Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1124 / 1176
(#) antiktelefon válasza img hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Ha az ic nem tud ilyet, akkor a lámpa kuka. Ha az ic tud ilyet mégis, akkor lehet hamis vagy az nc.láb csinálja. Egy nc lábát kifejezetten alkatrészen át bekötni furcsa döntés lenne.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Ugyanezt írtam én is, feljebb.
(#) majkimester válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Van egy stcs1a változata is az IC-nek, ahol a n.c. láb helyén SLOPE - Capacitor for slope control láb van, egyébkén azonos.
(#) img válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Ha az IC nem tud ilyet, akkor jön a MacGyver-es megoldás a tápját megszakító nyomógombbal (mert, hogy a kérdező azt írta, hogy a táp megszakításával lehet az üzemmódját váltani).
(#) Horvath65 hozzászólása Júl 27, 2023 /

Üdv a csapatnak! Mellékeltem két képet. Nem találok hozzávaló elemeket. Az izzó oldalán 4,5V 0,2A szerepel, de nagyon olvashatatlan. Kimértem 3,2V-nál és 0,21A, ezek szerint jól olvastam le az izzót, nem tekertem feljebb a tápot. Akkor ennek a tükrében nekem szükségem lenne két 1,5V-os elemre aminek a hossza 37mm(?) az átmérője max 20mm ami talán inkább a 18mm lehet. Abban kérem a segítségeteket, hogy ilyen fizikai paraméterekkel ismer-e valaki 1,5V-os elemet. Vagy, hogyan tudnám akksira kiváltani? Az akksi tartó 40x35mm és 20mm mélységű. Ez vagy valami hasonló jó lehet-e, a teljes töltéskor 4,2V remélem nem küldi el az izzót. Ezt az akksit miről és hogyan lehet tölteni? Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2023
(#) nedudgi válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Ez éhgyomorra CR123 vagy rcr23 méretre hajaz. Miben van ilyen?
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Egy lista.
Használni kell, vagy demózni?
(#) antiktelefon válasza Gafly hozzászólására (») Júl 27, 2023 / 1

Ez nincs benne.
Bővebben: Link
De ez ami neki kell szerintem a kettészedhető 3V-os elem lesz, ami az univoba is kell meg a postai műszerekbe.
(#) Horvath65 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Helló! Ha elmondom kiröhögtök! Ez egy kb. 6-7cm átmérőjű a cilinderrel együtt kb. 12-14cm magas petróleumlámpa imitátor. A főnökömé...
(#) Horvath65 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Amit linkeltem akksi nem játszhat? ( ez )
(#) nedudgi válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 27, 2023 / 1

Szerintem másik izzó kellene bele, és egy RCR123A akku. Egy 6,3V skálaizzó például jó lehet.
Nem röhögök, mert hasonló kérést én is kaptam már.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2023
(#) Gafly válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 27, 2023 / 1

(#) Horvath65 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Köszönöm, de nem az enyém meg kell kérdeznem. Mivel hajtanád meg ami bele is fér?
(#) pipi válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Üzemi feszültség 3...5V, csak találsz valami elemet ami befér... A fogyasztása kb20mA...
Driver nem kell, benne van, esetleg tehetsz egy kis soros ellenállást
(#) Horvath65 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 27, 2023 / 1

Helló! Ezt nem értem. Termékleírás
Nem felhasználható zseblámpához,vakuhoz volfrámszálas izzóval! Innen: https://www.akkuk.hu/pid00003/Akku-Info/1.70.STD.999.15,Helyettesit...vD_BwE
(#) nedudgi válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Jogos a kérdés.
(#) gg630504 válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

Valószínű túl nagy a belső ellenállása.
a) nem képes nagy áram leadására, lecsökken a kapocsfeszültség, nem izzik az izzó
b) nagy kisütőáramnál felmelegszik és tökre megy, saját maga felizzik
c) nagy kisütőáramnál nem vehető ki belőle a névleges energia
d) ?
(#) ttindian válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

Hello. Az elektromos cigaretának max egy 3,5cm hosszú akkumulátora van , a vastagságát adja a cigaretta típusa, 3,7 V . Már kukában is találsz eldobott cigarettát.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2023
(#) ttindian válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 28, 2023 / 1

Tőltésvezérlés rendelhető vagy lebontod egy régi telefon aksiából ,szintén találsz kukában már. A képen látható aksiból. Az érdekes az,hogy már van LED is amely imitálja a gyertya pislogását.
(#) ttindian hozzászólása Júl 28, 2023 /

Ujra én köszöntelek. Szétbarmoltam egy hasonló kődlámpát. Csak remélni merem ,hogy ugyanaz az IC ( 1053 c c12A amit ti is belinkeltetek mivel az en próbálkozásom nem működött) mert nincs ráírva típus. A led ugyan az, a működése is , csak nincs meg a strobo hatás . A bekötése is nagyon hasonló( mellékelek képet ). Szó sem lehet nyomogombokról . Rövid és hósszú fényre lesz kötve , mert ezt tudja mind a két típus , csak nem rajzoltam be a negatív ágra a tranzisztoros átváltást. Motorozás közbe nem leshetem melyik fele diszkozik.
(#) nedudgi hozzászólása Júl 28, 2023 /

Magyarázom a bizonyítványt.
RCR123 adatlap.
Ez a méret gyártótól függően különböző paraméterekkel bír. Jobb azt az akkut beletenni, ami belefér.
(#) antiktelefon válasza ttindian hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

Hahó! Már írtam, nem akarod megnézni a not connected lábra miért megy ellenállás?
(#) ttindian válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

Vagyis vegyem ki???
(#) majkimester válasza ttindian hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

ITT irtam miért lehet ott alkatrész. Az nem felelős a villogásért.
(#) antiktelefon válasza majkimester hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

Ez igaz, de ő ellenállást rajzolt oda, nem kondit. Vagy a rajz a rossz vagy valami kínai ic másolat, amiben másra használják a plusz lábát. De ha eredeti ic, akkor nem villoghatna és azt mondja a led villogás nem hiba szerű, túl sok más ötletem nem lenne.
(#) ttindian válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

Szia. A rajzokal nem tévedtem. A villogás ( nem tudom miért ) alap a motoros kődlámpáknál, az autoknál nem. Sok videó van ahol a cree ledes kodlámpákat herélik meg . 2 rajzot fenyképeztem le , az egyik motoros a másik autos . Amely nem villog azon nincs kód, csak sejtem hogy azonos meghajto, ugyanis a led és a táp ugyan oda van csatlakoztatva . Bővebben: Link , a jobb amely nem villog.
(#) antiktelefon válasza ttindian hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

Mi az alkatrész az nc lábon és mi az értéke? Ami nem villog az látod hogy az nc labon testre van húzva. Miért nem nézed meg, már harmadszor írom és megerősítetted, hogy ellenállás van rajta, nem kondi, mert a rajzon is az van.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2023
(#) Gafly válasza ttindian hozzászólására (») Júl 29, 2023 /

Aludva a dologra, szerintem sikerült megvilágosodni. Valószínűleg nincsen ezzel a ködlámpával semmi baj, pont így lett kitalálva.
Motoron ködlámpa eléggé haszontalan, mert használni értelmesen nem lehet. Pocsék időben normális ember nem motorozik.
Tehát amikor az ember vadulni akar, akkor felkapcsolja a ködlámpát és tolja ezerrel a belső sávban. Ha mégsem kotródnak félre, akkor megnyomja a gombot, és folyamatosan villog rá, ameddig mégiscsak nem teszi ezt. Ködlámpa használata.
Ahogyan antiktelefon is írta, szerintem le kell forrasztani azt az ellenállást az NC lábról és kideríteni a viselkedést.
Valamint lehet kapni boltban IC-t is, azzal szerintem nem fog villogni. Bővebben: Link
(#) KBal76 hozzászólása Júl 29, 2023 /

Sziasztok, tudtok errôl valami infót, mibe való lehet ez?
Nem találtam semmi kiemelkedô paramétert, ami indokolná azt az árat, amit aukciós oldalakon kérnek érte. (Amit találtam: 8 bites D/A, 40MHz beállási frekivel.)
(#) Hp41C válasza KBal76 hozzászólására (») Júl 29, 2023 / 2

Datel 1980 200C oldalától.
Következő: »»   1124 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem