Fórum témák
» Több friss téma |
Egyenlőre még nem forrasztottam ki.
Teljesen kikapcsolt állapotban mindkét érzékelő ellenállása 11Kohm. Bekapcsolás után a működő oldalon 1,5V a töltő feszültség, és 11kohm az érzékelő viszont a nem működő oldalon 100kohm körüli az érzékelő és 3V a töltő feszültség. Nem biztos, hogy az érzékelővel van a gond.
Nem az érzékelő a hibás.Beforrasztottam a helyére egy 18k-, akkor is az a hibajelenség.
Sziasztok! Az enyém az utolsónak feltöltődött cellát tölti túl mindig. Mindegy melyik helyen van. Pl. ma is töltöttem 4db egyforma 2000mA-sat. Három megáll 1900-2000 körül,( már régiek) az utolsóba belenyom 3000-t. Ha kettőt vagy hármat töltök, akkor is az utolsóba többet tölt. Újkorában nem csinálta. A Mode gomb normális, hogy csak hosszú nyomásra vált? Kell nyomnom úgy 2 másodpercig, mire vált( pl. a kisütésre). Ez is úgy rémlik újkorában azonnal váltott, de lehet rosszul emlékszem.
Idézet: Amíg használtam, nálam is így viselkedett azokkal az akukkal, amelyek jobban elhasználódtak. Ha teljesen le van merítve az akku, az normális, hogy töltéskor több energia megy az akkuba, a töltésnek is van egy hatásfoka. „nem hagyja abba a töltést, holott a néveges kapacitásnak már a másfélszeresén is túl van” Idézet: Igen, nekem már újkorában is így viselkedett. „A Mode gomb normális, hogy csak hosszú nyomásra vált?”
Jól gondolom,hogy ez egy szilárdtest relé? Minősége 1 től 5 ig? mivel nem találtam róla infót,hogy ki a gyártó?
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2024
1 től 5 ig? 10-ből?
Megy? Nem megy!
Elő szokott fordulni, hogy belül az elektronika csak a felét bírja. Szétszedés nélkül nem fogod tudni eldönteni.
Szia! Hol bontható? Nem látok rajta semmi rögzítő csavart
Sehol, ezek beöntött alkatrészek. Megfelelően beköt, használ, elromlik, hulladékudvar. Ennyi
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2024
Roncsolással bontható. Van pár Youtube video, ahol szétfűrészelik, és látszik belül, hogy az alkatrészek néhány amperrel kisebb áramra méretezettek.
Kiváncsiságból belenéztem néhányba, de megakadt a szemem ezen a kínai darabon.
40A-ert igér, és egy 40A-es BTA41 van benne, eddig jó. Viszont a NYÁK-ot megnézve az bemenet és kimenet elválasztására egy bemarás van ami keresztben végig vonul a panelon. Ezen keresztű csak az optónak szabad kapcsoltatot teremteni a bemeneti és kimeneti oldal között, itt viszont a kép bal oldalán ott van egy kondenzátor, aminek a lába a bemarás vonalában van, és a bemeneti oldalon mellette lévő ellenállás lába nagyon közel esik hozzá, talán össze is vannak kötve, de ez a másik oldalon lévő fekete bevonat miatt sajnos nem látszik. Elsőre azt gondolnám ez a kondi a triak snubber RC tagjának a kondija, és semmi keresni valója a bemeneti oldalnál. Nem egy bizalomgerjesztő megoldás.
Amikor a Szilárdtest reléket kitalálták, és megalkották, akkor az eredeti darabokban nem diszkrét félvezetőkből, és alkatrészekből volt felépítve az egész.
Maga a szilícium lapka volt felforrasztva a hordozó, hűtő felületre, és körülötte egy vékonyréteg, vagy vastagréteg áramkör adta a körítést. Szerintem a "nagyok" még mindig így csinálják. Az meg egy kínai olcsó találmány, hogy egy SSD tokba bezsúfolják a diszkrét áramkört mindenestül. Nyilván működik, mert diszkrétből összerakva is működik, csak az SSD eredeti elve van meghágva.
SSD??? Nem SSR-t akartál írni?
Jogos! Csak mostanában gyakrabban használom az SSD-t.
Tiszteletem!
Az alany egy STS 2606WH típusszámú kenyérpirító, ami fűtőszál zárlatra tönkrement. A vezérlő paneljét kimértem és a rajta lévő szakadt 20ohm-os ellenállást cseréltem, igaz csak 22-ohmosat kaptam, de ez nagyban nem befolyásolhatja a működését, már ha működne, mert nem teszi! Az ellenállásokat kimértem, a nulla ohmosak is vezetnek, a diódák rendben vannak és a potméter és működik. A nyáklapon ott van az a 16 lábú (mi)csoda ic, aminek a leírását nem lelem. Valaki találkozott már a fotókon található alkatrésszel, nyáklappal, hibával? Mi lett a magoldása? Köszönöm!
Az IC minden bizonnyal egy mikrokontroller ami a megrendelő (Sencor) kérésére az IC gyártó által előre programozott és egyedileg cimkézett. Ilyenről infót nem fogsz találni.
Hogyan kapja meg a fűtőszál a feszültséget?
Én nem látok ezen a panelen nagyáramú kapcsoló eszközt ...
Ha jól tévedek Gödi elektronika KTSZ gyártotta (összerakta, árulta). Kb. 40 éve volt vele dolgom, a triak volt halott benne. Marógéppel bontottam ki és csréltem az eszközt. Talán még ma is működik valahol, csak amibe beleraktam már nincs nálam,
Ezt mondtam a tulajnak én is!
A fűtőszál a kenyérpirító mechanikáján lévő kapcsolóról kapja a feszt, amikor lenyomom a liftet az megnyom egy kétpólusú kapcsolót, ami egybe van építve egy elektromágnessel.
Na, akkor azt kéne tisztázni, mi az hogy: nem működik?
Lenyomod a liftet, és nem marad úgy, vagy úgy marad de nem pirít, vagy addig pirít amig nyomod lefele... ? Milyen vezetékek mennek a panelre? Tápfesz megvan a panelen?
Középső képen az ic alatt a 100µF/25V kondi lábai nincsenek elválva a paneltól a képen úgy tűnik.
Sziasztok!
Valakinek valami gondolata lenne de nagyon kevés az alkatrészen levő infó.
A kép alapján kerestem -ha csak úgy jött egy próbát megér összedobni egy kapcsolást a pdf szerint.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2024
Szia!
Ha jól emlékszem, akkor ezek régi orosz (szovjet) katonai célra gyártott 5 V-os feszültségstabilizátorok. Nekem is van néhány darab, talán a lábkiosztása is megvan. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2024
Én orosz keverőre tippeltem volna, mert négy lába van és nagyon "aranyos", de szerintem a többieknek van igaza. Azért méregessél a lábak között, abból sok következtetést le lehet vonni.
Én is első ránézésre valamilyen mikrohullámú eszközre gondoltam, de zamatőr által linkelt adatlap megoldotta. "Állítható feszültségstabilizátorok pozitív polaritás"
Az adatlapján az áramköri rajza is egyértelmű. Atombiztos kerámia tokozásban. Ez katonai, vagy űrtechnikai kivitel lehet. Aztán az is lehet hogy más eszköz van betokozva ebbe a tokba, mert a tok felirata egészen más, mint az adatlapon lévő eszköz típusjele. Gyakorlatilag bármi lehet, RF tranzisztortól a keverőig, akármi. A lényeg, hogy orosz. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2024
Nna, előszedtem a kis aranylábúakat.
Részben jól tippeltem. Az enyémek típusszáma 14X44 (14H44), és fix 5 V-os stabilizátorok, hűtőlemezre szerelve 3 A-ig bírta a folyamatos terhelést. A nálad lévő 14X40 is szerintem fix stabi, csak más feszültségre. A bekötése egészen más, mint a zamatőr (köszi, adatlap mentve) által linkelt állítható kimeneti feszültségű változatnak. Ennél, maradva az adatlapon lévő lábszámozásnál: 2 - nincs használva 8 - bemenet 11 - kimenet 17 - test, ez közös a hűtőzászlókkal A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2024
Megtaláltam az adatlapját.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |