Fórum témák
» Több friss téma |
Első olvasatban azon gondolkodtam el, hogy dinamikus, vagy kristály PU?
Második olvasatban, meg azon, hogy nem csak tű kell-e bele? Mindkettőre vannak tippjeim. Szerintem nézd meg előbb, mielőtt veszel bármit.
VM2101 MM, ez kiderült. Ha csak tű kellene hozzá, azt sem érdemes keresni hozzá.
Helyette AUDIO TECHNIKA megfelelő, jobb... A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2020
Köszönöm a válaszokat. Ezen elindulva találtam egy olcsóbbat is. Azt írják, hogy az AT91-nek az utódja. Gondolom, hogy akkor ez is megfelel(het) nekem. (Természetesen nem azon a pár ezer forinton múlik a dolog. )
Bővebben: Link @Gafly köszi az ötletet. Gyakorlatoztam az eredeti betéten. De az a gyanúm, hogy az is hibás, sérült. Ezért vennék egy komplett másikat. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2020
VM2101 az megvolt, csak a csere PU ára...
Én szemrevételezném előbb a készüléket, mindenképpen. De ha ez már megtörtént, és tényleg új PU kell, akkor hajrá... De akkor megoldódni látszik, szerintem felesleges sokkal többet ragozni. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2020
Ez is jó, jobb mint az eredeti ami benne volt!
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2020
Javasolt csere, olcsóbb és jobb mint a VM2101.
Audio-Technica AT-VM95C-re esett a választás. Ma beszereltem. Szépen "muzsikál". Másnak is tudom ajánlani ezt a típust. Köszi még egyszer a segítséget.
Szerintem is jó választás, hangzásra és élettartamra is jobb mint az eredeti volt.
Üdvözlet Mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek CS29 (CS24) hangszedő tűje Tesla lemezjátszóba? Előre is köszönöm!
Sziasztok, segítséget kérek:
Fiam vásárolt a Tesla NC 430 lemezjátszójába az eredeti hangszedőjét cserélendő egy ORTOFON OM 5E pickupot. Hogyan kell a headshellben helyesen beállítani a pickup pozícióját? Ugyanis a pickupnak a csavaroknál van pár mm csúsztatási lehetősége. Állítólag erre létezik valamilyen beállító kártya? Köszi előre is a segítséget!
Időközben találtam valamit:
https://www.youtube.com/watch?v=SDrTAxv2-SQ Remélem, erre gondolhatott a gyerek!
Ez jó lehet, de ha egy mód van rá, akkor ne a kőműves bácsi videója alapján csináld.
Sziasztok,
Tesla NC150 lemezjátszóhoz keresnék tű-t vagy komplett hangszedőt, Mit tudtok ajánlani? Nem igazán találtam el a típusok között Köszönöm!!
Pedig "eltalálni" egyszerű!: Bővebben: Link
Beszerezni...működőt...olcsón...kb. lehetetlen.
A TESLA VM sorozatú hangszedői nem a remek hangjukról voltak híresek Ezekhez ráadásul jó vay gyári állapotú tűt találni, elfogadható áron...Reménytelen.
Venni kell egy ÚJ olcsó, belépő szintű AUDIO TECHNIKA hangszedőt, megbízható helyen. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2022
Elbizonytalanodtam. Lehet, hogy ugyanazon lemezjátszót gyártották kristály és mágneses hangszedővel is? https://www.phono.cz/bazar-elektroniky/tesla-nc-150
Vagy csak van pár buherált "tuningolt" példány. Igazad lehet. Bocs. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2022
Van rá magyarázat! A NC-150 egy dobozolt HC-15-ös chassis.
Eredetileg a VK pick-up volt benne egy darab átalakító lemezdarabkával, amely eltávolítása után betehető a mágneses hangszedő : "...for MM pick-up, standardly mounted reduction with stereo crystal pick up VK4302" A kérdező megmutathatta volna a meglévő hangszedőjét, akkor nem futunk fölösleges köröket... A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2022
Ha MM hangszedő van benne: ez jó hozzá
Ennyire ne szaladjunk előre...
Idézet: „keresnék tű-t vagy...”
Ha kiderül, hogy kristály/piezo "hangszedő" van benne, akkor talán a komplett hangszedő cseréje a jobb megoldás (sok "korhadó" belsejűt láttam már!): Bővebben: Link
Ha MM van benne ez a legolcsóbb megoldás, amennyiben nem, akkor átalakítás vagy kuka....
Köszi a Segítséget!
Jövő héten jut el hozzám a lejátszó, megnézem milyen állapotú, és hogy érdemes e cserélni, átalakítani. Köszi Mindenkinek!!
Üdvözletem mindenkinek!
Nem tartom valószínűnek, hogy nem volt még ilyen kérdés, de sajnos nincs most időm végig olvasni a sok hozzászólást. Másrészt, az sem biztos, hogy ma már aktuálisak amiket ma olvasok. Lányomnak a Tesla lemezjátszója elég "repedtfazék" hangon szól. Valahogy nem az a szép tiszta hang. Úgy gondoltam, hogy vennem kéne hozzá egy új tűt. Hátha szebben szól vele. Tudom, hogy nem éppen a legszakszerűbb megközelítés, de sajnos magamra kell, hogy hagyatkozzak.8És esetleg a tanácsaitokra) Aki ezelőtt csinálta, szerintem nem vett eléggé komolyan ezzel a régi lemezjátszóval. És szerintem nem is fogok találni olyan embert, aki komolyan vesz. Recsegtek a potik, meg puffogtak a kapcsolók. Mondtam neki, hogy csinálja meg, vagy cserélgesse ki őket. Erre átalakította közvetlen kimenetesre, hogy lehessen külső erősítőről hallgatni. De most meg olyan zajos lett hogy a kedvem ment az egésztől. Még jó, hogy a lányomnak így is tetszik. Szóval, a kérdésem az lenne, hogy a képeken szereplő lemezjátszóhoz a képen szereplő tű helyett mit kellene rendelnem, hogy szebben szóljon? Vagy esetleg, tudok-e még tenni a szerkezetért valamit, hogy szebben szóljon? A képen szereplő Unitrával hallgatjuk és a lemezjátszó gyári hangfalaival. Készülőben van a Videoton DC2050-es hangfalpár, amit peremezni kell. Azokkal akarom majd megpróbálni később. Köszönöm!
Elvben bármilyen MM pickup jo hozzá. Shure, Audiotechnika - ami éppen kaphato. De nem biztos, hogy a pickupon mulik a hangzás az erösitö meg a hangszoro is ludas lehet. És nem tudni mit müveltetek, hogy a kivezetés zajos lett. Nem szokott.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2023
Tisztázni kellene, hogy mit értesz közvetlen kimenetes alatt.
Ebben a lemezjátszóban van gyári RIAA korrektor a végerősítője előtt. Kivezethette direkt a hangszedő jelét, ez néhány mV szintű jel, vagy kivezethette a RIAA korrektor utáni jelet, ami már vonali szintű, korrigált frekvencia menetú jel. Ha a hangszedő van kivezetve, akkor az erősítő PHONO bemenetére kell csatlakozni. Ha a RIAA korrektor után van kivezetve, akkor az erősítő AUX bemenetére kell csatlakozni. Ha a RIAA utáni lelet a PHONO bemenetre kötöd, akkor az túlvezérli az erősitőt, zajos torz lesz, és mivel kétszer van a jelútban a RIAA korrekció, teljesen megborul a hangkép, ijesztően rosszul szól. Ezt ellenőrizd úgy, hogy átdugod a lemezjátszót az AUX bemenetre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |