Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Mostanában mind a youtube vagy épp bármi videó tartalom fogyasztásakor de akár a tv adásoknál is ugye tolják bele a reklámokat ezerrel. Ez még annyira nem is probléma viszont valami őrült módon megtolják a reklámok hangerejét a videóhoz képest. Régebben olvastam valahol erről az avl-ről ami ugyanarra a hangerőre szedi le hangerőt így nem kap frázt a jóember mikor berobban egy reklám. Ki mit tud róla ? Esetleg egy ilyen kis eszközt lehetne-e építeni amit a hangjel útjába beiktatunk és kapunk egy fix hangerőt ami állandó és nem kap frázt az ember egy reklámblokktól.Persze ezt úgy hogy nem tesszük agyonra tönkre az audio jelet.
Ez csak a youtubra lehet releváns de ez nem a reklámokra vonatkozik hanem a videó tartalomra.
De még ott van a tv adásoknál ugyanez.
Ez egy teljesen jó téma!
Nem is tudom, hogy lehetne ezt tényleg jól megcsinálni!? Milyen időállandókkal, beállításokkal fusson a kompresszor, hogy ne vágja tönkre a filmet, de a reklámot időben "észrevegye" ? Egy ideje már gondolkozok rajta, de eddig csak az a megoldás született, hogy a TV-t csak filmajánlónak használom, aztán irány a torr!
Én azon gondolkodtam hogy mivel a pc hangerejét én nem szabályzom ergo max-ra csavarva az jön ki aminek ki kell jönnie és keverőpult van utánna , valahogy a kettő közé építeni egy dinamikakompresszor szerűséget ami a jelszintet állandóan tartja. Ha alacsonyabb akkor békénhagyja ha meg túl magas azt leszedi egy állandó jelszintre.
Nos ez még talán a pc kihangosításakor meg is oldható de hogy tv-nél hogyan megoldható azt nem tudom. A set-top box-ok álltalában manapság hdmi-vel csatlakoznak ami ugye digitális jel és abba belenyúlni hát nemhiszem hogy egyszerű. Sima scart vagy kompozit összekötésnél még talán megoldható is lenne. Jár az én agyam is mint a vekkeróra mert halálra idegel hogy nézek valami film félét mondjuk net-ről és időszakosan belenyomja a reklámot aminek olyan hangerőt adnak hogy aki még alszik is felriad rá.
Meghekkelhetö a digitális hangcsatorna hangereje is !!!
Egyszerüen a hangszórók csatlakozóvezetékéhez kell hozzáférni és összetákolni valaminö áramkört ami bizonyos feszültségszintnél elkezdené shöntölni a hangszóróba jutó áramot ... Hát ez szép feladat, agyaltam ezen de én feladtam. De talán másnak sikerülhet! Na itt egy rajz a témához megfelel:
Ez is hasonlo csak olcsobb
BA3308 IC-vel vagy KA22241 IC-vel müködnek. Egy tranzisztoros kapcsolás is létezik: |
Bejelentkezés
Hirdetés |