Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A baloldali sárgát már használtam. Az eladó szerint a fekete ugyanahhoz a termékhez tartozik, csak megváltoztatták a csomagolását. Mindkettőre azt írja hogy alumíniumra is jól tapad. A feketét még nem próbáltam ki. Az sem kizárt hogy nem lesz jó. pl. mert olyan anyagot tartalmaz ami ráég a felületre. Szerintem különböző színekkel is érdemes kísérletezni.
Egyáltalán nem vált fel, levakarhatatlanul rátapadt. Maratás után hígítóval mostam le a festéket.
Nincs meg a doboza? Sokat segítene másoknak. Én már a fentiekben megtaláltam azt, ami nekem bevált, de a lézergravírozós topikban megnézheted mennyi másikkal kísérleteztem. Nem túl jó eredménnyel.Itt
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2023
Ha még megvan a csőtollad, akkor kobaltkék tus.
Ha már nincsen, akkor filctoll a "jobbikból"...
Ez az (a mellékletben).
Megvan.
Most takarítottam ki belőle a "kővé vált" régi panelrajzoló tust. Az oldószer is fél nap alatt tudta megoldani a maradékokat, de végül sikerült.
Bungardnak van lila fóliája lézerhez.
Tudsz valami linket adni? Én nem találom.
Nyákkal együtt van azt hiszem. Igaz ez fényérzékeny, azaz maratni itt is kell, de precízebb a végeredmény:
Google, volt egy jobb video is régebben, most nem találom. UV lasert használtak: Ez van csak.
Ezt én is láttam, csak nem gondoltam hogy lézerhez való. A Positiv20 is működhet, ha extrém kicsi a lézer teljesítménye. A szórt fény okozhatja a problémát. Volt aki UV védő fóliát ragasztott a Positiv20-al befújt nyákra. Így próbálkozott a jó eredményt elérni. Vagy megoldás lehet a lézer modul elé egy kupakot tenni, amin csak egy kis furat van. UV ledre találtam ilyen példát a Youtube-on.
Én sima alkoholos filcet szoktam használni, ha ilyen igényem van
inkább Edding 0,8mm. fémhegyű lakbázisú, és a vastagabb Paint Marker, 1,5-2mm.nyákfilcet,maratáshoz pedig H2O2-t,20-26%os töménységűt, háztartási sósavval higitva.
Gyorsan,és tisztán dolgozik, nem alá sehol, vékony vonalak rajzolatok i s megmaradnak. Én ezekkel dolgozok,kb.30éve már.
Éppen ez adta az ötletet nem csak nekem, hanem pár hozzám hasonszőrűnek, hogy 4k-s, 8k-s, gyantás, 3D nyomtató UV fényével próbáljanak nyákot készíteni. Ráadásul az sokkal gyorsabb az UV lézernél és elég jónak tűnik a felbontása is. Gyakorlatilag egyetlen villantás és megtörténik úgy a levilágítás, hogy nem kell fizikai maszkot létrehozni, hiszen a display-en megjelenő képet villantja csak át a gép. Nem beszélve arról, hogy ezek a gépek egyre olcsóbbak, elérhetővé váltak az átlag hobbisták számára is.
Klassz technika. Nálam már nincs hely a gépnek. Ezért alakítgatóm inkább a CNC gravírozót másra alkalmassá. Aztán még lehet hogy csinálok helyet neki. Kidobok valamit és annak helyére.
Ennyi a történet, Ennyi idő alatt a CNC, vagy a 3D printer talán bekapcsol
Én úgy csináltam hogy egy A/4 nyákra fellamináltam a fóliát aztán amikor kellett elővettem a dobozból és levágtam belőle a kellő darabot . 45s levilágítás után már lehetett előhívni maratni ...
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2023
Ez a bemutató, számomra éppen arról szól, hogy eszembe se jusson ilyen irányba elmozdulni. (Fólia + lamináló + levilágító + vegyszer a lemosáshoz (előhíváshoz) + vegyszer a maratáshoz + sok tapasztalat, mert elsőre az ilyesmi nem sikerül.)
Természetesen nem akarom mások kedvét elvenni, sőt buzdítom őket minden új ismeret megszerzésére, csak ne kelljen ebben aktívan részt vennem. Nekem ha profi panel kell, akkor azt legyártatom. Ha elég a kézzel rajzolt, akkor azt megrajzolom. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2023
Idézet: Az egyszerű mosószóda ... De nem akarom ráderőltetni megértem az idegenkedésedet ... „vegyszer a lemosáshoz (előhíváshoz)” A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2023
Hosszan irtam, aztán kitöröltem, és maradt a Akkor jól van akkor
Vettem 5 évvel ezelőtt 2 tekercs fóliát, betettem a hűtőbe.
Mivel nem gyártok nyákokat, csak minden szent időben egy valamit próbaképpen, igy könnyeb tárolni a fóliát.
A Lidlben most 1800Ft a 10db-os finomechanikai fúrószár készlet.
Mit jelent a "finommechanikai" jelző egy fúrószárral kapcsolatban?
3 mm befogószár, 0,3 .. 3 mm furat.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2023
Megsasolom, holnap úgyis megyünk heti bevásárlásra.
Elfér a krumpli és a WC papír mellé. |
Bejelentkezés
Hirdetés |