Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1087 / 1151
(#) david87 válasza Dióda hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Linuxal próbáltam de esélytelen pég az közelebb áll a szívemhez.
CPU Kernel hibát emleget a Linux
(#) Skori válasza david87 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Esetleg próbálj ki egy hiren's boot CD-t (akár pendrájvról) ezen van "live XP", ami telepítés nélkül is működik (de ne a legújabbat mert azon "live win10" van).
Esetleg USB driver probléma is lehet, akár ideiglenesen meg lehet próbálni egy CD olvasót bekötni, és megpróbálni arról telepíteni.

Rengeteg féle linux verzió létezik, valami régebbit próbálj - nem hiszem, hogy nincs olyan ami fut rajta. (Puppy linux, Slack linux, Backtrack, Porteus-kiosk, DamnSmall linux)
Nekem valahol még egy-két BeOS verzióm is van lementve, csak arra sajnos nem nagyon vannak programok... de ha kell odaadom.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2023
(#) Dióda válasza david87 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Melyik linux-ot próbálltad?
Én elsőkézből egy debian-t engednék rá az rollingos és csak belepakolnak ki nem szednek belőle semmit.
(#) david87 válasza Skori hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Ubuntu 7.01 próbáltam
(#) Dióda válasza david87 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Ubuntut felejtsd el sürgősen.
Őkelmét a modern gépekhez fejlesztik és néha gyomlálják is hogy tartani tudják a kompatibilitást.

Egyetértek az előttem szólóval, az Ubuntu abba az irányba megy, hogy sokkal nagyobb a gépigénye, mint mondjuk egy XP-nek.
Igazából az is a kérdés, hogy mire szeretnéd használni ez a masinát? Mert ettől is függhet, hogy milyen oprendszer lenne ajánlott/alkalmasabb rá... Én is használok linuxot, és virtuális gépen még XP-t is. Van olyan helyzet amikor egy XP a jobb választás, de ezek a kicsi linuxok is egész jók lehetnek. A debian linux meg univerzális, és tud magyarul is - de nem kicsi, csak ha nagyon minimál verziót telepítesz...
(#) Doky586 válasza david87 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Win7-et írd ki DVDre, vagy XP-t CD-re. Usb felejtős.
(#) david87 válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Ha lenne cd íróm meg tenném de sajnos nincs.
(#) Doky586 válasza david87 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Kérj kölcsön a szomszédtól egy usb-s külső dvd írót.
(#) david87 válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Nagyon szomszédtól nem tudok mert akit ismerek itt a környéken mind idősek.
(#) villanyipi válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

Hol kell lakni hogy ilyesmit tudjak a szomszédtól kérni? Múltkor 1 órát utaztam egyetlen sata kábelért
(#) david87 hozzászólása Szept 17, 2023 /

Leltem egy cd romot itthon.
De most már tölti be a Linux mint lmde 5 azzal próbálkozok.
de ki próbálom xp vel is cd rom segitségével.
(#) david87 hozzászólása Szept 17, 2023 /

Semmi eredménye semmire nem hajlandó vissza bootolni,
3 merevlemez kuka.
(#) villanyipi válasza david87 hozzászólására (») Szept 17, 2023 /

A lemezek milyen csatlakozásúak? Lehet egy totális gyalulás rendbe rakná őket és utána bootolna bár ha már kattogó hangjuk is van az sose lesz már jó, linux telepítővel én át nézetném valóban hibásak-e a merevlemezeid!
(#) david87 válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 18, 2023 /

Régi ATA szalag kábeles.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 21, 2023 /

"Ez a linux nincs a kompatibilitási listában". A kérdés adott: linux live creatorral akarok live pendrivot készíteni. Ehhez letöltöttem az új és egy régebbi telepítő lemezt. Bootoláskor azonban esze ágában sincs elindulni. Miért? Medion laptopot használok.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2023
(#) deebo válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 21, 2023 /

Idézet:
„Miért? Medion laptopot használok.”

Meg is válaszoltad. Amúgy nem lehet, hogy a régebbi is UEFI-s már?
(#) Doky586 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 21, 2023 /

Én simán rámásolom egy fat32 pendrivera a Linux Mint iso tartalmát és simán bebootol. Secure bootal.

Persze gyári állapotú pen legyen, 1 partícióval, ha megnyúztad pl rufusal akkor rendbe kell tenned.
Illetve tavasszal volt egy secureboot javítási bios bug frissítéss is, anélkül csak kikapcsolt sb mellett bootolt be.
(#) jani1987 válasza deebo hozzászólására (») Szept 21, 2023 /

Azt nem tudom de egy 17.3-as rendszert sikerült valahogy feltenni mert az nvr merevlemezét a windows nem látja de a linux igen. Igaz azt írja, hogy " A hely nem csatolható." Hova is?
(#) Doky586 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 21, 2023 /

Még annyi hogy neked 64 bites OS kell (nem 32) mert így csak azt a 2,2GB-ot tudod használni a 4GB-ból, és gondolom támogatja az UEFI bootot is.

Ha pedig installálni akarod akkor (adatmentés után) kezdd teljes gyaluval és tiszta telepítéssel.
(#) villanyipi hozzászólása Szept 21, 2023 /

Üdv!
Nem is probléma ez csak kíváncsi volnék az újabb w11 frissítések óta, csak nekem veszett el a főkapcsolóból a drága jó, és csendes alvó mód vagy trükközni kell hogy vissza lehessen hozni?Nap nagy részét átmelózom de a lefekvős filmnézésnél nem volna rossz ha nem kéne totál kikapcsolnom a gépet
(#) bbb válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 21, 2023 /

Visszarakható. A kép ugyan win10, de 11-ben is így van.

alvo.JPG

(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szept 27, 2023 /

Egy Dell Optiplex GX280 számítógépet próbálok javítani, magyar XP Professional van rajta.
A gond az, hogy nem tudom visszatelepíteni a Realtek AC '97 hangkártyáját, mert a driver telepítése közben a fotón látható kékhalállal összeomlik, kicsit gondolkodik, majd újraindul. Már egy egész délelőttöt elvacakoltam vele, hogy telepítőről ráfuttassak egy javítást a rendszerre, de sajnos teljesen eredménytelen maradt!
Mit kellene "varázsolnom" a hiba elhárításának érdekében?
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 27, 2023 /

Szia! Az XP SP3 szervizcsomagja telepítve van? Ha igen, akkor keress egy régebbi vagy újabb driver verziót a hangkártyához.
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Szept 27, 2023 /

A driver telepítője konkrétan rajta volt a gép merevlemezén, vagyis annak régebben még működnie kellett.
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 27, 2023 /

Azért csak nézd meg azt az SP3 dolgot és variálj a driver verziószámával is. Az eszközkezelőt nézd meg, ott töröld az illesztőprogramot (teljesen). A windows system32 könyvtárból is távolítsd el stb...
De miért kellett újratelepíteni a hangkártya meghajtót?
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Szept 27, 2023 /

Azért kell újratelepíteni a drivert, mert mikor hozzám került a gép akkor észleltem, hogy nincs hangszóró ikon a tálcán, a Vezérlőpultban járva derült ki, hogy "nincs hangeszköz", vagyis valahogyan elveszítette a driverét a hangkártya.
Elvileg ezeket találtam, hogy az alábbi helyeken kellene lennie a portcls.sys fájlnak:
‒ c:\WINDOWS\system32\ReinstallBackups\0020\DriverFiles\i386\
‒ c:\WINDOWS\system32\drivers\
‒ c:\WINDOWS\Driver Cache\i386\
Eddig a System32 mappába próbáltam bemásolni, de ezek szerint feleslegesen.
Holnap délelőtt tudok tovább próbálkozni a géppel, mert nem itthon van.
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2023 /

Csak SP2 telepítőm van, így ezt nem tudom megnézni. Próbából RAM csere is volt, de nem használt.
Rendszerindításkor új hardverként jelez a hangkártyára a Windows most már, de a driver telepítése közben mindig összeomlik.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 28, 2023 / 1

Következő: »»   1087 / 1151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem