Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ne is mondd! Jó párszor vettem ott ebédre valót.
Lehet nem népszerű vélemény, de
Idézet: „Nincs fél adag, ne szórakozzunk már! „A Mercedes szalonban adnak félautót?”” Alapon félkg fölötti adagok miatt erős lehúzás, mivel minden kgra megy és nem mindenki megy teljes családdal vagy van úton hazafele. Prágában is csinálják ezt, ott Old Prague Ham Scam néven fut. Persze eleinte még csak emberes adagok voltak, de utána már raklapméretű adagokat adtak és a minőség sem tartható monitor méretű hús adagoknál.
Az a probléma, hogy ami dűbelt eddig vettem, abba nem lehet "tipli szerűen" csavart hajtani, vannak dolgok, amiket "hagyományos" tiplibe hajtott csavarral lehet csak felrakni.
De mi a csavarod, amit nem tudsz beletekerni?? Hagyományos csavarhoz van ez a cucc is.
Egy párszor mi is vettünk ott kaját. Csak amikor elromlott a minőség, akkor mondtam, hogy hanyagolni fogom. Az, hogy ugyan abban az olajban van minden kisütve és a hatalmas méret miatt mire belül átsült a cordon bleu, addigra égett volt kívül - na ez nem használt a minőségnek. S persze a szalontüdőt is sikerült úgy elkurjantaniuk, hogy ehetetlen volt.
Mondjuk ha csak annyit haladt volna a korral, hogy bankkártyát is elfogadott volna, már egyszerűbb lett volna, de persze a SZÉP kártya elfogadásról ne is álmondjunk... Miután volt róla pár cikk, kisriport, emelt egy egészségtelent az árakon és persze minden kilós ár volt, de úgy, hogy hatalmas méretűek lettek az adagok is, így egy-egy alkalommal egy tizest lazán otthagytál. Nem használt neki a tévés-internetes népszerűsítés.
"Ilyet adtak" ez a gipszkarton tipli (nem lőtt mellé az eladó) pont jó bele a giszkarton csavar ...
Aranydrága fórumtársam: ezt bizony arra találták ki, hogy hajthass bele csavart. Hogy megtaláld a módját, kerestem neked haszutmellémafort (mert tovább tartana elmondani)
De a boltban is elmondták volna, ha megkérdezed tessék parancsolni De itt van kiemelt kép is, ha nem görgeted végig a lapot.... A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2023
Oh, köszike.
Behajtó szerszámot vettél hozzá? Azért van így kialakítva, hogy a kereszt alakú horonyban a megfelelő profilú behajtót bedugva úgy tudd becsavarni a gipszkartonba, hogy se a tipli, se a gipszkarton ne sérüljön. Aztán ha tövig behajtottad, akkor megfelelő átmérőjű csavarral tudsz rögzíteni rá bármit.
( Ha csavarhúzóval gányolod be, akkor az szétbarmolja a hornyot, meg az ide-oda billegéstől a gipszkarton is kiporlik, és akkor tényleg alkalmatlan bármire. )
Behajtó szerszámot "grátisz" adta hozzá az eladó, mikor vettem a 10db dűbelt.
Na, akkor már nincs akadály
Harmadik ember negyedjére mondja, akkor már elhiszed.
Amúgy nem kell a speciális bit hozzá, de hasznos. Mint látod a nagyon komplikált leírást is, a csavart úgy tekered bele, hogy beletekered. De jól lehúzhattak, ha a bit ingyen volt.
Egy régi lámpát már feltettem, kizárólag dűbellel, érzésre elégségesen meg lehet húzni a gipszkartonban. De a többihez már kénytelen leszek csavart hajtani a dűbelbe.
Mi az, hogy kizárólag ezzel? A fal síkjáig betekered, hova raktad a lámpát. Nehezebb rosszul használni, mint jól. Betekered, a pereme megfeszül a papíron és megy bele a csavar.
A lámpa lukján keresztül hajtottam be, mintha a dűbel lett volna maga a csavar, így értettem, hogy kizárólag ezzel. De ezt mással már nem tudom megtenni, mert vagy kicsik a lukjai, vagy csavarfejre kellene akasztani.
Végül ilyen fém dűbelt vettem (legalább mindegyikhez járt egy-egy csavar is), mert ilyen gipszkartonba való tipli nem volt.
Leszedtem a karika akasztókat a falvédőről, tépőzár bolyhos felét rávarrtam teljes hosszban, a horgos felét meg ráragasztottam egy vékony lécre, azt pedig hagyományos módon a falra csavaroztam.
Nem látszik se a tépőzár, se a léc, szép egyenes a teteje, ha le kell szedni mosni, akkor csak letépem
Ez lényeges jobbféle megoldás, de mennyit költöttél a falvedő projektre így? Meg nem létezik nem tudsz csavart tekerni valamibe, ami arra van kitalálva.
Nem csak a falvédőhöz megy ez, teszek ám fel lámpákat, képkereteket, stb., de "ezervalamennyi" forint volt a 10 fém dűbel, a műanyagok is valami filléres tételek voltak, nem kell aggódni.
Ebbe viszont be lehet, mert a középső nyílás akkora, hogy belemegy a reiser csavar. Bővebben: Link Nem tudom, miért adtak neked olyat, amibe nem lehet csavart behajtani...
Már mindegy, majd jó lesz valamire. Ami fém tiplit utána vettem, az legalább csavarral együtt van és jó arra, amire kell.
Sziasztok!
Lányomnál szétszedtem egy régi Vesta tűzhely sütő ajtaját, hogy az üvegét rendesen le tudjuk takarítani. Az ajtóban vékony (kb. 1 cm vastag) és rossz állapotú fehér anyag van hőszigetelés gyanánt. A fogantyú mögött alufóliába csavarva kb. ugyanaz néhány vaslemez kíséretében. Lehet ilyen hőszigetelő anyagot valahol venni? Vagy jó ha üveg vagy kőzetgyapotot teszek be pótlásnak (ez van itthon)? Mondjuk az üveg vagy kőzetgyapot darabokat én is alufóliába csomagolnám, hogy ne tudjon por formájában kijönni. A gombok is kriminálisak, nagyon könnyen lejönnek. Valamelyikből hiányzik már a támasztó lapos rugó lemez. Mivel érdemes ezeket rögzíteni (esetleg felragasztani)?
Lehet kapni ilyet: Hőálló tömítőzsinór
De hőálló szilikonon is el lehet gondolkozni. Ha pesti lennél, ez utóbbiból tudnák is adni egy bontott tubust. Tekerőgombot én biztosan nem ragasztanám fel, még ellenségemnek sem. Csak van valami a "lomosban" amiből ki lehet vágni egy akkora darabot...
Köszönöm az ötleteket!
Az ajtóban lévő hőszigetelésnek gondolt valami kb. 1cm vastag lap vagy inkább szövet vagy pokrócszerű anyag. Nem az ajtónak a tömítése záródáskor, vagy az üveg tömítése az ajtóhoz, ezek nagyjából rendbe vannak, hanem az ajtó testében van, ezért gondolom hőszigetelésnek. Maga az ajtó kb. 3cm vastag, kettő zománcozott fém lemez adja borítást. Ezek között van ez a viszonylag vékony valami, amit pótolni/kiegészíteni gondoltam.
Szerintem pótolhatod kőzet vagy üveggyapottal. Az eredeti valószínűleg vala mi azbeszt alapú lemez volt, ami ma már ellenségnek számít.
Én valamiért automatikusan arra gondoltam, hogy az üveg lötyög.
Sziasztok
Nem tudjátok, hogy miért nem veszik át a rossz savas akkumulátorokat a hulladékkereskedők? Még jó, hogy megnéztem a webes felületükön, hogy ugyan mennyit adnak érte és látom... pontosabban nem látom, az akkumlátort, havertól megkérdezem, állítólag sehol nem veszik át. Indoklás nincs
Politika... A MÉH telepes "hulladékokra" is rátették a mancsukat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |