Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Bocsáss meg, hogy beleszólok. Nem hivatalos forrás, csupán a pár évtizedes anyagismeret tankönyvemből merítettem: Sárgaréz (réz–horgany): A sárgarézréz ötvözője a cink, amelynek hatására a réz keménysége és szilárdsága nő, önthetősége javul, gázoldó képessége csökken. Elektromos vezetőképessége romlik, légköri hatásoknak ellenáll, jól polírozható lesz. A kis horganytartalmú sárgarezek a tombakok, melyek lágyak, hidegen is jól alakíthatók. A nikkelt is tartalmazó sárgaréz az alpakka. Az egyéb ötvözőket (pl. Mn, Al, Fe, Ni) is tartalmazók a különleges sárgarezek.
Közben megragadta a szemem a "fúrószár". Annyiban igazad van, hogy hivatalos megnevezése a szerszámnak csigafúró. Viszont a fúrószárat fogjuk be a szerszám befogó alkalmatossággal.
Ki hogy van vele.
Nekem nem a fúrószárral, hanem a csiga részén kiképzett éllel sikerült fúrnom. Igaz a szárával nem is próbáltam. Na meg a késszárral se próbáltam esztergálni a barkács kis "ceruzahegyezőmmel". Kilátástalannak gondoltam a próbálkozást, így elvetettem.
Kérünk mindenkit, hogy a nem idevaló OFF hozzászólásokat mellőzzétek, illetve a személyeskedés felé vezető utat sem célszerű megnyitni / folytatni. Köszönjük!
Nyugodtan lehet törölni az összes hozzászólásomat.
Én a főélekkel szoktam fúrni az élszalag meg "kalibrálja" a furatot és megvezeti a fúrót.
14éves Budget (600W) aggregátorom évente 1-2 allkalommal, sövénynyírás céljából üzemelt. Ma azonban úgy néz ki, megadta magát, kimeneti feszültsége a megszokott helyett csupán kb. 20V lett. (Üzem közben, egyik pillanatról a másikra.)
Annak idején filléresnek tűnő ára volt (20e körül), most viszont ha jól látom, olyan 90 körül vannak. Kérdésem, hogy érdemes, illetve lehet-e felújítani, vagy kuka. (Motorja tökéletes.) Köszönöm!
Szia, kondenzátoros gerjesztésű ha jól sejtem?
Van egy hasonlóm itthon 2 ütemű az 850W-os de annál egy kondenzátor van ami a felgerjesztéshez van.
Szia!
Igen kétütemű. 600W-os. azt hiszem 720 a max. Tetejét levettem, csatlakozót széthúztam, ott is mértem, kondenzátort nem láttam sehol. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2024
Feszültségszabályozót látsz esetleg? Kicsit jobban meg kéne bontani aztán néhány fotó jól jönne meglátjuk hátha találunk olyan nyomot amin elindulhatunk.
Köszönöm, holnap készítek róla!
Nos, végül ugyanígy jártam.
Bővebben: Link Rendeltem 12µF üzemi kondit, ha nem lesz jó, akkor kuka... (11µF értékűt sehol nem találtam.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |