Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nekem meg annyit ír hogy:avr-g++:no input files
A negatív szám hibakódra nem találtam semmit a neten 32 biten ábrázolva és hexára alakítva, de hexára alakítva C0000142, amire már vannak találatok: https://stackoverflow.com/questions/10531895/error-c0000142-when-st...rocess
Ha ez igaz, akkor az eclipse, vagy benne a make valami okból már környezeti változókkal fut, mint a parancssor, és ezért máshogy van valami. A makefile-t én megpróbálnám lefuttatni szintén parancssorból, hogy arra mit reagál: be kell lépni abba a folderbe, amiben a makefile van, és ott kell kiadni a make parancsot. Illetve dolgok telepítése után újra kell indítani az Eclipse-t, hogy már az új PATH-t lássa ő is. Ha ez még nem történt volna meg. És a gépet is újraindítanám a biztonság kedvéért.
Megvan ez az avr-g++ exe de ezt hogyan is kellene hozzá adni a PATH-hoz mert sehogy nem sikerül nekem.
Köszönöm.
Siasztok!
Segítséget szeretnék kérni ,van egy arduino uno ami egy napkollektor vezérlőként működik (tökéletesen) szeretném az adatait elküldeni egy esp32 vel a thingsped alkalmazásba . Ha lehet akkor urat on keresztül . Soros monitor adatait át is tudom küldeni az esp be ,de ott megakadtam hogy ezek a thingspedbe bejussanak. Mellékelem a Napkollektor vezérlő kódját : Ha valaki tud ebben segíteni azt nagyon megköszönném . Gábor
Azt meg lehet kérdezni, hogy miért akarod módosítani az ellenállásokat,
miért nem jó az eredeti?
Azért mert másik táp kapcsoláshoz használnám ezt mint az eredeti.
Már nem tudom mi a baja az Eclipse-nek mert átállítottam az avr-g++ elérési útját és mégis azt a hibát dobja állandóan.
Szia!
icserny fórumtársnak vannak jó előadás anyagai :Bővebben: Link Ezek közül az "Előadások a 2021/2022-es tanévben (kezdőknek és haladóknak)" előadás sorozatot nézd meg, abból is 7. előadást. Itt nagyon jól le van írva mit kell tenni.
Nem működik a link, pedig én is nézneém!
Sajnálattal olvasom hogy nem működik. Pedig fel tette .
Nem akkora gond, mert az oldal viszont elérhető! Van itt más finomság is, érdemes bogarászni.
Sajnos tényleg nem megy, mert a link végéről lemaradt az utolsó betű a másolásnál.
Javítottam: Bővebben: Link
Ennek az Apróhirdetés rovatban van a helye.
Hello!
Megpróbltam Linuxon is ezeket írta ki utána: 7:02:32 **** Build of configuration Release for project DigitalPowerSupply-1 **** make all Building file: ../sensors/ds18b20.cpp Invoking: AVR C++ Compiler avr-g++ -Wall -Os -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -funsigned-bitfields -fno-exceptions -mmcu=atmega8 -DF_CPU=16000000UL -MMD -MP -MF"sensors/ds18b20.d" -MT"sensors/ds18b20.o" -c -o "sensors/ds18b20.o" "../sensors/ds18b20.cpp" Finished building: ../sensors/ds18b20.cpp Building file: ../misc/aux.cpp Invoking: AVR C++ Compiler avr-g++ -Wall -Os -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -funsigned-bitfields -fno-exceptions -mmcu=atmega8 -DF_CPU=16000000UL -MMD -MP -MF"misc/aux.d" -MT"misc/aux.o" -c -o "misc/aux.o" "../misc/aux.cpp" Finished building: ../misc/aux.cpp Building file: ../misc/pwm.cpp Invoking: AVR C++ Compiler avr-g++ -Wall -Os -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -funsigned-bitfields -fno-exceptions -mmcu=atmega8 -DF_CPU=16000000UL -MMD -MP -MF"misc/pwm.d" -MT"misc/pwm.o" -c -o "misc/pwm.o" "../misc/pwm.cpp" Finished building: ../misc/pwm.cpp Building file: ../lcd/hd44780.cpp Invoking: AVR C++ Compiler avr-g++ -Wall -Os -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -funsigned-bitfields -fno-exceptions -mmcu=atmega8 -DF_CPU=16000000UL -MMD -MP -MF"lcd/hd44780.d" -MT"lcd/hd44780.o" -c -o "lcd/hd44780.o" "../lcd/hd44780.cpp" ../lcd/hd44780.cpp: In member function ‘void HD44780::sendstringformat(char*, ...)’: ../lcd/hd44780.cpp:192:9: warning: unused variable ‘LASTCHAR’ [-Wunused-variable] int LASTCHAR = NUMCHARS - 1; ^ Finished building: ../lcd/hd44780.cpp Building file: ../io/DigitalIn.cpp Invoking: AVR C++ Compiler avr-g++ -Wall -Os -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -funsigned-bitfields -fno-exceptions -mmcu=atmega8 -DF_CPU=16000000UL -MMD -MP -MF"io/DigitalIn.d" -MT"io/DigitalIn.o" -c -o "io/DigitalIn.o" "../io/DigitalIn.cpp" Finished building: ../io/DigitalIn.cpp Building file: ../io/DigitalOut.cpp Invoking: AVR C++ Compiler avr-g++ -Wall -Os -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -funsigned-bitfields -fno-exceptions -mmcu=atmega8 -DF_CPU=16000000UL -MMD -MP -MF"io/DigitalOut.d" -MT"io/DigitalOut.o" -c -o "io/DigitalOut.o" "../io/DigitalOut.cpp" Finished building: ../io/DigitalOut.cpp Building file: ../main.cpp Invoking: AVR C++ Compiler avr-g++ -Wall -Os -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -funsigned-bitfields -fno-exceptions -mmcu=atmega8 -DF_CPU=16000000UL -MMD -MP -MF"main.d" -MT"main.o" -c -o "main.o" "../main.cpp" ../main.cpp: In function ‘int main()’: ../main.cpp:159:32: warning: deprecated conversion from string constant to ‘char*’ [-Wwrite-strings] "********************\n"); ^ ../main.cpp:190:4: warning: deprecated conversion from string constant to ‘char*’ [-Wwrite-strings] ); ^ Finished building: ../main.cpp Building target: DigitalPowerSupply-1.elf Invoking: AVR C++ Linker avr-g++ -Wl,-Map,DigitalPowerSupply-1.map,--cref -mrelax -Wl,--gc-sections -Wl,-u,vfprintf -lprintf_flt -lm -Llibprintf_flt.a -Llibm.a -mmcu=atmega8 -o "DigitalPowerSupply-1.elf" ./sensors/ds18b20.o ./misc/aux.o ./misc/pwm.o ./lcd/hd44780.o ./io/DigitalIn.o ./io/DigitalOut.o ./main.o /usr/lib/gcc/avr/5.4.0/../../../avr/bin/ld: DigitalPowerSupply-1.elf section `.data' will not fit in region `text' /usr/lib/gcc/avr/5.4.0/../../../avr/bin/ld: region `text' overflowed by 30 bytes collect2: error: ld returned 1 exit status make: *** [makefile:94: DigitalPowerSupply-1.elf] Error 1 "make all" terminated with exit code 2. Build might be incomplete. 17:02:33 Build Failed. 3 errors, 3 warnings. (took 1s.77ms)
Ebben van a lényeg:
A ".data" rész nem fog elférni a "text" területen. "text" túlcsordulás 30 bájttal.
Nálam lefut hiba nélkül és a vége:
Szerintem a lib verziók közötti különbség is adhatja a méretkülönbséget a fordítás végeredményében. Az eredeti kóddal futtattad, vagy azzal amibe már belenyúltál? 8192 bájt a teljes program memória, és 8154-nél járunk eleve. Egy beírt log üzenet, vagy ilyesmi már elég, hogy túllépjünk a korláton. Azt olvastam, hogy az ATmega328 felülről kompatibilis ezzel a csippel, tehát a program egy az egyben működik azon is, és a lábkiosztás is kompatibilis. Én simán kicserélném a csipet egy nagyobbra ebből a sorozatból. Általánosságban szívás borotvaélen táncolni a program mérettel, mert ha bármit hozzá kell nyúlni, akkor egyből jön a következő szívás kör. Ezt kereskedelmi termékben is láttam már eljátszani, és utólag mindig kiderül, hogy ezerszer egyszerűbb és olcsóbb lett volna nagyobb processzorral indulni.
Hát pedig most még az eredeti kóddal futtattam akkor nem tudom mi adhatja ezt a különbséget?
Milyen oprendszeren futtattad?
2026 végéig még fix, hogy marad az EU szerint... És ha az EU-ban marad, akkor nem fogja Magyarország sem 2024-től eltörölni. Amíg nem tud az egész EU megegyezni, addig nem lesz ebből semmi, és hát ismered, milyenek a politikusok/emberek, meg az összefogás.
De gondolom akkor át kellene valamit állítani a kódban is az Atmega328-hoz?
Hello!
Itt vannak az LCD fájljai itt kellene valamit módosítani nem?
Nem kell átírni semmit: ezt jelenti, hogy kompatibilis, hogy pontosan ugyanaz a program működik rajta. A projekt beállításainál kell átírni a csip típust ahhoz, hogy ne adjon hibát amiatt, hogy túl nagy lett a program. És utána mindennek működni kell változtatás nélkül.
A nagyobb csipekben több RAM és program memória van, meg talán több periféria, de amit a kisebb tud, azt a nagyobb is tudja. Ezt jelenti, hogy felülről kompatibilis.
Köszi ezt hol kellene átállítani valahol a fájlokban vagy az Eclipse programban?
Közben megtaláltam a beállítást most ezt a híbát írja:
uilding file: ../misc/aux.cpp Invoking: AVR C++ Compiler avr-g++ -Wall -Os -fpack-struct -fshort-enums -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -funsigned-bitfields -fno-exceptions -mmcu=atmega328 -DF_CPU=16000000UL -MMD -MP -MF"misc/aux.d" -MT"misc/aux.o" -c -o "misc/aux.o" "../misc/aux.cpp" ../misc/aux.cpp: In function ‘void aux_ADCReadIntr(uint8_t)’: ../misc/aux.cpp:38:39: error: ‘ADFR’ was not declared in this scope ADCSRA = (1<<ADEN) | (1<<ADIE) | (1<<ADFR) | (1<<ADIF) | (1<<ADSC) | ^ make: *** [misc/subdir.mk:23: misc/aux.o] Error 1 "make all" terminated with exit code 2. Build might be incomplete. 11:16:01 Build Failed. 2 errors, 0 warnings. (took 721ms)
Az újabb procikon "Bit 5 – ADATE: ADC Auto Trigger Enable" lett a neve annak ami előtte "Bit 5 – ADFR: ADC Free Running Select" volt. ADATE-re kell átírni. (Lásd adatlap ADCSRA regiszter leírása kindkét processzorhoz.)
Azért nevezhették át, mert az újabbon az ADCSRB beállítástól függően más fajta auto-trigger lehetőség is van nem csak a free running. Bináris szinten kompatibilis továbbra is, mivel mindkét processzoron ugyanaz a bit, és alapbeállításokkal ugyanúgy működik a funkció. De a forrásban át kell írni a bit nevét. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2023
Itt van ez a sor: void aux_ADCReadIntr(uint8_t i) {
próbáltam átírni az ADCReadIntr szót de segogy sem jó neki.
Itt van a szóban forgó könyvtár megpróbálnád átírni bent amit kellene köszönöm!
Mivel régóta téma, reggel megpróbáltam unora lefordítani, arra én is rájöttem, hogy az adfr-t át kell nevezni, le is fordult, beraktam szimulátorba, de csak kijelzővel, a bitek szaladgálnak, de
nem mutat semmit.
Pont ezért nem írtam volna, hogy kompatibilis a két uC egymással...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |