Fórum témák
» Több friss téma |
kis teljesítményű erőlködővel könnyebben ég le, mint nagyobbal. De ha nem torzít akkor ok.
túlvezérléstől bekövetkező torzítás miatt , a kimenetre kerülö alul-felül vágott DC-s jel miatt purcanna ki?
Nem ismerem azt az SBV-t belülről (bár sejtem milyen) de annyi biztos, hogy négyszögtől minden cséve jobban melegszik.
Ez így van, nekem két 200W-os Quad végfok van hídba kötve a mély hangszórónak. (aktív hangváltót használok) A két végfoknak volt táp áganként 10.000µF puffer, ennyi volt itthon. Következmény: Mivel sub hangszóró így nem hallatszódik a torzítás, csak szaga volt a hangszórónak. Megnéztem szkópon terhelés nélkül +-53V a tápfesz, ki is ment 100Vcs-cs-ig. Nem értettem mi a gond. Rákötöttem egy 8 ohmos ellenállást, megint ránézek szkóppal, immáron terhelve, és már 60Vcs-cs-nál alul-felül egyenes volt a szinusz. Mondom akkor itt a gond. Kapott még 4 darab 10.000µF-os kondit (így áganként van 30.000uF) így már terheléssel 90Vcs-cs-ig felmegy vágás nélkül. Azóta szól mint az állat, és nincs szaga se.
Sziasztok!
Van egy dtf12 dóm magassugárzóm, aminek megszakadt a tekercse. Elsó ránézésre nem látom a szakadást. Lehet-e kölön kapni lengőtekercset (amit a kezemben tartok), vagy kuka az egész?
Ennek nem csak a szakadás a baja, a ragsztás is érdekes.
Nekem van egy kiselejtezett hangszóróm,aminek hiányzik a közepéből a kúp.Mivel lehetne helyettesíteni?Kidobni sajnálom,mert erősítőpróbára jó.(A hangfalam túl drága volt ahhoz,hogy ilyesmire használjam.Ezt nem sajnálnám ha leégne.) :gumicsirke:
Kicsit nemmormálisan fog kinézni benne a tojás...Egyébként nem rossz ötlet.
az lenne a kérdésem,hogy papir membránu hangszoróra lehet-e gumi peremet teni?
Ha csak próba hangszóró vágj ki egy köralakú lapot és ragaszd fel rá annyira elég h ne peregjen be semmi.
Papír membránú hangszóróra lehet, de szerintem te textil perem helyett akarsz gumiperemet... ezt viszonnt én nem tenném.
szivacsos pereme "volt" smig tönkre nem ment vagy megéret
Köszi,20cm is a hangszoró lehet kapni peremet hozá
Akkor nyugodtan tehetsz. Vaterán nézelődj, ott vannak.
"Megfőzöl keményre egy tojást,és óvatosan,a hegyesebbik feléből,egy alkalmas darabot tűreszelővel"
Hát jót nevettem! Régen, (kezdő koromban) a nagy 30-as mélyekhez a sörösdoboz alját vágtam ki, az ALU és azt ragasztottam bele a közepébe. Nade tojást??? Ha valakinek olcsó 20cm-es mélyhangszóró kell,akkor jelentkezzen nálam,van még pár db a kiárúsításból piti áron.Nem éri meg szerintem ragasztgatni a gumiszélt.Egyrészt pontosan kell ragasztanod,másrészt a gumiszél sem olyan olcsó. Én anno tekertem,membránt cseréltem,pillét cseréltem,gumiszélt cseréltem.Babra munka,a mostani hangszóró árak mellett nem foglelkoznék vele.Esetleg egy drága kúriózum esetében igen. Gumiszél mehet nyugodtan a papírszél helyett.
Helló
nemrég lettem kész két Videoton Hc13-as hangszóró felújításával. Szegény hangszóróknak teljesen szétmállott a gumipereme. Én pedig megcsináltam fénymásolópapír egy kis pillanatragasztó és gumi tömítő segítségével. Ahhoz képest, hogy én csináltam nagyon jól szólnak. Az egyiket kétszer is meg kellett csinálni, mert a tekercs ragasztása elengedett és leesett a tekercs a csévéről, ezért szét kellett szednem és újratekercselnem. Elég nehéz volt megcsinálni, de kb olyan jól szól, mint újkorában. nem ér bele sehol a mágnesbe. A dobozok felújítása még csak most fog jönni. A kis 15wos hangszórók nagyon szépen szólnak és jól nyomják a mélyet is.
Nem értem mi a gond a ragasztással, kicsit gyöngyöződött, de sztem ezt a kínaiak számlájára lehet írni. a mozgást nem akadályozza. A tekercs meg van szakadva, egy bulin a magasat felnyomták, és nem bírták a dómok a nagy teljesítményt.
A barnás folyadék a tekercsen, ha jól tudom a hűtést biztosítja. Lehet-e dtf12 lengőtekercset kapni, vagy javít valaki ilyet? Sajnálom kidobni.
Srácok
Ne vitázzatok,mert nem esik jól úgy elolvasni az írásotokat Én most fejeztem be két 30-as vidi felújítását peremileg és első osztály lett. Perem igenis kapható....és nem annyira drága,mint egy hangszóró.... póstaköltség mindenhol van... adok mail címet,akinek kell...nyílvános reklámot büntetik. üdv
hát nem tudom, szerintem annyira nem jó az a dóm, hogy ragaszkodj hozzá. Valószínűleg a torz bemenőjel végzett vele.
Ui: Látom a képen mi micsoda.
Ennek kéne egy teljesen új lengőrendszer.
Egy hangszórónál nem az átmérő a fontos. Ezer más lényeges paramétert kell megnézni.
Hi!
Próbáld meg a szélvédőragasztó hígítóját! (sikacleaner 205)
> Habszél, és régi HA20-ra való. Hangszóró 2000 gyártja. Felragasztani nem vészes, mert a membránszél a Videotonnál alulról kötödik a membránhoz,
Na ha mar igy elokerult kapora a tema Nekem van ket elporlott szelu HA20/1018 ami ingyen se kell senkinek (pedig a peremen kivul semmi bajuk...). Akkor mar akar megprobalhatom megjavitani is, legalabb kapnak egy eselyt a kuka elott. Ket dologgal van gondom (minimum) mert hangszoro gyartasban/javitasban azert nem vagyok otthonos: - Hogyan kell karokozas nelkul leszedni a regi peremet? - Hogyan kell felragarasztani az ujat (kell preselni, stb. valahogy)? +1: Hol kapni peremet Pesten. Marionban van?
Én inkább mechanikai módszerekhez fordulnék kémiai helyett.
Nem tudom, elvileg, úgy hallottam mostanában pesten senki nem rendel alkatrészt, így habszélük sincs.
Felragasztani központosan kell. amivel tetszik. Palmatex, faragasztó, kétkomp. vékonyan, lehet választani.
A pillét én úgyis kidobnám, ha lehet. Azért is írtam, hogy ilyenkor inkább vagdalok. Nemtom már mivel ragasztanak pille-kosár között, de utóbbi időben változott a gyártás helye náluk is, lehet h. az anyagok is. A pille cséve közti fekete trutyi elvileg hőre lágyuló szokott lenni régebben, de sokra megyünk vele, ha a membrán is az.
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van két db hangszóróm, aminek a gumi membrán széle annyira elöregedett, hogy muszáj cserélni.
A gumit kézzel leszedtem, és a nyomait alkohollal letöröltem. Majd veszek hozzá valami peremet, de azt milyen ragasztóval ragasszam vissza. Olyan nagyon sokat azért nem várok el ezektől a hangszóróktól (amúgy eredetileg nagyon szépen szólnak), de hát vinetouéknak jólesz.
Ha membránszélt veszel, arra figyelj, h. ne kínai legyen, sokat ronthat rajta.
Hello! Elmondom én,hogy szoktam javítani az ilyen hangszórókat.Lekapargatom az előregedett hangszóró maradványait a membránról és a kosárról is.Az új szélet a belső peremen egy folyamatos csíkban megkenem Palmatex-el.Ezután a membrán alá csúsztatom a peremet és elkezbem kézzel erősen nyomkodni körben a membránhoz.Nem kell megijedni előszőr felhullámosodi a habszél pereme de,nem szabad feladni nyomkodni kell folyamatosan és ahogy húz egy picit a ragasztó akkor megragad a membránon.Fontos a folyamatos és erőteljes nyomkodás! Ha már megragadt akkor a habszél helyén a kosarat is meg kell kenni egyenletesen Palmatexel és ugyanúgy erőteljesen és egyenletesen nyomkodni kell a szélet.Természetesen ez is körben felhullámosodik,de amint elkezd húzni a ragasztó,meg fog maradni rajta a habszél.Közben persze,figyelni kell rá,hogy a tekercs központosan maradjon.De ha szorul akkor a habszél igazításával lehet korrigálni.
Én már több vidi hangszórót javítottam meg így,az évek alatt egyikkel sem volt probléma.Volt aki el sem hitte,hogy én cseréltem a hangszóró szélét,próbálta széterőltetni,aztán elvörösödve bocsánatot kért mikor nem jött szét. (kaposváron van egy elektronikai üzlet,ahol lehet habszélt kapni) |
Bejelentkezés
Hirdetés |