Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3504 / 3586
(#) Tomi20 hozzászólása Aug 11, 2023 /
 
Sziasztok

Nem értek a videózáshoz, van két egyforma hosszú felvételem, .ts kiterjesztés, eltérő felbontással, és a nagyobb felbontásúnak alacsonyabb sokkal a bitsebessége, miért van ez?
(#) bbb válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 12, 2023 /
 
Mert így állították be a tömörítést. Ahova sikerült húzni a csúszkát, abba a tartományba fog tömöríteni a program.
(#) mnyugger hozzászólása Aug 12, 2023 /
 
Van e valaki aki járatos a Szentes - Szolnok közti vonatjáraton?
(#) sany hozzászólása Aug 14, 2023 /
 
Én csak kíváncsiságból kérdezném.
Egyre több helyen vannak napelemek, a nagy kékek. Ezek a napelemek meddig bírják kb., hogy ne mattuljonnak be?
Na jó, gondolom lehet polirozni, stb...
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Maga a napelem az nem lesz matt, az akár 30-35 évig is termel ha nem tépi le a szél vagy veri szét a jég. A felületén lévő üveget az eső javarészt lemossa, amit meg nem tud róla lemosni azt időközönként le kell róla mosni, mint ahogy az ablakot is meg kell pucolni néha.
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Csak a kis napelemes lámpáról jutott eszembe. : ) Van olyan, amelyik már több mint kb.8 éve kin van. Persze tudom, nem egy kategóriák.
(#) Alkotó hozzászólása Aug 14, 2023 /
 
Átalánydíjas gázár kapcsán érdeklődöm a témában tőlem jártasabbaktól. (MJ helyett inkább m3-t használok, és kerekítek a számításoknál.)
Az éves olcsó gáz 1729 m3. Ha pl. én ehhez képest 2000 m3-t fogyasztok egy évben, akkor a havi átlagom 166,7 m3. Ebből a havi átlag kb. 144 m3 olcsó + 22,7 m3 drága (lenne?!).
És valóban, a számlákon minden hónapban 166,7 m3 a teljes mennyiség, de ezen belül a két gázfajta aránya szélsőséges mértékben keveredik, azaz, kb 15.000 és 150.000 (tízszeres szorzó!!!) kapom a számlákat.
Beszéltem az ügyfélszolgálattal, de ott nem sikerült érdemi információhoz jutnom, mindig csak ugyanazt a 3 mondatot szajkózta (kb. jelleggörbe + eltérő napok a hónapban + gázár változás), és nem érdekelték az érveim.
El tudom-e azt valahogyan érni (valamilyen beállítással), hogy nekem minden hónapban azonos legyen a két gázfajta aránya, vagy ha nagyon kukacos akarok lenni, akkor a teljes mennyiség 1/365-ödének a hónapok napjainak számával történő szorzata? Ettől azt várnám, hogy nagyjából a számlák összege egyenletes lenne, és nem tízszeres.
Már azt sem értem, az átalányt fizetőknél miért nem az általam is keresett verzió az alapbeállítás, sőt talán ez a kombináció egyáltalán nem is szerepel az alapszerződésben.
(#) reloop válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Szia! Úgy tudom, ahol a szolgáltatói szerződésben csak a fűtés van megjelölve felhasználási célnak, ott jelleggörbe szerint számláznak. Nálunk vízmelegítés és főzés is be lett írva, a havi számláink azonos összegűek.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2023
(#) Alkotó válasza reloop hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Azt nem tudom nálunk milyen a szerződés, de mi is gáztűzhelyen főzünk, és a vízmelegítőnk is gázos. Hogyan tudom meg mi van a mi szerződésünkben?
(#) game4812 válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
A lineáris jelleggörbét kell választani, az oldal alján írnak róla.
De ha átalánydíjas, akkor nem teljesen mindegy?
MVM
(#) reloop válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Sajnos nem olyan egyszerű mint gondoltam. Itt egy cikk, amiből azt szűröm le, hogy az átlag felett fogyasztóknak odaverik a piaci áras díjat az adott jelleggörbének megfelelően.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Valószínűleg két számlád lesz/volt nagy összegű, a többi nem (annyira). A piaci áras fogyasztást júniusban és júliusban számlázzák ki. A panaszod alapján neked az ábra szerint osztják el az összegeket.
(#) Alkotó válasza game4812 hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
A gondot éppen az okozza, hogy azonos gáztérfogat esetén is akár tízszeres szorzó jellemzi a havi számlákat. Tehát nem átalánydíjas hanem átalány térfogatos a számlázás.
A linkedet alaposan tanulmányoztam már korábban is, és éppen arról szól az egész, milyen elvekkel bonyolítják halálosra az elszámolást. De még kísérletet sem tesznek arra, hogy nagyjából egyenletes legyen a havi számla összege (és amit nem akarnak, azt nem is fogják elérni).
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Valójában én tisztán látom miért magas a két utolsó számlám (pontosan azért amit linkeltél). De azt szeretném elérni, hogy ne így legyen.
Mivel nekem nehézséget okoz egy tízszeres számlát kifizetni, ezért keresem azt a megoldást, ami elengedi ezt a jelleggörbét, és valóban "átalányt" számol, mert éppen ez lenne a fogalom funkciója.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Decemberi leolvasás esetén, legalábbis az ábra szerint, úgy működik, ahogy szeretnéd. Valószínűleg ezt telefognon nem tudod elintézni, be kell menned a szolgáltató egyik irodájába. Az, hogy ott tudnak-e segíteni, pontosabban lehet-e módosítani a dolgot, majd megírod. Szurkolunk!
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2023

December.jpg
    
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Aug 14, 2023 /
 
Azt nem értem, miért kell a bűbáj, a mágia, és a komplikálás. Az átalány miért ne lehetne átalány, mert ha az lenne, akkor bármikor lehetne a leolvasás.
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Igazad van, a múltkor nálam is kiverte a biztosítékot, hogy találtam a postaládába egy sajtpapírt, hogy nem sikerült leolvasni és lefényképezni a villanyórát.
Lelkük rajta, majd tetszenek szólni előre következő alkalommal.
Papíron rajta, hogy megkíséreljük, ekkor és ekkor 8...12 között. Évente kötelező lefényképezni a mérőt.
Hurrá, na végre, tudok róla.

Ami a lényeg: De ha letölti az applikációt a WEB lapunkról, akkor ez ön is megteheti.
Értsd:
- Mobilomra le kell tölteni egy applikációt.
- Lecsutakolom a villanyórát, leveszem a mágnest és lopótököt.
- Csinálok egy szelfit.
- Minden OK egy évig.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2023
(#) SzilCsong hozzászólása Aug 15, 2023 /
 
Sziasztok

Keresek nagyon-nagyon-nagyon sűrű zsírt.
Nem kell hőállónak lennie.
Csigahajtást akarok kenni vele.
Ismer valaki ilyet?
(#) Gafly válasza SzilCsong hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Mekkora kiszerelésben?
(#) SzilCsong válasza Gafly hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
kenőcs nagyság is jó
(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Milyen anyagból van a csigahajtás, amit kenni szeretnél? Fém / műanyag? Fémhez a megszokott gépzsír jó lehet, műanyaghoz meg teflonos szilikonzsírt tudom ajánlani.
(#) SzilCsong válasza bbb hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Fém/fém ezeket kilőttem, nem elég sűrű.
(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Hol akarod alkalmazni, milyen körülmények között, mekkora forgási sebességgel, zárt, vagy nem zárt rendszer?
(#) elektrorudi hozzászólása Aug 17, 2023 / 1
 
Egy kellems meglepetést szeretnék veletek megosztani. A topic címe ellenére egy kicsit elektronika, de máshová nem fért volna be.
Történt egyszer, hogy egy magyar viszonteladó sráctól vettem egy Ketotek KT88 hőmérséklet kapcsolót. Hónapokig ki sem próbáltam, de három hete kellett valamire, így elkezdtem (volna) használni. Azt vettem észre, hogy 1-2 óra múlva a kijelző elsötétült a relé nem működött, nem kapcsolt. Garancia nincs, gondoltam, belenézek. Hátha a táp... Úgy is volt. A benne lévő kapcsolóüzemű kütyüt kidobtam, és egy külső 12V-os tápról használtam tovább.
Mérgemben, gondoltam, írok a Ketotek-nek egy panaszlevelet, úgysem válaszolnak. Másnap megérkezett a válaszlevél! Kérték, hogy pontosan írjam meg a rendelésszámot, számlaszámot stb. Válaszoltam, hogy olyanom nincs, mert egy viszonteladótól vettem, számla nélkül, és lefotóztam a beépített (akkor éppen működő) készüléket. (Mert, azt nem írtam nektek, hogy egy idő múlva visszakapcsolva, ismét működött egy darabig, majd megint nem.) Ezt a válaszlevelet 2023.07.31-én írtam meg. Másnap jött a válasz, hogy adjam meg az elérhetőségemet, mert küldik az új készüléket!
Ma, 2023.08.17-én délben meghozta a TNT az új készüléket!
No, erre varrjatok gombot!
(#) zolika60 válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Tehát mégis volt rá gyártói garancia.
(#) elektrorudi válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Igen is, meg nem is. A gyártói garancia érvényesítéséhez is szükség van valami bizonylatra. Nekem semmim sincs. Másrészt, ilyen kis értékű kütyü esetében, nem szokott a gyártó ilyesmivel foglalkozni. Úgy gndolom, inkbb Sarah Wu kisasszony jóidulatán múlt a dolog.
(#) Jonni válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Nagyon jól jártál !!! Ezt a korrektséget több gyártó is alkalmazhatná. Mindez ingyen volt?
(#) Suba53 válasza elektrorudi hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Vannak cégek, amiknél a saját renoméjuk fontosabb, mint holmi bizonylatolás.
Tudják, hogy nem a gagyi szegmensben dolgoznak, jó a minőségük, és az ilyen hozzáállással csak növelik a bizalmat saját irányukban.

Pár éve egyik kollégámnak eltört a Fiskars metsző ollója. Papír, számla már nem volt meg.
Bement az egyik Fiskars termékeket is forgalmazó szaküzletbe, hogy vegyen egy másikat, mert amúgy nagyon jó volt a cucc. Ott elmondta, hogy mi a szitu. Azt válaszolták neki, hogy hozza be a törött darabot, és kicserélik egy vadi újra. Semmi számla, bizonylat, semmi ráfizetés.
Másnap megvolt a vadi új szerszámja. Egy ilyen sztori többet ér, mint bármilyen reklám.
(#) sany hozzászólása Aug 18, 2023 /
 
Hi-hi.
Ti nálatok is a településeteken is van olyan barkácsbolt, amelyikbe beléptek és már azonnal ott terem az eladó? - "Miben segíthetek?". Jó tudom, kedvességből van.
Vagy ez csak helyi szokás. Lehet engem zavar, de nem tudok szétnézni bent, nyugodtan.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Van, és néha tényleg zavar -ha valóban csak körülnézni mentem be.
Van egy még érdekesebb: ha valamit valóban keresek, akkor az idősebb bácsit kell megkeresni a vasboltban. A nénit a méteráruboltban (aki több véget elédtesz, és papíron kiszámolja). De fóliát a papírboltban is néni adott, a többiek csak töltelékek voltak (pedig ők zaklattak tényleg a "miben segíthetek" dumával.
Következő: »»   3504 / 3586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem