Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Whirlpool Arc6706 alul fagyasztós kombi hűtő al02 hibát hoz. /ventilátor nem működik/ Az ntc-k kimérése után az egyik /leolvasztás érzékelő/ gyanús lett 480 ohm volt az értéke. Helyettesítve egy potival 3kohm-ra állítva a hiba megszűnt a ventilátor is üzemel. Olyan információm van, hogy ez az érzékelő a hátfalon, purhab alatt van elhelyezve. Van valakinek tapasztalata a cserével kapcsolatban? Mégis merre kezdjem el lefaragni a hátfalat. Köszönöm: Attila
Sziasztok!
Mekkora probléma ha hűtő hátulján a kondenzátor fel meleg? A gép egyébként jól működik. Üdv Lajos
Bocsánat Félig meleg!!
Szevasz!
Az természetes, hogy a kondenzátor felülete nem egyformán meleg. Felső része mindig melegebb, oda érkezik a hűtendő gáz a kompresszorbon, aztán ahogy halad előre (lefele) a csőjárat mentén természetesen hűl. Alul e leghidegebb.. (Otthon a radiátor se egyformán meleg ugyanezért. Észrevetted?) Üdv: StMiklos
Igazad van Köszi! Lajos
Helo.
Érdekes jelenség, megoldódott de leírom hátha segít valakinek. Whirlpool hűtőtéri hőmérséklet érzékelő multiméterrel ellenállást mérve hibátlan, de a gép hibakódot dob. Megcseréltem két szenzort és a hiba átvándorolt, így a panelhiba kizárva, csak a szenzor a rossz. Multiméterrel mértem áramot és a hibás ntc köre 0 mikroampert mutatott, feszültség alatt szakadt lett. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2023
Sziasztok !
Mit jelent a hőfokszabályzón a K 59 L 1221 ? Egyáltalán a betűk és a számok? Köszönöm a választ. Üdv Lajos
Szevasz!
Mondhatnám semmit, de azért ez nem így igaz: A Ranco jelzésrendszerében az első 3 karakter számít, a többi már semmit nem mond, csak típusjel, amelyből több 1000 létezik, katalógusban sem igen fogod megtalálni, mert hűtőgép gyártó igényei szerint több 1000-es tételben gyártják és állítják be a kívánt kapcsolási határértékeket. K59 kombinált (mély+normál hűtő) , egy kompresszoros hűtők vezérlője. Sajátosság: a kikapcsolási hőmérséklet állítható tól-ig, jellemzően -12 -30 C közé esik, típusjeltől függően, a bekapcsolás MINDIG! ca. +(4-5C). Így fog leolvadni! K54 Fagyasztó termosztát: jellemzője kikapcsolás -15 -30 közé esik és van szignál lámpa! Fagyasztókat sokszor félretéve ritkán nyitogatják, viszont ha a belső hőmérséklet 5 fokkal a beállított fölé megy kigyullad egy piros lámpa, baj van! Még egy jellemzője van: termosztát tekergetéssel nem lehet kikapcsolni! Ezek a ki-be kapcsolási értékek a termosztát érzékelő utolsó 5-10 centiméterére értendők, az elhelyezés így mindig kritikus. (De nem, mindig ugyanoda kell tenni cserénél, ahol volt). Aztán vannak még: abszorpciós hűtőhöz, jégkocka géphez, italhűtőhöz gyártottak, más előtaggal és alaptulajdonságokkal. Üdv: StMiklos
Helló!
Azt hogy érted nem mindig oda kell tenni? Nekem a fagyó ban van -35 fok hűtőben +2 alul. Ahol az érzékelő van ott infrával -12 fokot tudok mérni. Üdv Lajos A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2023
Szevasz!
"De nem, mindig ugyanoda kell tenni cserénél, ahol volt" Mondtam: helyzete kritikus.. (Annyiban nem, hogy ugyanoda kell rakni, mint volt.) 1. A legtöbb hűtőnél az érzékelő legalább 30-40cm hosszan egy csőben "tűnik el", így a végét esélytelen mérni. 2. A szokvány infra hőmérők 0,95 epszilon értékkel mérnek. Mindegyikre rá van írva, amit eddig láttam. Az epszilon értéke anyagtól, színétől, felületétől függően 0,1 és 0,95 között állítható a precízebb infra hőmérőkön. Totál mást mutat egy horganyzott, fényes füstcsövön vagy egy matt fekete felületen. Pl: 0,1-es értékkel a 22C-os helység padlózatán -10C mutat.. Számomra az infra hőmérő értéke mindig kérdéses, marad a tapintó hőmérő. -35 és +2? Erőlteted feleslegesen, a normál térben +2 (felül) és +8 alul az elfogadott (tervezési) érték. Szabványban megadott méretű, hőfokú, elhelyezésű "csomagok" esetén. Te tudod.. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2023
Helló!
Azt hiszem én adtam rossz infót Ennek a gépnek a hátfalára van erősítve az érzékelő (K59H2808)új A fagyasztóban -35 fok a hűtőben alul +2 de sajnos 1 esen sem áll meg. Csak mindíg hidegebb van a hűtő részen is.Mit rontottam el? szerinted. Szép estét Lajos
Szevasz!
Ha Te látod az érzékelőt, akkor sohase fog kikapcsolni, nincs a helyén, látnok meg nem vagyok. Üdv: StMiklos
Helló! A gyári helyén gyári rögzítővel van a hátlapra rögzítve.Bocs nem mérgesíteni akarlak.
Üdv Lajos
Szevasz!
Elhiszed, hogy egy fényképre vetett pillantás többet ér, mint a sok szöveg? És ebből a sok, tőlem származik. Mert Te írsz 3-4 rövid sort, de számomra erősen hiányos az információtartalma, én meg 15-20 soros válaszokat kell, hogy írjak, hátha benne lesz a Neked hasznos. De úgy látszik még sincs. Nem vagyok, nem szeretek íródeák lenni. Ennyi.. Üdv: StMiklos
Helló! Régi hűtőben cseréltem a K59H2808-as termosztátot, (egy pontosan uilyen volt benne)
de 1-es fokozaton is nagyon hűt. Répa deres és fagyos lett. Nagy ritkán kapcsol ki (az előző termosztáttal is nagyon ritkán kapcsolt csak ki más hűtőkhöz képest de azzal nem volt ilyen hideg és sok évig ment vele). Lehet ezt állítani vagy a kapilláris cső végét máshova tenni?
Tisztelt hozzáértő Fórumtársak!
Adott egy Whirpool WBE34112 W típusú kombinált hűtő. Kb. egy hete vettük észre, hogy nem hűt. Ki-be kapcsolgattam a hőszabályzó kapcsolóját, egyszercsak elindult és hűtött egész mostanáig. De most újból megadta magát. Már hiába kapcsolgatom nem indul el. Nagyon kérlek benneteket adjatok valami tanácsot mihez kezdjek? Nyugdíjas lévén sajnos nem tudok a fiókból százezreket kiemelni. 9 éves szerkezet. Lehet esetleg termosztát hiba? Tanácsaitokat, javaslataitokat előre is köszönöm. Tisztelettel: csibai
Szevasz!
"Ki-be kapcsolgattam a hőszabályzó kapcsolóját," Na ezzel lehet jó eséllyel tönkretenni. Kikapcsolást követően úgy 10 percig nem szabad bekapcsolni. Kompresszora nem tud elindulni, védelme megszólal, de aztán elunja magát, és többé nem szól. A motor meg megrokkan.. Erre jó az esély. Lehet netán más is.. De ezt itt már többször leírtam részletes magyarázattal. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2023
Szerintem zárd rövidre a termosztát kapcsolóját. Ha megy termosztát hiba, hanem máshol kell keresni. Valami ilyesmit képzelj el.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2023
A "ki-be kapcsolgattam" az úgy történt, hogy kikapcsoltam negyedóra szünet, majd vissza.
Ezt elkövettem vagy háromszor, és egyszercsak elindult. Működött egy hétig, és ma megállt. Holnap megpróbálom "zolika60" javaslatát, de mivel bizonytalan vagyok inkább lefotózom a kötéseket és megnézetem veletek. Most leolvasztottam teljesen, (nem volt túl jeges), gyönyörűen kitakarítottam, reggel folytatom. Addig is nagy köszönet nektek. Jó pihenést minden Fórumtársnak! Üdv: csibai
Nézd meg a termosztátot, pici (festékes?) csavar van-e rajta az állítgatáshoz, de vigyázz merre mennyit tekersz!
Ha a termosztátot elkezded állítgatni jobb ha egyből cseréled, soha nem tudod úgy beállítani ahogy a gyárban megcsinálták (kár elkezdeni a teketgetést)
én hibáztam pont fordított sorrendben tettem vissza a vezetékeket
hálistennek most jónak tűnik 30 éves hűtő és teszi a dolgát lekopogom (3x volt szabályzó csere azt is csak akkor amikor szétrohad a kapilláris cső és kilyukad, ezenkívül a mélyhűtő hőfokkijelzője ment tönkre 27 év után) viszont a fogyasztani sokat fogyaszt és nagyon sokat megy a motor a többi hűtőhöz képest kevés a gáz?
Kedves Fórumtársak!
Bolondját járatja velem ez a k**va hűtő. Mint azt írtam tegnap este gyönyörűen kitakarítottam, egész éjjel nyitott ajtóval volt, hogy kiszáradjon rendesen. Ma reggel elkezdtem szerelőket keresni. Az egyiknek az emberei Nyíregyházán dolgoznak nem ér rá. A másik kb. 2-3 hét múlva tudna jönni. A harmadik elérhetetlen. Itt Salgótarjánban nem sok lehetőség van. Na gondoltam mindegy, beraktam a polcokat, fiókokat. Mondom megpróbálom mit csinál. Erre fogja magát és bekapcsol. Úgy tűnik hűt is. Mondjuk ez "természetellenes" működés, mindenképp meg kell nézetnem. Na de mit? Ilyen bizonytalan működéssel nem hagyhatom. Szoktunk menni Dunakeszibe a gyerekekhez az unokákra vigyázni. Ha három-négy nap múlva jövünk és belebüdösödik minden akkor mi van? Teljesen tanácstalan vagyok. Minden esetre nagyon nagy köszönet az eddigi segítségetekért!! Tisztelettel: csibai
Szép napot!
Elromlott a Samsung SR-L36NEBS hűtőm, úgy döntött hogy mostantól nem hűt. Újraindítás csak részben segített mivel csak addig hűtött míg elérte a kívánt hőfokot, kikapcsolás után már nem kapcsolt vissza. Internetes kutakodás után arra jutottam hogy gond lehet leolvasztással. Sajnos be is igazolódott a jóslat, a fűtőszál szakadt meg. Rendelek fűtőszál-at az Orcy-tól, de itt jön a neheze. Hogyan kell lecserélni a fűtőszálat? Mivel itt nem csak elől, hanem hátul is kanyarog az elpárologtatón.
Ismét üdvözlet a Fórutársaknak.
Nos, mint ahogy az előző hsz.-ben írtam ismét minden beavatkozás nélkül működik a hűtő. De! Miután a fagyasztóban -20, a hűtőrészben +8 fok körüli hőmérséklet van úgy gondolom a hőfokszabályzó működik. Viszont amikor ki-be kapcsol mintha rendellenes kattanás lenne hallható. Van ebben a készülékben valami relé? (Whirpool WBE34112 W) Az esetleg beszerezhető vagy valahogy javítható? Most használjuk, mert itthon vagyunk az asszonnyal, de ha elmegyünk 3-4 napra az unokákhoz, félek megint megáll. Tisztelettel várom segítő tanácsaitokat, javaslataitokat. Köszönettel: csiba
Időközben megtaláltam az indító relét, a kompresszor oldalán. Úgy nézem nem nagyon javítható, az új 22.000 Ft. Na de mit lehet tenni? Ez van sajnos.
Bár, hogy el ne kiabáljam harmadik napja szinte normálisan működik, az apró kattanásoktól eltekintve.
Kedves Fórumozók!
Alábbi jelenséggel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hátha Ti csípőből ismeritek rá a választ. Ezt ezúton előre is köszönöm! Van egy ~fél éves hűtőnk, Ikea Tinad, alul fagyasztós. Nem tudom, hogy én nem vettem e észre korábban, de feltűnt, hogy egy jó ideje, mikor indul a kompresszor, rá pár másodpercre kattog a hűtő, 4-5 alkalommal 10-15masodpercen belül. Olyan pattogás, mint mikor hőtágul valami. Bajt jelezhet?
Nem ! Mint írtad a hőtágulás hangját hallod ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2023
Sziasztok !
Zanussi hűtőgép áramszünet óta rendkívül hangosan zúg. Jól hűt de annyira búg, hogy már zavaró. Lehet tudni, hogy mi történt vele ? 30 éve hiba nélkül ment, bosszantana ha emiatt halna meg... Köszi !
Sziasztok !
Nagy nehezen összehoztam a kombi hűtőmben a kompresszor cserét. Már egy hétig tökéletesen működött. délben még tök jó volt.- Most viszont gondolt egyet és felforrósodott az inverteres motor nagy áramot vesz fel,nem hűt semmit. (nem tílt le) Ha kikapcsolom várok vele újra indítom. Először jó az áramfelvétel melegszik a nyomó cső is párperc után növekszik az áramfelvétel és kihűl a nyomócső,melegszik a motor. Esetleg dugulás lehet? Köszi a válaszokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |