődöm meg, valóban beleavatkoztam a dolgaidba és kifizettem helyetted. Ez most így jól jött ki neked (spóroltam neked pár száz forintot ), de ahogy írták sajnos ennyi erővel akár vissza is tudnak élni a személyes adataiddal, érdemes erre figyelni.
Nem akadna el a csomag, ha nem fizetné ki a 400 forintot. Ugyanúgy kivinné neki a postás, csak ott, a kézbesítőnél már 800 forintot kellene fizetnie, hogy kézhez kapja. Tehát, kétszer ad, aki jókor ad.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2023
Esetünkben inkább "félszer" ad.
Nagy tanulság, hogy körültekintően kell bánni a csatolmányokkal is...
Srácok
Valaki próbaképpen tegye már be a kosárba és nézze már meg, hogy tud e 2, vagy több darabot rendelni. Az agyam megáll, hogy mindenből enged kettőt rendelni, csak amiből kellene azt nem. Bővebben: Link
Igen,
"Csak egy termék vásárolható" üzenet jelent meg nekem is.
Szerintem a kereskedő dönti el, hogy annyira kívánatos termék, hogy csak egyet tud adni egy vevőnek -hogy mindenkinek jusson (mint a cukormizéria volt tavaly)
Aztán még reklámfogás is lehet -jól felkelti a figyelmet, pláne, ha fel is hívják rá (mint te most). Még a végén azt hisszük, így kelted fel a figyelmünk az árudra (Persze, viccelek)
Lehet nagyon akciós, kevés a raktárkészlet, vagy valaki félrekattintott amikor felvitte a terméket.
Lehet fél év múlva küldik Romániából, és addig hátha talál az üzlet ilyen áron Bulgáriában...
Először én is azt hittem, hogy akció miatt, de akkor nem kellene egy indoklás?
Hülyére szivatják így az embört, már újra indítottam a gépet, meg privát ablakból próbáltam. Na mindegy a vége az lett, hogy 2x rendeltem meg, persze másik email címről, mert a rendszer kiszúrta a kettős rendelést (itt se volt indoklás) Lehet, hogy ez egy ársapkás range extender, már itt is? Idézet: „, de akkor nem kellene egy indoklás?” Nem kell. Van ugyan olyan szabály, hogy a nyivános ajánlatot be is kell tartani (rugalmas ez, hiszen 100 db-ból nem lehet 2000 vevőt kiszolgálni), arra viszont egy kereskedő sem kötelezhető, hogy egyetlen vevőnek adja át az árukészletét. Joga van 1 vevőnek egyet adni. Biztos vagyok benne, hogy az Emag-nak is van olyanja, ahol a vásárlók (vagy reménybeli vásárlók) feltehetik a kérdést. És ott majd jól megválaszolják neked (ha megkérdezted), hogy "a korlátozott készlet" az oka.
Nem kezdek emaftól kérdezgetni, mert legutóbb 2 hét után válaszoltak "aktuális-e még a kérdés? " cimszóval
Az komoly...
De (ezt figyelebe véve) érdemes-e ilyen hozzáálásúaknál vásárolni?.... A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2023
Idézet: „érdemes-e ilyen hozzáálásúaknál vásárolni?....” Ha időre kellene, hogy itt legyen, akkor nem, de mivel ráér....
Melyik 2 komponensű epoxy köt kő keményre? Eddig hangszóróhoz direkt puha kellett, de most kemény és műanyaghoz jól kötő kéne és nem árt, ha nem fél napig köt.
Én Uverapid-ot használok, nekem nagyon "bejött".
|
Bejelentkezés
Hirdetés |