Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nekem mind egy, DE NE OFFoljatok itt tovább
megértettem és bocsánat... ( akkor a hsz emet törölheted ha gondolod)
Építettem egy sima előerősítőt, egy csatornás. Mp4 lejátszó jelét erősíti kb. 4-5X-esen. Autós erősítőre lesz kötve, és azért mono, mert mélyládát hajt. Mellette található egy 78L05, ami 100mA-t tud kiadni magából, ez az mp4 töltéséhez kell. majd beforrasztom az USB aljzatot, ha megveszem hétfőn...
Sok-sok félbehagyott otthoni hobbista nap után (mert az ember amint elkezd kedvtelni, egyből csörög az a nyavajás telefon) végre elkészültem a tápommal
Élesztéskor sikeresen kiütöttem az OPA-kat, és már csak egy volt otthon, amit betettem a feszszabályozóhoz. Áramszabályozásból, és "előszabályozás"-ból sajnos hiányzik, de egy hónap után már hétfőig igazán kibírom Az előszabályozó csak annyi, hogy a trafó szekunder tekercseit kapcsolja sorba egy hiszterézis komparátor (kb. 2V hiszterézist hagytam neki). A képen egy 12V-os PC ventit hajtottam meg, nem kíméltem (volt húzat bőven) (szerk.: valaki mondja már meg mitől ilyen drága a helikális poti? majdnem hanyattcsaptam magam)
Szupi :kalap:
Melyik áramkör lakik benne ?
Egy próba után a Rádiótechnikás mellett döntöttem végül, elég jónak tűnik. A szekunder köri átkapcsolót meg rábiggyesztettem, nem mintha lenne esélye túlmelegedni, ekkora borda mellett. Nade minek fűtsön.
4A-re határoltam le, tranyónként 1A... sajnos elég silányak mostanában ezek a 2N3055 tranyók, így biztosra mentem. A lényeg az volt, hogy egy masszív strapabíró tápegységem legyen végre. Eleinte jaxley-el akartam előválasztani a feszt egy ellenállásdekáddal, de végül a helikális poti jobban megtetszett... izlések és pofonok :smoke:
Nagyon szép munka. Gratulálok hozzá. Remélem sok hasonló szép munkádban gyönyörködhetünk még.
Szeretném én, csak hát az idő... (igényes munkához meg az kell, jó sok)
Az elmúlt egy évben nem volt időm semmire. Szabi is nyaggat a CDROM-al, összekapartam, aztán most azt sem tudom mi a bánatot csináltam akkor Azért majd lesz belőle valami, de azthiszem amolyan útmutatás szinten, nem kész receptekkel . Nade ezt a tápot valaminek a kezdetének szántam. Motorszabályozásokkal akarok majd foglalkozni... amiből az Mcu sem maradhat ki
GRAT!!! Nagyon jó ez a kovidivi-miniamp amugy vasalni szoktad vagy fotózod?
Szép és igényes munka, látszik ,hogy nincs összecsapva! GRAT!!!
Köszönöm szépen Fotózom a nyákjaimat! Szia!
Sziasztok, végre valahára sok kín és munka után elkészült a pickit2 és az LCF mérő, sok sok köszönet a segítségért szlivának, trudnainak,wattnak a pickit2 épitésének csiszolásáért és persze Ferynek, Elég sokat dolgoztam rajta de mint utólag kiderült megérte mert nagyon jó kis kütyük. Volt egy két kisebb nagyobb probléma az építés során de végül volt amit magamtól és volt amit segítséggel sikerült megoldani, a pickit2 az a szilva féle változat, sokat nem tudok róla mondani, müködik, az LCF mérő az pedig az
Idézet: oldalon féle kapcsolás. A frekvencia és kapacitás mérés során igen jól teljesített, de az induktivitás mérésen még csiszolnom kell, de már alakulóban van. A menüt magam szerkesztettem át angolról magyarra, kis segítséggel amit szilva mester nyújtott. De beszéljenek a képek. „Everyday Practical Electronics”
Jól néznek ki, GRAT.
Igényes lett. :yes: Miért is vannak egy panelon? Üdv!
Köszi. Tulajdonképpen csakis abból az okból, mert egyszerre nyomtattam ki és vasaltam, majd beültettem és még nem választottam őket szét, olyan jól mutatnak együtt, de különösebb oka nincs. Előbb utóbb sor kerül rá.
Amúgy mondanál pár szót a tápról?Ezt a fajtát még nem láttam.Köszi....
huuu Doncso elvtárs!
b...szki ez nem semmi, te ilyet tudsz? Szép igényes munka, ügyes vagy. Mikrohenryt is tud mérni?
Helló!
Most szét kellet szednem a slusszkulcsot, amibe egy erősfényű fehér ledes lámpát építettem. Sajnos elszakadtak a trafó kivezetései tőből. Újra is kellet tekerni. Most le lett mind a trafó mind a kivezetései forró ragasztóval ragasztva, hogy fixen álljanak a kulcs belseléyben és ne szakadjon el semmi. Az áramkör egyébként hihetetlenül egyszerű. egy kis oszcillátor ami ami akár 0,5V ból is meghajt egy fehér ledet. és csupán egy tranzisztorból egy ellenállásból és egy kis trafóból áll. üdv.
Bocsi, de így ez mire jó?
Vagy csak látványelem?
Gondolom hogy világítson vele
Köszönöm. Persze tud mérni uH-t is, de még dolgozom a pontosításán. De nem rossz kütyü. Frekvenciát még nem tudom mennyit tud, 1 MHz-et biztos, kapacitást pedig 6800µF-ig tudmérni, automata méréshatár kiterjesztésel.
Üdv: Doncso
Próbálj meg sötétben a kulcslyukba találni fény nélkül. Ha van kis irány fényed akkor mindjárt egyszerűbb, így ezzel meg meg tudod keresni hova dugd a kulcsot.
[off]
Idézet: „Próbálj meg sötétben a kulcslyukba találni fény nélkül.” És a lyuk érzék
Helló!
Igen, pontosan, világítani vele. Gyárilag is lett volna benne valami, de csak a helye volt meg, így aztán beleépítettem ezt. Így meg mindig van kéznél egy kis apró "zseblámpa". Sötétben könnyebb a kulcslyukba taláni.
Nekem azt mondta az apukám, hogy ha nem találsz bele, meg kell nyálazni... Kép: Hivatkozás
Na de Viktor barátom!
Itt ifjú tejfeles szájúak is vannak... |
Bejelentkezés
Hirdetés |