Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   20 / 52
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 23, 2008 /

Ebben a cikkben a kapcsolásnál a D1...D7 es lábak azok az enyémen a "data bit " nevezetű lábak igaz? akkor a cik szerint be tudom kötni a kijelzőmet?

üdv4
(#) zoly15 hozzászólása Júl 23, 2008 /

csak az a gond hogy a kapcsoláson szereplő LCD nek 16 lába van ennek pedig csak 14 :no:
Itt van még egy LCD kijelző amiről semmit sem tudok, azért teszem fel ide valaki hátha látott / van neki ilyenje tudna segíteni :yes:
UI.: még egy különmség az én LCD mben EL fólia van a cikkben szereplőben pedig LED-ek

üdv!
(#) Krisz03 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 23, 2008 /

Ilyen kijelzőm van. Ez nem tud ékezetet megjeleníteni. Egyénileg kellene definiálni, de nekem még nem sikerült, pedig már kaptam némi segítséget.

A 16 lábúnál a +2db láb a háttérvilágításhoz kell.
(#) zoly15 válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 23, 2008 /

nekem nem világos miért is nem tud ékezetet megjeleníteni? Pontosan ilyen kijelződ van?

üdv!
(#) Krisz03 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 23, 2008 /

Azért nem tudja megjeleníteni, mert egy olyan karakterkészletet használ, amiből kispórolták az ékezetes betűket. Láthatod az egyik chipen (azon a képen, ahol akksik vannak a kijelző mellett; az előbb csatoltad) van egy olyan, hogy "A00". Ha "A02" lenne, akkor alapból tudna ékezetet.

Pontosan olyan kijelzőm van, mint a fent említett képeken.
(#) zoknee válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 23, 2008 /

Igen, azok a data bitek lehetnek. Az nem baj, ha 14 lába van a kijelzőnek. A világítása gondolom máshol van kivezetve, nem annál a csatlakozónál. Az hogy nem ledes a világítás, az nem baj, annak megfelelően kell rákötni a tápot a világításra. de ezt én pontosan nem tudom, hogy ehhez a fajtához hogyan kell.
(#) zoly15 hozzászólása Júl 23, 2008 /

Krisz03: Köszönöm a válaszodat így már értem ezek szerint a másik kijelzőm sem tud ékezeteket.. De engem ez nem zavar legalább aki nem ért hozzá nem tuja elolvasni Ha pontosan iylen a kijelződ akkor nem tudnál nekem adni egy lábkiosztást? Én ezen semmilyen sorozatszámot nem látok ill amit látok arra a google nem mond semmit:no:
zoknee nekem már van némi fogalmam a világításáról 60-110VAC kell neki hogy világítson csak még sajna ilyen áramkört nem találtam de majd kutakodom és hátha...

üdv!
(#) sprofan válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 23, 2008 /

Mondtam én hogy tudok segíteni
Itt a 2x20-as adatlapja:
Bővebben: Link
A másik pedig bizonyos szintig tud ékezetes betűket megjeleníteni. Amúgy ez a sorozatszáma MDLS20265
(#) zoly15 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

mester vagy
De ha jól látom az enyémben nincsen világítás... legalábbis a csatlakozójánál nincsen egy szál se ami az LCD alá megy...
(#) sprofan válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

A kicsin nincs azt írtam is, a nagyon meg ugye van. üdv Azért írj ha beüzemelted

ma nem tuti hogy beüzemelem esetleg az egysorost egyenlőre világítás nélkül :yes:

üdv!

tökéletesen működik az egysoros kijelző

Brutális nagy betűi vannak Van alul még egy sorozat, azt láthatod is ha max. -ra állítod a kontrasztot. Azt kéne még bepöccenteni. A baj nálam az, hogy olyan nagy hogy nem találok neki dobozt. Én úgy terveztem, fogok egy 30V-os trafót, ráküldök egy fesz 2xezőt, erre egy 555 + Fet és megvan a világítás. Vagy rosszul gondlolom?

ha jól tudom akkor a frekvencia sem mindegy! Kérdezd meg az EL fólia topicban! nehogy kiüsd vagy vmi...

300Hz-re gondoltam bár nem tudom jó ötlet-e oda az 555, lehet inkább valami mást kéne használni.
(#) bviktor hozzászólása Júl 26, 2008 /

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni mégpedig egy kijelzővel kapcsolatban.(Remélem jó témába teszem fel a kérdést)Itthoni nagy pakolgatásom közepette a kezembe akadt egy sony-ericsson k500i tipusú mobil kijelzője.Gondoltam nem dobom ki,megpróbálom pc-re kötni.Ebben szeretném kérni a segítségeteket,kapcsolási rajz vagy bármi más info amin el tudnék indulni.Nem vagyok elektronikai műszerész főfőmérnök professzor úgyhogy kérlek ennek tudatában dobálózzatok nekem a szakkifejezésekkel. Tehát ha lehet szájbarágósan.Gyorsan csináltam két képet amit fel is dobtam.Előre is köszönöm.
(#) bviktor válasza bviktor hozzászólására (») Júl 26, 2008 /

Ja elfelejtettem hogy a lábkiosztás lenne a leglényegesebb.Köszönöm
(#) honyike hozzászólása Júl 29, 2008 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a

http://www.hestore.hu/termek_10020329.html

grafikus LCD-t ugye minden gond nélkül rá lehet kötni a gépre, és a programok többsége tudjais működtetni?!

Azt szeretném elérni, hogy a zene üteme látható legyen. (azok a kis ugráló hasábok! kicsit hülye megfogalmazás, de elfelejtettem a hivatalos nevét... )

Köszi: Gábor
(#) mkovacs válasza pipi hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

Köszönöm a segítséget! Szépen működik, persze a 8 karater azért behatárolja a lehetőségeket. Ha már elhasználtam mással a 8 karakter tpl: bignum, winamp... akkor nincs lehetőség másra.
(#) pipi válasza mkovacs hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

úgy lehet még trükközni, hogy kijelzési képenként újra mást letöltethetsz
(#) mkovacs válasza pipi hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Screen-enként ez szépen megy!
Van-e olyan plugin, amivel esetleg ezt a 8 karaktert tudom "animálva" egymás után kirajzoltatni?
(#) mkovacs válasza mkovacs hozzászólására (») Aug 3, 2008 /

Újabb kérdés!
Smartie-ban hogyan tudom beállítani az Actions részben, hogy egy adott screen mikor látszódjon és mikor ne? Pl BSplayer -es screen csak filmlejátszáskor látszódjon, egyébként ne? illetve visszafelé a többi ilyenkor ne látszódjon? Gondolom: if "ha fut bsplayer" akkor disablescreen(n), konkrét megoldást tud valaki?
(#) Feri007 hozzászólása Aug 5, 2008 /

No, elkészült a PC kijelzőm, Pipi lcd2usb nyákja segitségével.
Egy pár lelkesítő fotó.
(#) Feri007 válasza Feri007 hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

És egy visszatetszést keltő fotó , az AVR programozóm.
(#) pici válasza Feri007 hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

hát az ellenállások helyett lehetett volna egy többerű vezeték
Álló házad van? Hogy ér el a panelig?
Én egy sima egérkábelt forrasztottam a csatira.
(#) Feri007 válasza pici hozzászólására (») Aug 5, 2008 /

>Álló házad van? Hogy ér el a panelig?
Azért egy korrekt 10 pólusú kábelt csináltam.
AVR-Doper lesz a következő project.
(#) mkovacs válasza mkovacs hozzászólására (») Aug 6, 2008 /

Beszélgetek magammal! Sikerült a bspalyer engedélyezés/tiltás. Ráadásul van egy pislogó békám is!(animate.dll)
(#) Kicsa hozzászólása Aug 11, 2008 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek egy lcd kijelző bekötésében.Mellékelek 3 képet róla...16 lábú és az oldalán van még 2,most nemtudom hogy ez a háttérvilágítás lehet? A hátulján ez olvasható :

PC2004LRU-CWA-B
08230130 QC OK
10/17/04 F22 A

Sajnos semmit nem találtam gugliban...nem tudom,hogy kellene életre kelteni. Egyfajta bekötéstmegcsináltam már,tápot adtam neki,fekete kockák jelentek meg és ennyi. elraktam a szekrénybe jó mélyre aztán most előkerült...kockáknál töbre most sem jutottam. Sajnos nem tudom hogy honnan volt a rajz ami alapján össze kötögettem anno...
köszönöm szépen a segítséget!
Üdv Kicsa
(#) sprofan válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Egy egészen szerény kis 12 oldalas leírást találtam róla Ebben megleled a pontos bekötést.
Bővebben: Link (pdf) Igen, ha van benne akkor az a háttérvilágítás kimenete.
(#) Kicsa válasza sprofan hozzászólására (») Aug 11, 2008 /

Szia!
Ohh nagyon szépen köszönöm,én valahogy nem találtam rá. Sajnos nem jutok vele dűlőre,már a kockák sem jelennek meg de azért köszönöm szépen az adatlapot.
Majd még szenvedek vele egy kicsit!
Üdv Kicsa
Következő: »»   20 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem