Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Nagyon sok BENINCA rendszert telepítettem, szinte csak ezzel foglalkozom. A KIT-BILL típusoknál, sok esetben előfordul, hogy a motornál, a vezeték bemenetnél a tömszelencénél, már újonnan erősen megy van törve a vezeték, ami a későbbiekben el is törik. Ilyet is sokat kellett már javítanom. Most is ez történt. Az a probléma adódott, hogy a felszerelés, beüzemelés első lépésénél, a becsukásnál, a képen látható alkatész (V3 varisztor?) elfüstölt. Miből adóthatott ez? Mellette van egy relé. Magával az áramkörrel nem vagyok annyira tisztába, nemértek annyira hozzá. Ennek a relének mi lehet a funkciója. Ha pótolom a varisztort, próbálkozhatok, vagy még nagyobb kárt teszek az vezérlésben.?
Bocsi! Nem írtam oda, de valószínű ismeritek. A vezérlés BENINCA HEADY.
...és erről az alkatrészről van szó. Nagy nehezen le tudtam olvasni.
Az egy 275V-os varisztor, túlfeszt kapott és tette a dolgát, megvédte a vezérlést.
Semmi köze esetleges kábelhibához. Betáp részt meg kell mérni, nem kötötték-e rá a 2 fázist. Ill újabban napelemesek felhúzzák a feszt 250V körül, ilyen problémával is találkoztam. Cseréld ki, de előtte a fémgőzöket teljesen takarítsd le a panelról.
Az ilyesmit ne aliról vedd, amúgy elég sokmindenből tudsz kibontani, akár rossz monitor tápjából, már az is jobb mint aliról.
Nem inkább 300 ? "Max. AC operating voltage 300V"
Nem szétrobbant, szépen elfüstölt. Tehát a panel, úgymond tisztán maradt, de azért természetesen, megtisztítom. Vannak nekem bontásból is, meg új is. Balról az első, az egy BENINCA panelről lett bontva. Csak nekem, mint ahogy írtam írtam is, ha már nem ugyan az van ráírva egy az egyben, akkor már problémás. Ezek közül használhatom valamelyiket?
Amit mellékelt az 300V-os, valóban, csak én már annyira hozzászoktam, hogy ha veszek, akkor 275-öset szoktam, nincs jelentősége.
Ez alapján nem tudom, az a kérdés, hogy melyik sészről szedted ki, mert van, hogy a szekunder oldalt és az infra bemeneteket is ilyenekkel védik. Azok ált 60V-osak, az ide nem lenne jó, mondjuk, hamar kiderül
Ki bontottam egy másikat. Szerintem ez nagyon hasonló. Ha azt mondjátok, hogy az előző, amit az Alin is megjelöltem, az 300V os, akkor ez szerintem 275V-os.? Ezt berakom.?
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2023
Úgy tűnik sikerült normálisan kiszedni a rosszat, és elég tiszta is lett a panel.
Jónak kell lennie, de mérj előtte betáp feszt!
Beraktam, az asztalon tökéletesen működik. A helyszínen feltétlen rámérek előtte. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok
Proteco szárnyasmotorba lévő fehér műanyag menetes orsó, ilyet hol rendelhető? Tudom, volt szó valamikor róla.
Sziasztok!
Keresek miniatűr RF adó vevő modult, modul párt. Csak az lenne a feladata, hogy bent a lakásban megnyomok egy gombot az adón, és kint a kertben addig ad jelet, amíg a gomb nyomva van. Valamilyen fix kódos pár kellene, a lényeg hogy picurka legyen a vevő oldali rész, és csak a saját kódjára kapcsoljon. Milyen modult, modul párt javasoltok? Ami esetleg itthon is beszerezhető.
Köszi, így néz ki, kap egy drótkorongot a menetes orsó, mert níncs túl jó formába, aztán meglátjuk, hogy mi lesz, ez így jó árba van, lehet 2db-t veszek.
a menet külső átmérőjét kell mérni?
Az orsót a dióval együtt kéne cserélni...ezt javasolják a szak-helyeken. (Ha nem akarjuk, hogy újra hamar elkopjon a dió)
Oké, a dió valami préseléses módszerrel van rögzítve, még nem csináltam ilyet, hogy szoktad házilag rögzíteni?
A vevőt a kertben miről táplálnád? AC 230V, 24...5V DC , napelem?
A hatótáv sem mindegy, hogy 150...vagy 10 méter. Meg, ha a szoba ablaka low-E bevonatos...
Kerek vagy ovális alakú "dudor" befelé préselésével vannak gyárilag rögzítve a diók...
Már rég csináltam...: Az újat ugyanígy rögzítem. A dióban van egy (vagy 3?) vakfurat, ott megnyomon a csövet megfelelő "dudorképző" szerszámmal (tompavégű fémrúd...acélgolyó+satu).
Hali!
Csináltam már ilyet. Lehet, - szerencse, hogy van, egy forgácsoló ismerősöm, akivel csináltattam ilyen anyát. Egy az egybe leveszi az orsóról a méretet. Ő préselte/rögzítette vissza helyére az anyát, szinte ugyan úgy.
14-es a menetes szár külseje, megdrótkorongozva tökéletes, nem lesz cserélve, amúgyis nem szétkopott a dió, hanem eltört.
Ami még fontos lenne, a rúd száránál lévő műanyag persely, ennek mennyire kellene kottyanásmentesnek lennie? Valamint van egy szimering, ami szétmálott (valószínűleg ezért ment bele víz) ezt is cserélni kell, vagy pótolni valami O gyűrűvel.
Aster lesz, ha jól látom ennek olyan a kioldója.
Itt jelentősen olcsóbbak a dio-k, jó lesz ez nekem? Ja, jól van, pont ami kellene az nincs A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2023
Olyan helyről rendelem, ahonnan minden van, mert kell a porvédő gyűrű is, az meg itt nincs (legelső link)
A műanyag perselynek mennyire kell kottyanásmentesnek lenni?
Sziasztok,
van egy Ditec kétszárnyas elektromos kapum. Az a problémám vele, hogy nem tudom kulccsal kioldani. A kulcs elfordul, de a kapu kézzel nem nyitható. Próbáltam húzni-tolni, de nem adja meg magát. Ezt lehet házilag szerelni vagy csere?
Bővebben: Link. Én sok ilyent használtam pl. vezeték nélküli csengőnek is. Ráadásul 4 csatornás. Nagyon stabil.
Sziasztok
Itt van nálam egy Nice 24V-os tengelyvég motor szett (új) és ennek a működését vizsgálom, mivel beszereléskor felmerültek bizonyos problémák. Működése: 1db encoder, a motorba. Be kell tanítani a felső végállást, majd az alsót. Mivel se referencia jeladó, se végállás kapcsoló nincs, a vezérlés abból tudja, hogy hol van, mielőtt eléri az alsó holtpontot, belassít, majd terhelés hatására, amikor koppan akkor megáll és innen számolja a felső végállást. Na és itt a probléma, mert mitől kapna terhelést lent? ez tengelyvég motor, nem garázsnyitó. Így csak föllazul a drótkötél és nem áll meg. Nos mivel én nem szoktam telepíteni, csak javítani ezért nem értem a logikáját az egésznek. Valaki esetleg találkozott ilyennel? |
Bejelentkezés
Hirdetés |