Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Újságírói szakértelem egy tragédia kapcsán. A folyékony nitrogén szerencsére nem gyulladt meg.
Ha sorba kötve lehet, nem kell két kimenet csak egy, akkor sorba jó.
Elkészítve, tehát könyökök, elosztók a párhuzamos kötésre vannak. Megoldható a soros kötés is, de akkor ahoz kell venni más összekötőket. Na most vagy csapot, vagy soros összekötőket veszek. A csappal játszódni kell, hogy ugyanolyan átfolyás legyen. Sorosnál nincs ilyen gond, csak ki kell akkor próbálni hogy fogja e bírni a motor.
Először én is nevetgéltem. Csakhát: az a nitrogén nem gyúlik ki, oké. Csak a teherautó. A zárt zartályban jól megmelegített folyékony nitrogén pedig(előbb-utóbb) tud cirkuszolni... Az újságíró csak azt nem tudta: ez nem amerikánus film. Nem okvetlen gyulladnak meg a balesetet szenvedő tdherautók (sem)
Ja a hiradóban is mondták, veszélyes gáz, ha oxigénnel érintkezik, Mondtam is az asszonynak, most meghalunk a levegő nagyobb része nitrogén meg van benne egy kis oxigén is
Azt nem vitatom hogy a -180? Cfokos cucc nem veszélyes, de ez ugye inkább fagyást okoz...
Meggyulladni ugyan nem tud de fulladást tud okozni a környezetében tartályrepedés esetén.
Szia!
Semmi baja nem lesz így se. Ez hasonló, mintha az egyszintes lakás fűtését átraknád egy kétszintesbe. Az alsó és felső szinten ugyan úgy kering a víz. Ami különbség, hogy a felső szint hajlamosabb az ellevegősödésre.
Nitrogén éghető, csak nehéz meggyújtani.
Mivel még atombombával sem sikerült, ezért a gyakorlatban "semleges/éghetetlen" besorolású.
Nem voltan túl jó kémiából, de nekem olyasmi rémlik, hogy a salétromsav (HNO3), az tulajdonképpen vízben oldott nitrogén oxid. Az altatógáz pedig dinitrogén oxid N2O
Szerintem egyik említett anyag előállításához sem kell atombomba. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2023
Annyira nehéz, hogy a légkör 70%-át alkotja és belélegzed az oxigénnel együtt.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2023
Nitrogén nem éghető gáz Bővebben: Link
Normál körülmények közt legalábbis nem, autók motorjában a magas hőmérséklet és a túlnyomás csinál nitrogén-oxidokat.
Mindenki a saját véleményének megfelelő részt emelheti ki a cikkből.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2023
A pillangósvirágúak gyökérzetén élő baktériumok meg nyomás és hő nélkül állítanak elő nitrogénvegyületeket (nitritet, nitrátot).
Bocs ha off de én már nem tudom mit csinálhatnék.
Egyik számítógépem bennt van a melóhelyemen. Arról a gépről nem tudok belépni ide a he.hu-ra. Se Ubuntu, se Manjaro Linux, se Win10, ezeken belül Opera, Firefox és Edge böngészőből sem. Azt írja rossz a név vagy a jelszó. Ez kizárt, mert erről a gépről, otthon az asztali gépről és a laptopról is ugyanezzel a felh.név/jelszó párossal 12 éve belépek, mobiltelefonról is, és ez a hiba a melóhelyi gépen 2 hónapja lett, egyik napról a másikra. Mintha azt a gépet kitiltotta volna a he.hu. A melóhelyen laptopról, mobilról beenged, csak azt az 1 gépet nem vagyis nem a végpont van feketelistán, csak az az 1 PC. Írtam az üzemeltetőnek, lezárta azzal hogy rossz a név/jelszó. De nem rossz, 100x ellenőriztem, cookie-t töröltem, mindent elkövettem, próbából arra gépre feltettem egy Vivaldi böngészőt ami ugye teljesen szűz. És azzal se enged be. A hestore.hu-n UGYANEZ a nevem/jelszavam mint a hobbielektronika.hu-n. És oda BEENGED a melóhelyi gépről. Csak a he.hu nem megy. Van erre valami ésszerű magyarázat, vagy mi ennek az oka, lene valakinek ötlete? A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2023
Azon a gépen amin megy és amin nem megy, ott is gépeld be Te magad a jelszót a he-n, lehet hogy rossz az elmentett jelszavad a böngészőben.
A leírtakból egyáltalán nem az jön ki, hogy elmentett jelszót használ. Pláne, hogy egy teljesen új bengészővel is próbálta. Abban biztosan nem volt elmentett jelszó... Idézet: „feltettem egy Vivaldi böngészőt ami ugye teljesen szűz. És azzal se enged be.” A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2023
Ne lehet, hogy valamilyen hardveres dolog okozza? Pl. Y-Z (vagy más karakterek) fordítva van a billentyűzeten, vagy valami olyan karakter van a jelszóban, amit azon a PC-n nem sikerül ugyanúgy bevinni? Esetleg valahol egy hardveres keylogger, ami elront valamilyen karaktert... Esetleg hálózati kártya, MAC address, vagy LAN probléma. Próbálj egy usb-s wifi adaptert bedugni abba a gépbe, és azzal csatlakozni, egy linuxos pendrájvról bootolva...
Nagyon halvány remény, mivel azt írtad, 100 x ellenőrizted: lehet, hogy a billentyűzet kihagy/dupláz egy karaktert. Ha csak Windows alól nem menne...
szerk.: Egy működő gépről változtass jelszót, hátha. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2023
Többször elolvastam a kolléga eredeti hozzászólását, az a szakmai véleményem, hogy "fene tudja".
Azt meg lehet nézni, hogy mit gépeltél be jelszónak (nem mindenkinek 4 csillag, mint a PIN kód).
Citromail es regisztrációd van ? Ha igen amaddig ki nem dob a rendszer bejelentkezve maradsz , azután jelszó- email cím változtatással (nekem már felajánlotta a fórummotor) ujra be tudsz lépni
Csak egy butyuta kérdés. Mivel a Linux megkülönbözteti a nagy és kisbetűket, véletlenül sem lehet, hogy ilyesmi problémád van?
A kis- és nagybetű kérdés a fogadó oldalon (jelen pillanatban a HE szerverén) van vagy nincs kezelve, semmi köze ahoz, hogy a felhasználó milyen rendszert futtat.
Kipróbáltam, szerintem a user névnél nem figyeli a kis és nagybetűt, de a jelszónál igen.
Sokat nem vacakoltam vele, mert a fene se' akarja kizárni magát...
Az Opera böngészőt használom alapból az összes gépemen és az összes jelszavam az Operán belül szinkronizálva van.
Ez már abszolút kizárja a tévedést mert nem írogatok be semmit, automatikusan beléptet. 3 PC-n 6 oprendszer van, mindegyiken Opera böngésző és szinkron van. A másik pc-ről és laptopról a W10, a Manjaro és az Ubuntu és a mobiltelefonom is belép, az az 1 gép nem, error. Ha a név/jelszó hibás lenne akkor sehonnan nem tudnák automatán belépni a szinkron miatt, akkor mindenhol hibát dobna. Mintha azt a PC-t kizára volna a HE. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2023
Idézet: „ez a hiba a melóhelyi gépen 2 hónapja lett, egyik napról a másikra.” Ha a melóhelyi gépeden van csak ez a hiba, akkor nem kellene megkérdezned őket? Főleg hogy csak azon a gépen van, szóval nagyjából az egyetlen egy közös pont a sok oprendszer-sok böngésző esetében a mac-cím, amihez ha jól tudom weboldal nem is fér hozzá. A sok-sok általad felvázolt halmaznak a közöspontja a hobbielektronika weboldal és a géped olyan egyezősége, ami adatához maguk a weboldalak nem férnek hozzá tudtommal. Viszont mind a webcímet, mind pedig a géped belső hálózati adatait a munkáltatód ismeri. Egyébként a korábban ajánlott jelszó újraírást (új jelszóra) megpróbáltad? Akár beviteli eszköz probléma, akár tárolt jelszó probléma vagy félbeszakadt opera fiók szinkron probléma, akkor az új jelszó biztosan kiugrasztja a nyulat a bokorból. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2023
A melóhelyi fő routert és a 4 al routert én konfigoltam be 3 éve és azóta én menedzselem azaz én vagyok a munkáltató.
Ha MAC alapján bármi elkutyulódott, ami valószínűtlen, akkor a HE oldalra sem engedne fel, el se jutnék a jelszókérő felületre. Ma megyek éjjelre melóba, meg fogom nézni lanon, kilövöm a wifi adaptert a pc-be és bedugom kábellel. Az mac változás erősen. Ha semmi eredmény, megpróbálom a jelszóváltoztatást.
Erre varrjatok gombot...
Wifi lelő, bedugtam a gépbe egy lan kábelt meg a routerbe, ugyanabba amiről a wifit kapja. És simán beléptem...!! Erről a gépről írom ezt a hsz.-t. Valaki ezt meg tudja magyarázni? És, ezután vissza wifire és működik így is. Azzal a név/jelszóval amit a böngésző tárol évek óta. Ha valaki ezt nekem elmagyarázza annak fizetek egy virtuális sört vagy 3 gombóc fagyit. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |