Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Hát sikerült már 24 órája jól működik. Beépítettem egy töltőcsövet a szűrőbe és onnan is szívattam,közben mindent melegítettem. KB 2 óra játék. Azután jó lett. Remélem így marad. Kösz a segítséget Szép estét. Üdv Lajos A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2023
Helló ! Mindenki. Egy kombi hűtő kapilláris cső előtti szűrője lehet langyos? Vagy ez valami hibára utal? A gép rendesen teszi a dolgát.
Üdv Szép estét Lajos
Idézet: Szerinted ? „A gép rendesen teszi a dolgát.”
Helló!
Ha tudnám nem kérdezném! Bocs.Mert szerinted?
Van valami hiba ?
Idézet: Leírtad ..... A nyomó oldalon van a szűrő ,a kondenzátor végén miért ne lehetne langyos ? „A gép rendesen teszi a dolgát” A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2023
Értem köszi!
Sziasztok!
Van egy 2 éves Zanussi zrdn39fw hűtönk amit csak 1es n tudunk működtetni, mert ha magasabb fokozatra kapcsoljuk lefagy a hátsó fal. Mellesleg a keringető ventillátor működése mellett is vizes a hátulja. Ezzel együtt nem kapcsol be sokszor, csak néha langyos a hőcserélő rács! Hálás lennék, ha valaki eligazítana!
Az nem baj ha "lefagy" ha időnként megáll és leolvad róla a dér , akkor van baj ha vastagszik rajta a jég és nem olvad le . Az hogy vizes a hátulja természetes mert a hideg felületre lecsapódó pára cseppeket formál és az alsó kifolyón távozik majd a kompresszoron lévő tálcából elpárolog .
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
Köszönöm!
Értem! És mit tegyek azzal, ha 1 esn. is túlhűtöttnek érzem az élelmiszert?
Tegyél bele hőmérőt , és amelyik élelmiszer "túlhűlt" azt inkább a hűtő felső részébe rakd .Valószínűleg 1 alá is állítható (amíg nem kattan addig tekerheted lefelé)
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2023
Üdv!
Van egy Samsung kombinált hűtőszekrényem. Felül hűtő alul fagyasztó. Van egy kijelző amin a felső és alsó hőmérsékletet jelzi. Elkezdett folyamatosan csipogni, hogy nyitva van az ajtó. A felső részen egy red relé vezéri a lámpát, ami jól működik. Az alsó részen csak a hőmérséklet eséséből következtett, hogy nyitva van az ajtó. A kijelzőn az alsó résznek folyamatosan megy le a kijelzése és -6-nál megáll. Ha áramtalnítom és vissza kapcsolom, akkor a helyes hőmérséklet mutatja -23 de utána megint elindul és pár óra múlva megint -6 lesz. Hőmérővel ellenőriztem és -23. Emiatt folyamatosan megy a kompresszor. Rendeltem egy hőmérséklet szenzort, de a probléma megmaradt. Panel hiba lehet?
Ha termosztát nem szabályoz, akkor valószínűleg csere érett lett.
Ha van kedved barkácsolni tehetsz be helyette digitálisat is.
Biztos hogy a hőfokmérés a rossz? Lehet hogy a fagyasztó rész hőfokát emeli fel -6 -ra, de ahhoz idő kell hogy fel is melegedjen a fagyasztó, ezért nem mérhető hőfok emelkedés.
Szervíz módban lehet tesztelni külön minden érzékelőt, talán ott kijön a hiba oka. Nálam attól hülyült meg a Samsung hűtő hogy az egyik nyomógomb csak részben zárt le, kb. 100k volt csak zárt állapotban ami így antennaként működött, és elektromos zajokat vett gombnyomásnak. Gomb csere után megjavult.
Sziasztok!
Egy Whirlpool WNF8 T3Z X H kombihűtő az alany. A felső része nem hűt, alul -1 fokot tart. A kompresszor meleg, szinte folyamatosan működik, a hátulján a rács langyos. Előzmény hogy egy fél napot nyitva volt résnyire a fagyasztó ajtaja. Kérdésem hogy van valamilyen trükk a kényszer leolvasztásra? Ami nem romlott még meg az a fagyasztó részében van most, ezért nem szeretném első sorban kipakolni,kikapcsolni 1 napra. Köszi
Van egy rossz hírem a kipakolást nem fogod megúszni . Szedd ki a cuccot fiókostól és takard le egy paplannal majd egy fazék melegvízet tegyél be a fagyasztóba és csukd rá az ajtót (időnként cseréld a vizet mert kihűl)
Köszönöm !
Valahol olvastam hogy melyik gombot hányszor, meddig kell megnyomni és választani lehet gyors és lassú olvasztás között. Sehol nem találom. Marad a forró víz, paplan kombo. Remélem ez lesz csak a hiba…..
Szia!
A hajszárítő rásegít... A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2023
Sziasztok!
Adott egy Whirlpool WNF8T20X kombi nofrost hűtő (alul fagyasztós). Elkezdte azt a hibát produkálni, hogy felül nem hűtött semmit, alul viszont hideg volt. Érzésre jónak tűnt, de hőmérőt nem raktam be, hogy ellenőrizzem a valós hőfokot. Szerelők elvitték, állításuk szerint a keretfűtés volt rossz, gondolom, akkor gázzal is fel lett töltve. Értelemszerűen mivel kikötötték a keretfütést, a kompresszor sűrűbben jár a kelleténél. 2 hétig jó volt a cucc, most ismét szar. Fent nem hűt, alul ok. Fent a sima hűtőtérben, ahol a kondenz víznek kellene elfolynia le van jegesedve körbe teljesen. Mi lehet a hiba oka? A légzsilip ment tönkre, vagy abban a fütőszál? Hátul a rács meleg, ebből arra következtetek, hogy a gáz nem szökött el, illetve a kompresszor és a keverő ventilátor is jár ha az ajtó be van csukva. Bármilyen segítséget megköszönök! Üdv, Laci
Akkor mostantól van egy jegesedő hűtőd. Ezért mondom érdemes beruházni egy buta de jól szigeteltbe. Mert az 3x annyi ki fog bírni.
Ezt, most hogy érted? Ha a keret le van kötve, akkor jegesedik a hűtő? (nem vagyok hűtőgép szerelő, nem értem ez miért okozna ilyet.) Elektronikai technikusként dolgozom amúgy, kevés ismeretem van csak az ilyen gépek működéséröl.
Szia!
Keret fűtét ha kikötik attól nem fog sűrűbben kapcsolgatni. egy csőszakaszt kikötötték, kevesebb gázzal üzemel, de a kapcsolgatásba nem szól bele. Kikötést könnyen tudod ellenőrizni működés közben a mélyhütő részt ahol a gumi záródik végig taperolod és ha nem meleg akkor ki van kötve. hogy miért jegesedik nem tudom megmondani nem ismerem ezt a készüléket, nekem Samsung nofrost van abba nincs zsilip fent nincs is jegesedés, mélyhűtőből venti fúja a hideget, ergo csak levegő jön fel. Nofrostban véleményem szerint nem keletkezhet jegesedés mert csak levegő jut fel kondenzvíz se keletkezhet. hivd vissza aki csinálta garanciát kellett hogy adjon a munkájára mivel csak 2 hétig volt jó meg kell hogy oldja
Szia! Valószínűleg a leolvasztással van még baj, rövid ideig tart. Van egy érzékelő az elpárologtatón az öregedett el. cserélni kellene, modernebb típuséra.
Ami még probléma lehet, hogy a kompresszor tetejére vezető cseppvízlevezető eldugult, de mivel szervízben volt ezt a kollégák rutinból ellenőrizték. Ezeknek a típusoknak az elpár fűtőszálát is illik a levezetővályúhoz, lukhoz közelíteni, lehajtani, és arra puha rézdrótot tekerni amit a cseppvízlevezetőlevezető szájába 1-1,5 cmre vezetni, úgy hogy a cső falához ne érjen hozzá. Ez más típusoknál már eleve így van.
Köszi a választ, ez teljesen érthető!
Ennek az alkatrésznek mi a pontos neve, illetve merre talalható a hűtőben? Kicserélném én, ha nem kell hozzá semmilyen hűtőgép javításhoz szükséges spéci szerszám. Az egyik oka, hogy nem akarok mélyhűtőt üríteni megint, a múltkor is rohangálás meg nyűg volt az egész sztori, illetve, megspórolnék egy kis pénzt is, ha lehet.
Az elpárologtató közepén szokott lenni.
Gorenje fagyasztóláda, alján a fényes bevonat több helyen át van lyukadva, gondolom dobálták bele a fagyasztott húst. Leolvasztáskor meg megtelt vízzel, ha megnyomom az alját ömlik a víz, meg zsákszerűen fel van púposodva az alsó bevonat.
Jól gondolom hogy ez akkor át van nedvesedve a szigetelés és kb kuka? Mennyivel növeli ez így a fogyasztást? Az aljába van hűtőkör, vagy egy hungarocell lapokat az aljába téve javítható?
Hali!
Típus hiba. KB. 20 évvel ezelőtt én is így jártam. Feje tetejére állítottam. Le bontottam az alját, ki takarítottam. Az oldal szigetelés maradtak. Így volt egy hónapig, hogy a bent maradt szigetelés kiszáradjanak. (nyár volt) Aztán az alját befedtem egy tábla alulemezzel, ki fújtam púrhabbal, majd el adtam. A meg hibásodáskor vettem újat.
„Típus hiba.”
Én a cégnél 20 éve hetente 3-4 gorenjét habosítottam újra , de kétkomponensű hűtős habbal (a flakonos púrhab ha nagyobb menyiséget fújsz ki , középen lukas -taknyos marad ) csak a külső felülete köt meg rendesen . Ma már (főleg házilag nem szabad nekiállni a javításnak . Hulladékudvar a megoldás . A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2024
Sziasztok!
SEgítség kellene ,ha valakinek van gorenje NRK15182A1 robbantott ábrája. Nagyon örülnék ha megosztaná velem. Szép napot Lajos
Sziasztok !
Csak a kérdéseim szaporodnak.Tudja valaki,hogy LG FLD165NMA lineális kompresszort ,hogy lehet tesztelni? Kezem ráteszem érezni valamit csinál de nyomás nincs. Segítsetek. Lajos |
Bejelentkezés
Hirdetés |