Fórum témák
» Több friss téma |
Csak holnap tudom megpróbálni, mert ahol próbálkozok a géppel, ott nincs internet elérésem.
Ha minden kötél szakad, akkor bontóból raksz egy PCI hangkártyát bele. Szerintem nem fognak pénzt kérni érte.
Másik gépben működik a kártya?
Alaplapi hangkártyáról van szó, azt nem lehet különszedni.
De ki lehet kapcsolni alaplapon, vagy az eszközkezelőben le lehet tiltani.
Először holnap megpróbálom ráereszteni az SP3-at, amit Doky586 linkelt, sajnos nincsen olyan hangkártyám, ami XP rendszerbe lenne jó, legfeljebb ha előkerül, akkor USB hangkártyával próbálkozhatok be.
Ezek az olcsó USB hangkártyák mentek XP SP3 alatt.
Nekem is van valami hasonló, csak jelenleg nem tudom, hogy hol ‒ majd előkerül.
Mert hardveres a hiba.
Ebben az esetben megpróbálnék elindítani egy live linuxot. Ezzel ki tudod szűrni hogy szoftver vagy vas hiba van.
Kiderült, hogy megsérült a Windows XP, mivel Ubuntu alatt volt hang.
A DELL-től jelen pillanatban is letölthetők az Optiplex GX280 drájverei XP-re is! Bővebben: Link
Talán próbáld ki egy frissen letöltött drájverrel. Amúgy a DELL szerint ez az audio drájver kell hozzá: Analog Devices ADI 198x Integrated Audio, v.5.12.01.7000, A24 Bővebben: Link Nem tudom, hogy ez megegyezik-e a Realtek AC97 audio-val (még az is lehet, hogy igen - vagy nem), de ha esetlegesen nem megfelelő drájvert erőszakolsz a rendszerre, akkor nem csoda a kék-halál... A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2023
A driver, amit eddig próbáltam feltenni az már eleve rajta volt a merevlemezen, gondolom, hogy régebben már letöltötték a megfelelőt.
Csak hétköznap délelőttönként tudok foglalkozni a géppel, mert nem itthon van. Eddig el szerettem volna kerülni az újratelepítést, hogy megőrizzem az XP rendszert, de lehet, hogy előbb-utóbb nem úszom meg. Sajnos nem mentem ma semmire az SP3-mal, amit Doky586 linkelt, mert ott szembesültem vele, hogy egy iso lemezképfálj az SP3 telepítő, nem pedig meglévő rendszerre alkalmazható offline szervízcsomag telepítő. Makacs gép ez a Dell Optiplex GX28, az már biztos...
Ok. szerintem is esélytelen, hogy a DELL-től letöltött, hozzá való drájverrel működni fog, a helyedben én sem próbálnám ki, semmiképpen sem
Ez biztosan a szervizcsomag lesz: Bővebben: Link. Másik hely: Bővebben: Link.
Egy 15+ évig frissítéseket nem látott de használt rendszerben nyüzsögnek a kártevők és kémprogramok. Így ne használd!!! Teljes gyalu és tiszta telepítés az általam linkelt isoval. Ha jót akarsz.
Sziasztok!
Win10 ismét bekattant. Sajnos frissített és a monitoron csak nem megfelelõ felbontásra figyelmeztet, 1280 kérne. Amit kép hiányában nem tudok beállitani. F8 gomb nyomkodása indításnál nem adta a csökkentett módot. Addig nyomkodtam, míg a csatolásban látható képet kaptam, sajnos felkínált javítási lehetőségek egyike sem működik, nem segít.. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2023
Dugj rá akkor egy másik monitort vagy nézd meg ha post után kihúzod és visszadugod mit csinál. De csökkentett módban lehet adna képet.
Sajnos csak gyengébb felbontású monitorom van, nem működne.
Szerintem a windows nem akar indulni. Mindig ezzel a javítási oldallal indít.
Szerintem a sok ismételt indítgatás okozott valamit a windows indításában.
Régebben is volt ilyen problémám, akkor csökkentett mód segített, most nem működik.
Legelő képen a legelső pont: kis felbontású mód...
F8 nyomogatása már semmit nem ér. Az még XP lehetett amikor utoljára használtad
És? Attól még más monitor. Azt sem tudjuk vga vagy dvi HDMI amúgy, azon van normális edid.
Ez valami Samsung LED monitor lehet 1366x768-as, antiszabvány felbontással.
Ha működne, jó lenne. Egyik hibajavítási lehetősėg sem jó.
Jo lenne, de a windows nem indul, mindig diagnosztika moddal indít.
Másik monitorral is ezt adná.
Samsung, tōbb mint 10 éve használom, tegnap ok, ma nem….
Idézet: „. Az még XP lehetett amikor utoljára használtad” Kb egy eve meg mukodott win10 alatt is akkor is tobbszor kellett indítani. Win10 nél nincs lehetõség csökkentett mód indítására?
Működik. Egy telepítő pendrive kell hozzá (a legnagyobb file nélkül elég, így elég egy <1GB pen) és arról bootolsz..
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2023
Köszönöm, holnap megpróbálom és utána beszámolok a fejleményekről.
Nem 15+ éves rendszer van a gépen, nem tudom, hogy milyen idős, de ez a gép XP-re való, így az is marad rajta. Jelenleg úgyse kap netet, mert nincs hozzáférésem, ahol a helyem van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |