Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm megpróbálom .
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék akinek már volt dolga ilyennel, ugyan is egy DELONGHI EC 221.B kávé főzöről van szo, nem engedi le a kávét, a gőzőlő viszont müködik. A könnyen hozzáférhető szürők viszont tiszták és a benne lévő kicsi szürő is tiszta. Kávé nélkül bekapcsolás után rendesen felgyul a készenléti led és amikor átkapcsolom üritésre csak néhány csepp vizet enged és ennyi. Volt eset amikor rendesen lefőzött két kávét, de utánna ujbol megkutyálta magát, most pedig végképpen feladta. Köszönöm a segítséget! Tisztelettel! Csaba
Két oldallal visszább JZoli március 16.-ai hozzászólását keresd meg
Úgy van, de nem tudom, hogy kell egy konkrét hozzászólást linkelni.
Az adott hozzászólás bal felső sarkában a zárójelek közötti hashmark (#) jelre klikkeve feljön egy ablak, azt az URL-t kimásolod, és mint link be tudod tenni.
Köszönöm a választ! Ez a szelep a DELONGHI EC 221.B gépé? Akkor azt jelenti, hogy egészen szét kell szedni a gépet a hozzáférésért.
Tisztelettel: Csaba
Ja, hogy ez egy karos gép. Ha melegvíz/gőz van én akkor annál a csapnál nézném meg ami azt állítja, hogy gőz vagy kávé. Szivattyú mennyire "szenved"mikor kávét akarsz csinálni?
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2023
Köszönöm, szétbontom és aprolékosabban rákukkintok, hátha kiderül mi a lúdas. Amint valamit megtudok visszatérek. Külömben ez egy háztartási presszó, nem ipari gép.
Egy problémaám van,hogy a kifolyó fekete tartályt hogy lehet szétszedni.Amon a kétágu kifolyó van. Ha tudnál ebben segíteni. Köszi .
Sziasztok! Saeco exprelia kávégép javításában tudna valaki segíteni?
Zoli
Sokszor szépen lefőzi a kávét, de néha megbolondul, akkor leereszt benne a biztonsági szelep, és kiáll "hidraulika rendszer feltöltés" hibára, majd miután feltöltött, rendesen visszáll alapállapotra. Ilyenker vagy rendesen elkészíti a kávét, de van olyan, hogy csak ha kiveszem a központi egységet, kimosom, visszarakva lefőzi a kávét.
Azt észrevettem, hogy mostanában az örlemény kis része mellémegy, a központi egység mellé szórodik, pedig a helyén van. Mi lehetséges a baj?
Ha valóban a biztonsági szelep nyit ki, akkor valahol dugulás van, és nem bírja átnyomni a vizet.
Első körben, az ötleményt nézném meg mennyire aprószemű. Ha nagyon akkor a darálón egy vagy két kattintás vissza. Utána a kpe felső szűrőt pucolnám ki és a kremesítő szelepet a kpe tetején. Utána vízkőtelenítés, ha nagyon vízköves a cucc ami ilyenkor kijön, akkor kétszer is. Az, hogy némi kávé mellémegy nem gond. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2023
Sziasztok! Egy Catler 8012-es- breville, gastroback, sage- gépet javítgatok- saját- sajnos bazi nagy dugulások vannak benne. Úgy néz ki kitakarítottam a szolenoidokat, mindent, de a sok szét-összerakástól - én hibáztam mert nem vettem le a kazánról- letört az egyik ága a képen látható hő szenzor NTC-nek. Egyet találtam a neten horror árban... Ezt nem lehet valami mással helyettesíteni? Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
"Körbebányászva" a letört csonkot én megpróbálnám visszaforrasztani. Ha nem megy, meg kell mérni az ellenállását (20°C körüli hőmérsékleten) és ugyanolyan ellenállású, felcsavarozhatót kell keresni.
Ilyen kialakításút például.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy munkatársam hozott egy Siemens Surpresso Compact kávégépet. A hiba jelenség forró vizet ad gőzölni gőzöl, Eco üzem módban öblít jön víz a kávé kifolyón.
Viszont ha megnyomom a kávé főzés gombot elindul a folyamat darál főző egység a helyére fordul, elindul a szivattyú létrejön a nyomás majd megáll a szivattyú 1-2 másodperc után leold a gép elengedi a vizet a főző egység alap helyzetre megy. Egy csepp víz nem jön ilyenkor. A teljes víz rendszer, főző egység ellenőrizve szétszedve kitakarítva. Merre keresem a hibát mechanikus vagy elektromos hiba lehet esetleg a vezérlő panel adta meg magát? Előre is köszönöm a segítséget ha valaki találkozott evvel a hibával.
Ez melyik változat? Van kávéhosszúság állító potméter?
Ez nem vezérlőegység hiba, hanem dugulás van a csésze felé.
Szia, nincs rajta állító potméter a kávéfőző gombbal lehetne állítani a kávé mennyiséget, már próbáltam resetelni is a beállításokat ez sem segített.
Szia, amikor öblítés funkció megy eco üzemmodban kapcsoláskor akkor átmossa a rendszert, akkor jön víz a kávé kifolyón is. Ezért nem értem, én vezérlés hibára gyanakszom.
Oké, elfogadom, hogy igazad van, ráadásul ezt a típust nem is ismerem. Leginkább Saeco meg De Longhikat javítok (ritkán), azokban ugyanilyen jelenségnél a pároló (főző) egységben van egy szelep, az szokott elrakódni. Ilyenkor megy egy kis ideig a szivattyú, aminek hatására meggnől a nyomás a rendszerben, utána már csak halkan búg a szivattyú, mert nem tudja továb növelni a nyomást. Persze ezt a szelepet vízkőoldásnál kikerüli a folyadék, mert a gőzcsövön jön ki a gépből.
Daráltkávé funkciója van? Ha igen próbáld már ki kávé nélkül, hogy úgy mit csinál. Lehet túlságosan finom a darálék, a Saecok olyankor csinálnak ilyet. Nem hinném, hogy vezérlés hiba.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2023
Az itt siemens hiba leírt dologra is ránéznék.
Szia, kávé nélkül próbáltam igy sem jön a víz a kávé kifolyón.
Köszönöm a linket meg nézem ezt az alkatrészt is szetszedem. Köszönöm, majd jelentkezem mit találtam. A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2023
Szia, megnéztem most volt időm a leírásban szereplő mechanikus szelepnyitó nincs eltörve, hiba mentesen működik. Újra ellenőrizve sehol nincs dugulás. Mikor újra próbáltam az első főzési programot végig csinálta, de másodszor már nem. Elindul a szivattyú meg van a nyomás majd leáll. Ha viszont az ECO gombot megnyomom akkor át öblíti a rendszert ahogy kell. Az lehet hogy a kávé főzési program indításakor a daráló darál majd a keverő egység felmegy főzési pozícióba elindul a szivattyú majd leold és alapra megy a főző egység. Viszont öblítésnél nem indul a daráló és akkor megy a víz arra amerre kell. A panelen a daráló kimeneti pontjai között van egy kondenzátor ez okozhatja a hibát? Volt már egy esetem amikor egy Indesit mosogató gép hibát produkált megtöltötte magát vízzel program indulásnál majd nem elindult a mosogatás hanem ürítette a vizet, itt is egy hasonló kondenzátor volt a ludas azt kicserélve megjavult.
Szerintem nincs köze a darálónak hozzá. Ugyanis előbb darál, utána a kpe motor felviszi a főzőegységet, csak utána jön a szivattyú a vízzel.
Azonkívül -ahogy írod- egy kávét rendesen megycsinált. Próbálj már meg még valamit. Mikor elkezded csinálni a kávét tartsd nyomva folyatosan a gombot amivel a kávét kéred.
Szia, ma volt időm megint foglalkozni vele, igazad van kicseréltem a kondit de nem változott semmit. Ki próbáltam ammit írtál nyomva tartom a gombot de így is csak darál utána a főzőegység felmegy főző pozícióba, ezután indul a szivattyú megy pár másodpercet, megáll majd 1-2 másodperc után vissza megy a főző egység nyomás mentesítésre majd alap helyzetre megy. Panel hiba lesz.
Azért még ne add fel. A darálón vegyél visszább (nagyobb szemcsére daráljon) és úgy próbáld. Gyanús, hogy finomra darál, a szivattyú nem bírja átnyomni és inkább letilt.
Szia, kávé nélkül próbálom az elejétől ezt elfelejtettem írni.
Nincs benne mennyiség mérő, csak a daráló működési ideje határozza meg a kávé őrlemény mennyiségét. Most megpróbáltam a szerviz programot azt szépen megcsinálja amikor a kávé kifolyon kell öblíteni akkor ott is jön szépen a víz. Csak a panelra tudok gondolni ott lehet a gond és csak a kávé főzési program részben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |