Fórum témák
» Több friss téma |
Ebben a cikkben a kapcsolásnál a D1...D7 es lábak azok az enyémen a "data bit " nevezetű lábak igaz? akkor a cik szerint be tudom kötni a kijelzőmet?
üdv4
csak az a gond hogy a kapcsoláson szereplő LCD nek 16 lába van ennek pedig csak 14 :no:
Itt van még egy LCD kijelző amiről semmit sem tudok, azért teszem fel ide valaki hátha látott / van neki ilyenje tudna segíteni :yes: UI.: még egy különmség az én LCD mben EL fólia van a cikkben szereplőben pedig LED-ek üdv!
Ilyen kijelzőm van. Ez nem tud ékezetet megjeleníteni. Egyénileg kellene definiálni, de nekem még nem sikerült, pedig már kaptam némi segítséget.
A 16 lábúnál a +2db láb a háttérvilágításhoz kell.
nekem nem világos miért is nem tud ékezetet megjeleníteni? Pontosan ilyen kijelződ van?
üdv!
Azért nem tudja megjeleníteni, mert egy olyan karakterkészletet használ, amiből kispórolták az ékezetes betűket. Láthatod az egyik chipen (azon a képen, ahol akksik vannak a kijelző mellett; az előbb csatoltad) van egy olyan, hogy "A00". Ha "A02" lenne, akkor alapból tudna ékezetet.
Pontosan olyan kijelzőm van, mint a fent említett képeken.
Igen, azok a data bitek lehetnek. Az nem baj, ha 14 lába van a kijelzőnek. A világítása gondolom máshol van kivezetve, nem annál a csatlakozónál. Az hogy nem ledes a világítás, az nem baj, annak megfelelően kell rákötni a tápot a világításra. de ezt én pontosan nem tudom, hogy ehhez a fajtához hogyan kell.
Krisz03: Köszönöm a válaszodat így már értem ezek szerint a másik kijelzőm sem tud ékezeteket.. De engem ez nem zavar legalább aki nem ért hozzá nem tuja elolvasni Ha pontosan iylen a kijelződ akkor nem tudnál nekem adni egy lábkiosztást? Én ezen semmilyen sorozatszámot nem látok ill amit látok arra a google nem mond semmit:no:
zoknee nekem már van némi fogalmam a világításáról 60-110VAC kell neki hogy világítson csak még sajna ilyen áramkört nem találtam de majd kutakodom és hátha... üdv!
Mondtam én hogy tudok segíteni
Itt a 2x20-as adatlapja: Bővebben: Link A másik pedig bizonyos szintig tud ékezetes betűket megjeleníteni. Amúgy ez a sorozatszáma MDLS20265
mester vagy
De ha jól látom az enyémben nincsen világítás... legalábbis a csatlakozójánál nincsen egy szál se ami az LCD alá megy...
A kicsin nincs azt írtam is, a nagyon meg ugye van. üdv Azért írj ha beüzemelted
ma nem tuti hogy beüzemelem esetleg az egysorost egyenlőre világítás nélkül :yes:
üdv!
tökéletesen működik az egysoros kijelző
Brutális nagy betűi vannak Van alul még egy sorozat, azt láthatod is ha max. -ra állítod a kontrasztot. Azt kéne még bepöccenteni. A baj nálam az, hogy olyan nagy hogy nem találok neki dobozt. Én úgy terveztem, fogok egy 30V-os trafót, ráküldök egy fesz 2xezőt, erre egy 555 + Fet és megvan a világítás. Vagy rosszul gondlolom?
ha jól tudom akkor a frekvencia sem mindegy! Kérdezd meg az EL fólia topicban! nehogy kiüsd vagy vmi...
300Hz-re gondoltam bár nem tudom jó ötlet-e oda az 555, lehet inkább valami mást kéne használni.
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni mégpedig egy kijelzővel kapcsolatban.(Remélem jó témába teszem fel a kérdést)Itthoni nagy pakolgatásom közepette a kezembe akadt egy sony-ericsson k500i tipusú mobil kijelzője.Gondoltam nem dobom ki,megpróbálom pc-re kötni.Ebben szeretném kérni a segítségeteket,kapcsolási rajz vagy bármi más info amin el tudnék indulni.Nem vagyok elektronikai műszerész főfőmérnök professzor úgyhogy kérlek ennek tudatában dobálózzatok nekem a szakkifejezésekkel. Tehát ha lehet szájbarágósan.Gyorsan csináltam két képet amit fel is dobtam.Előre is köszönöm.
Ja elfelejtettem hogy a lábkiosztás lenne a leglényegesebb.Köszönöm
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a
http://www.hestore.hu/termek_10020329.html grafikus LCD-t ugye minden gond nélkül rá lehet kötni a gépre, és a programok többsége tudjais működtetni?! Azt szeretném elérni, hogy a zene üteme látható legyen. (azok a kis ugráló hasábok! kicsit hülye megfogalmazás, de elfelejtettem a hivatalos nevét... ) Köszi: Gábor
Köszönöm a segítséget! Szépen működik, persze a 8 karater azért behatárolja a lehetőségeket. Ha már elhasználtam mással a 8 karakter tpl: bignum, winamp... akkor nincs lehetőség másra.
úgy lehet még trükközni, hogy kijelzési képenként újra mást letöltethetsz
Screen-enként ez szépen megy!
Van-e olyan plugin, amivel esetleg ezt a 8 karaktert tudom "animálva" egymás után kirajzoltatni?
Újabb kérdés!
Smartie-ban hogyan tudom beállítani az Actions részben, hogy egy adott screen mikor látszódjon és mikor ne? Pl BSplayer -es screen csak filmlejátszáskor látszódjon, egyébként ne? illetve visszafelé a többi ilyenkor ne látszódjon? Gondolom: if "ha fut bsplayer" akkor disablescreen(n), konkrét megoldást tud valaki?
No, elkészült a PC kijelzőm, Pipi lcd2usb nyákja segitségével.
Egy pár lelkesítő fotó.
És egy visszatetszést keltő fotó , az AVR programozóm.
hát az ellenállások helyett lehetett volna egy többerű vezeték
Álló házad van? Hogy ér el a panelig? Én egy sima egérkábelt forrasztottam a csatira.
>Álló házad van? Hogy ér el a panelig?
Azért egy korrekt 10 pólusú kábelt csináltam. AVR-Doper lesz a következő project.
Beszélgetek magammal! Sikerült a bspalyer engedélyezés/tiltás. Ráadásul van egy pislogó békám is!(animate.dll)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek egy lcd kijelző bekötésében.Mellékelek 3 képet róla...16 lábú és az oldalán van még 2,most nemtudom hogy ez a háttérvilágítás lehet? A hátulján ez olvasható : PC2004LRU-CWA-B 08230130 QC OK 10/17/04 F22 A Sajnos semmit nem találtam gugliban...nem tudom,hogy kellene életre kelteni. Egyfajta bekötéstmegcsináltam már,tápot adtam neki,fekete kockák jelentek meg és ennyi. elraktam a szekrénybe jó mélyre aztán most előkerült...kockáknál töbre most sem jutottam. Sajnos nem tudom hogy honnan volt a rajz ami alapján össze kötögettem anno... köszönöm szépen a segítséget! Üdv Kicsa
Egy egészen szerény kis 12 oldalas leírást találtam róla Ebben megleled a pontos bekötést.
Bővebben: Link (pdf) Igen, ha van benne akkor az a háttérvilágítás kimenete.
Szia!
Ohh nagyon szépen köszönöm,én valahogy nem találtam rá. Sajnos nem jutok vele dűlőre,már a kockák sem jelennek meg de azért köszönöm szépen az adatlapot. Majd még szenvedek vele egy kicsit! Üdv Kicsa |
Bejelentkezés
Hirdetés |