Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   545 / 623
(#) Rosszmáj válasza lazsi hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

A 80-as években a műszakiaknak volt ilyen, a megnyitott átjárókat jelölték vele. Emlékeim szerint szürke műanyag volt.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Igen, olyan is van/volt. Az egyes színszűrőket egymástól függetlenül is fel lehet tolni, vagyis halmozni is lehet azokat. Az enyém fémházas és fekete színű (volt?).

Amiről az előbb írtam, az olyan, hogy az izzónál vastagabb és hengeres. Összedobtam egy kis vázlatot... Az oldalán lévő tekerővel lehetett a különböző színű szűrőket előhozni, a példában éppen piros van odatekerve. Ennek szürkéskék színű, műanyag háza van.

Lámpa.png

(#) Udvari Zsombor válasza lazsi hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Évekkel ezelőtt egyszer láttam olyan laposelemesre emlékeztető zseblámpát, ahol két, egymástól független csúszka által lehetett zöld és piros szűrőt tolni az égő elé, de sajnos akkor nem vettem belőle, azóta pedig már nem lehet kapni.
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Na ilyet nem láttam, ez már valami innovativ változat.

Én ilyenre emlékszem volt ugyanilyen fekete, meg zöld, ahol a szürögombok közelebb voltak egymáshoz a lámpás felszinén.

Lampa
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Igen, ez a "klasszikus" fémházas... Én is láttam ilyet is (talán van is még egy ilyen is...).

Most már biztos, hogy ha arra járok, akkor lefényképezem azt a különlegeset...
(#) Rosszmáj válasza lazsi hozzászólására (») Okt 26, 2023 /

Addig is találtam egy képet, habár én világosabb szürkére emlékszem. De lehet, hogy a 40 év alatt
(ami elmúlt azóta, hogy láttam) megsötétedett

lampa.jpg

(#) lazsi válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 27, 2023 /

IGEN!!!
És nekem is világosszürke.
(Nekem ezt a képet nem dobta fel a barátom... Mi volt a kereső kulcsszavad? )
(#) Gafly hozzászólása Okt 27, 2023 /

(#) kameleon2 válasza sany hozzászólására (») Okt 27, 2023 /

Faston csúszósarus csatlakozót próbáld. Pont az a méret.
(#) lazsi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 27, 2023 /

Ja, hogy jeladót rakott a lódarázsra... Úgy könnyű!
Komolyra fordítva: Nyilván úgy is kemény feladat volt!

Azért megnézném azt a jeladót, amit egy darázsra tesznek, és az azután még tud is repülni.
A jeladónak kell teljesítmény (meg a vevőnek érzékenység), amihez meg energia, amit egy akku biztosít és mindezt legalább annyi ideig, amíg megtalálják a fészket. Ez így együtt már nagyobb tömeget jelenthet...
Az adóról nincs kép?
(#) nedudgi válasza lazsi hozzászólására (») Okt 27, 2023 /

Egy ilyen darázs 50-60 mm is lehet. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2023
(#) Bakman válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 27, 2023 /

Így is lehet, mindjárt az elején a lényeg: Bővebben: Link.
(#) Ódenka válasza nedudgi hozzászólására (») Okt 27, 2023 /

Egyik barátom, aki méhészkedik is. a kaptárt kerülgető darázsra - nem kérdeztem, hogyan - egy darab kazettás magnószalagot kötött. Az így követhető darázs fészkén 2 talicska darázs volt.
Mondta, hogyan pusztították el őket, arra nem emlékszem, pedig mondta...
(#) sargarigo válasza Ódenka hozzászólására (») Okt 27, 2023 /

Magnószalagot?!? Azért milyen mázli kell már hozzá, hogy útközben nem akadt fenn sehol! Respect!
(#) Rosszmáj hozzászólása Okt 28, 2023 / 1

Számomra érdekesség.
ГМИ-90 cső. A lomipiacon 3.000-ért árulják.
(#) HeZ válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

A csalihúst gyűjtő, gyanútlan lódarázsra vékony fóliát kötnek, drónnal követik, kiássák. Kínában ebből megélnek (például), hamarosan itthon is...

Monarchia lepkére is rögzítettek rádióadót (trackert), amit kisrepülőgéppel követtek - lásd: National Geographic

Lenyelhető orvosi kapszula tabletta méretben - példát nem írok a kemény téma miatt, kapszulás endoszkópia néven kereshető
(#) Ódenka válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

A szalagot kivették a kazettából és nem hiszem, hogy olyan hosszút tettek rá, hogy pórázként működjön. Gondolom kb. olyan hosszú lehetett, amivel még tudott repülni, meg követni is tudni kellett. Részletekbe nem annyira mentem, érdekes volt, de nincs, nem lesz ilyen problémám...
(#) Ódenka válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Ilyent adtam el a vterán régen, amikor még nem bűvölt a csövezés. Ma már nem adnám el, szuvenír...
(#) sany válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Megvetted?
(#) sargarigo válasza Ódenka hozzászólására (») Okt 28, 2023 / 1

Elképzelem ahogy húzza maga után a kazettát!
De én is kazetta nélkül gondoltam, csak feltételeztem hogy mindenféle helyen repül keresztül csóvával a nyomában, azért írtam.
(#) sargarigo válasza HeZ hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Néztem a videót, ez azért nagyon meredek dolog volt! Örülök hogy nem itt készült!!
(#) Skori hozzászólása Okt 28, 2023 /

Lehet, hogy csak nekem érdekesség, de azért megosztom veletek - hátha másnak is érdekes lehet.
A napokban a youtube-on böngészve, zenéket hallgattam, és belebotlottam a Within Temptation néhány számába - ami eléggé megtetszett. Eddig nem ismertem, de kb. hasonló zenei stílus mint Nigtwish számai.
Nosza irány az nco.... izé a virágbolt keresés, "Within Temptation" és kb. nulla találat
Hagytam is volna, végülis a youtube-on is hallgatható... de mivel van egy kis NAS-om, amire XPenlogy-t telepítettem KÉP, ezen is beléptem a Download Station applikáció keresőjébe, és egy marék találat van, míg ezt a hozzászólást írom levadászott a netről vagy 20 könyvtárnyi zenét (fogalmam sincs honnan, és hogyan) és ezek között akad néhány album ami 24bit/96kHz -es felbontású felvétel - azaz meglehetősen jó minőségű.
Egy kis ízelítő talán belefér (csak rövid ideig lesz elérhető):
Bővebben: Link
Foobar2000 szépen lejátssza megfelelő DAC-al.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2023
(#) sargarigo válasza Skori hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Jelzem hogy az érdekesség nálad lesz, mert én is ránéztem a virágboltodban, és nekem van bőven találat. Szerintem a találati listát nem állítottad át saját típusról minden típusra!
(#) Skori válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Igazad van, valami beállítási gond lehetett. Mindenesetre a DS is lekapott kb. 45Gb-nyi zenét, seed kötelezettség nélkül
(#) Rosszmáj válasza sany hozzászólására (») Okt 28, 2023 / 1

Még hát. Kétezerért.
A bakelit (?) aljzaton középen van furat, amibe belelóg a búra leforrasztása. Oda kap egy combosabb ledet - hangulatlámpa lesz belőle.
(#) adapter válasza Skori hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Talán a "Silent force" az egyik legjobban sikerült album.....
(#) sany válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Helyes.
Én is vásároltam ma a lomosnál. Igaz nem olyan érdekes, mint a tiéd.
Kis FM rádió, 500 Ft-ért. Működik, megtetszett.
Tulajdonságai, ha érdekel valakit.

kis_radio.jpg

(#) Gafly hozzászólása Okt 28, 2023 /

Amúgy ma részleges holdfogyatkozás lészen, és ritka gyönyörűen tiszta az ég, még Pesten is...
(#) Skori válasza adapter hozzászólására (») Okt 28, 2023 /

Tényleg jó!
(#) Rosszmáj válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 30, 2023 / 4

Ide tettem fel először, itt folytatom. Nagyképűség lenne a "Ki mit épített?" rovatba feltenni.
Kapott egy 1 wattos ledet.
Illetve még egy kép Gaflynak ≽^•⩊•^≼
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2023
Következő: »»   545 / 623
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem